Home » Nederland » Eindhoven

Eindhoven

Filter

Demonstraties

4 resultaten
14 mrt 2015
Door:
AZC-Alert
Plaats:
Eindhoven
Deelnemers:
50 personen
Extra:
Activisten van AZC-Alert demonstreren op stoep van AZC in Eindhoven. Nauwelijks omwonenden aanwezig, wel achterban AZC-Alert en PVV-prominenten, waaronder Geert Wilders.
Organisaties:
17 jun 2014
Door:
Identitair Verzet
Plaats:
Eindhoven
Extra:
In de gemeenteraad van Eindhoven demonstreren inwoners tegen de bouw van seniorenwoningen voor Turkse ouderen onder aanvoering van enkele activisten van Identitair Verzet. Er wordt lawaai gemaakt en pamfletten en een spandoek van Identitair verzet getoond.
Organisaties:
8 sep 2012
Van:
FNV
Plaats:
Eindhoven
Deelnemers:
Tussen 1 en 5 personen
Extra:
NSA roept achterban op om deel te nemen aan 'Sociale Marsen' van de FNV. Ze namen deel en deelden folders uit.
Organisaties:
22 nov 2009
Door:
Nationale Jeugd Brabant
Plaats:
Eindhoven
Extra:
Totaal lopen er 30 mensen met deze demonstratie mee. Een NJB-delegatie loopt met deze demonstratie mee met een eigen spandoek. Ook zijn er Combat 18-aanhangers aanwezig.
Organisaties:

Kroniek

44 resultaten
*

Op deze datum plaatst Identitair Verzet een foto van een spandoek op internet. Het gaat om een zelfgemaakt Identitair Verzet-spandoek met de tekst: “Stop Islamisering. Stem Vandaag!!!”. De actiegroep schrijft erbij dat sympathisanten uit Eindhoven het spandoek op een viaduct boven een snelweg hebben opgehangen.

*

De PVV houdt ‘s middags een folderactie in Eindhoven. Een bewoner die een folder krijgt is niet gediend van de PVV en rent boos achter de folderaar aan, scheldt hem uit en trapt hem tegen zijn achterste. De PVV wil aangifte doen, maar de politie heeft hier eigenlijk geen trek in. Lijsttrekker Alexander van Hattem is boos op de politie en op de aanvaller.

*

Een bliksembezoek van PVV-leider Geert Wilders aan actievoerders van AZC-Alert op de stoep van het een asielzoekerscentrum in Eindhoven. Er zijn zo’n vijftig activisten van de PVV en AZC-Alert aanwezig, maar amper omwonenden.

*

De afdeling Eindhoven van Identitair Verzet kondigt op internet een “grote plakronde door de steden van Oost Brabant!” aan voor dit weekend. Ze plaatsen er ter illustratie een sticker bij met de tekst “Stop Islamterreur”.

*

Deze zondagavond rijdt een trein bijna station Eindhoven binnen. De homoseksuele conducteur wil dit via de intercom aankondigen. Hij wordt plotseling van achteren aangevallen en krijgt een harde klap op zijn hoofd. De dader roept ‘vieze flikker’. De conducteur raakt buiten bewustzijn. Er is geen aanleiding geweest in de trein, zoals een ruzie met een zwartrijder.

*

Afgelopen nacht zijn de filialen van een warenhuis en een supermarkt in Eindhoven beplakt met pro-Zwarte Piet stickers van Zwart Front.

*

Op een nieuwsmedium komt het bericht naar buiten dat de Provinciale Statenfractie van de PVV in Noord-Brabant vragen stelt over een deels islamitische gebedsruimte op Eindhoven Airport. Ze willen weten waarom “het faciliteren van de islam in Brabant op deze wijze getolereerd wordt’. Verder vindt de PVV het ongewenst dat een moskee invloed probeert uit te oefenen op een Nederlandse luchthaven.

*

Op een sociale mediasite roept een Comité Tegen 700 Asielzoekers Orangerie op om geld in te zamelen om juridische kosten te betalen voor een bezwaarschrift tegen de komst van een AZC in Eindhoven. Het geld moet dan gestort worden op de bankrekening van de LPF in Eindhoven. Een rechtsextremist plaatst de oproep ook op de pagina van Voorpost.

*

Rond 1 uur ‘s nachts breekt er een brand uit in een toekomstig AZC in Eindhoven. Het is vrijwel zeker aangestoken. Er vallen geen slachtoffers, ook al wonen er tientallen mensen antikraak in het gebouw. Een protestgroep die ageert tegen de komst van de asielzoekers neemt afstand van de brandstichting. Een van de kraakwachtbewoners zegt dat er al met brandstichting gedreigd was. De politie denkt dat de daders willen voorkomen dat er asielzoekers komen.

*

In Eindhoven is er een informatiebijeenkomst over de komst van een AZC. Een aantal buurtbewoners zou dreigementen hebben geuit tegen de komst van het opvangcentrum. Op Twitter suggereert Voorpost dat ze hierbij aanwezig zijn en plaatst ze een sticker met de tekst “Geen asielzoekers in Eindhoven”.

*

Er komt een nieuwsbericht naar buiten over een vrouw die in Eindhoven die een spandoek heeft opgehangen waarop ze 700 asielzoekers een welkom heet. Hierna wordt de vrouw met de dood bedreigd. De bedreigers zeggen haar uit het nabijgelegen woonwagenkamp te komen. De vrouw gaat het spandoek weghalen. De politie gaat zowel de positieve als negatieve spandoeken weghalen om escalatie te voorkomen.

*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak over de klacht van een man en zijn Filippijnse vrouw tegen twee financieringsbedrijven uit Den Haag en een derde uit Eindhoven. Ook een waarborgfonds uit Zoetermeer is onderdeel van de klacht. Het echtpaar krijgt geen hypotheek omdat de vrouw geen verblijfsvergunning heeft. Het College stelt dat er geen verboden onderscheid is gemaakt op grond van nationaliteit. De eis om een verblijfsvergunning is legitiem omdat de vrouw medebezitter van een huis in Nederland zou gaan worden. Dan moet ze er wel legaal kunnen gaan wonen om haar hypotheekschuld af te kunnen lossen.

*

Drie mannen uit Bosnië-Herzegovina met de Nederlandse nationaliteit hebben bij het College voor de Rechten van de Mens geklaagd over een extra kaartcontrole in november 2013 die ze moesten ondergaan bij een voetbalwedstrijd in Eindhoven tussen PSV en Dinamo Zagreb. Het ging om een risicowedstrijd en de mannen hadden toegangskaarten die niet aan de regels voldeden. Ze werden door stewards extra gecontroleerd omdat ze in het thuisvak zaten, maar er niet als supporters van PSV uitzagen en een buitenlandse taal spraken. Bij de extra controle kwam de overtreding van de kaartregels aan het licht en werden ze weggestuurd. Ze voelen zich gediscrimineerd door en tijdens deze extra controle. Het College stelt dat er geen sprake was van verboden onderscheid op grond van ras. Wel heeft PSV hun klacht over discriminatie vervolgens onvoldoende zorgvuldig behandeld.

*

In de wijk Bennekel in Eindhoven protesteert Identitair Verzet met een aantal buurtbewoners in de avond fel en luidruchtig tegen de komst van veertien seniorenwoningen voor Turks-Nederlandse ouderen in hun wijk. Er word geroepen dat de woningen in Istanboel gebouwd moeten worden en dat het project racistisch zou zijn. De Gemeenteraad stemt uiteindelijk voor het project, alleen de LPF stemt tegen. Er is een aantal bekende rechtsextremisten bij het protest aanwezig en ze hebben actiemateriaal van Identitair Verzet bij zich. Er zijn de afgelopen dagen ook posters van Identitair Verzet aangeplakt.

*

De afdeling Eindhoven van Identitair Verzet zet foto’s op Facebook van pamfletten die aangeplakt zijn. De tekst is: ‘Turkse Ouderenwoning? In Istanbul!’ Het gaat om een actie tegen een bouwplan voor een bejaardenhuis voor Turkse ouderen.

*

Geert Wilders stelt met enkele PVV-collega’s Kamervragen over een Marokkaanse buurtvader uit de wijk Gestel in Eindhoven. De buurtvader wil een overvaller van een mislukte overval in Deurne niet aangeven. De PVV wil dat deze buurtvader wordt opgepakt omdat hij de rechtsgang belemmert. Volgens de PVV’ers zou hij laten zien dat de integratie van Marokkanen mislukt is en dat er een parallelle samenleving naast de Nederlandse bestaat. Ze schrijven: “deelt u de mening dat Marokkanen die geen Nederlanders meer vertrouwen, maar beter hun eventuele uitkering kunnen inleveren en vrijwillig op kunnen krassen naar Marokko?”.

*

De actiegroep Identitair Verzet kondigt omstandig aan dat ze deze zondag met vijftig man actie wil gaan voeren in stadsdeel Gestel in Eindhoven. Ze wil zo een overvaller van een juwelierszaak in Deurne oproepen om zich aan te geven. Ze claimen niet uit te zijn op gewelddadige confrontaties met de Marokkaanse gemeenschap. Op het laatste moment annuleert Identitair Verzet de plannen, volgens een verklaring op verzoek van het juweliersechtpaar.

*

Geert Wilders twittert over een Marokkaanse buurtvader uit Eindhoven. Die moet van de PVV-leider gearresteerd worden omdat hij de verdachte van een overval niet verlinkt. Wilders stelt dat de integratie van Marokkanen mislukt is.

*

In Eindhoven wordt een vrijwilligster van een moskee in de middag bij een supermarkt in elkaar geslagen door twee jonge mannen. Ze krijgt klappen en haar bedekkende kleding wordt van haar lichaam getrokken. Omstanders schieten niet te hulp en de supermarktmedewerkers zouden niets opgemerkt hebben. De vrouw zou een baby bij zich gehad hebben en ze doet aangifte. De politie zoekt getuigen.

*

Een concertzaal in Arnhem is het toneel van een black metal evenement dat mede door New Era Productions georganiseerd is. De band Heretic uit Eindhoven/Best viert de vijftiende verjaardag van haar debuutplaat ‘Black Metal Holocaust’.

*

Een 28-jarige winkelmedewerkster met een Afrokapsel staat in Eindhoven in haar middagpauze buiten een sigaret te roken. Plotseling krijgt ze pepernoten in haar gezicht gesmeten en snauwt een man van rond de vijftig jaar oud haar toe “Ga terug naar je eigen land” en loopt al schreeuwend door. De man wordt later aangeduid als racist. Omstanders grijpen niet in en de medewerkster doet geen aangifte.

*

In Eindhoven voetballen PSV en Dinamo Zagreb uit Kroatië tegen elkaar. De Burgemeester stelt een noodverordening in uit vrees voor rellen. Er worden leden verwacht van de beruchte harde kern, de Bad Blue Boys, zonder kaartjes. De wedstrijd van PSV in Zagreb werd vorige maand zonder publiek gespeeld als straf voor eerdere racistische uitingen van supporters van Dinamo Zagreb. Bij de wedstrijd worden drie mannen met de Nederlandse nationaliteit, maar oorspronkelijk afkomstig uit Bosnië-Herzegovina, geweigerd wegens vervalste kaarten. Ze dienen hierna een discriminatieklacht in tegen PSV omdat ze extra gecontroleerd zouden zijn vanwege hun taal en uiterlijk. Ook voelen zij zich discriminerend behandeld tijdens deze kaartcontrole.

*

In het nachtleven van Eindhoven misdragen twee bekende activisten van de VNNB zich vroeg in de ochtend. Er is een ruzie die op een vechtpartij uitdraait en ze belagen een politieagent. Ze worden gearresteerd. Het geweld zou niets met politiek extremisme of racisme te maken hebben.

*

Een homoseksueel gemeenteraadslid van GroenLinks in Eindhoven ontvangt vandaag een anonieme bedreiging in zijn brievenbus met de tekst: “Rot op met je ziekte en je roze zaterdag”. Hij is ook de voorzitter van de stichting die volgend jaar Roze Zaterdag organiseert in Eindhoven. Hij gaat aangifte doen.

*

In Den Bosch krijgt een 31-jarige man uit Eindhoven een gevangenisstraf van tien jaar. Ook krijgt hij TBS met dwangverpleging. Hij vermoorde op 12 augustus 2012 een homoseksuele man op de homo-ontmoetingsplek Vaarle bij Nuenen. Hij maakte “jacht op flikkers” en stak zijn slachtoffer met een mes dood. De Eindhovenaar had ook allerlei vuurwapens in zijn bezit.

*

Het College voor de Rechten van de Mens doet vandaag uitspraak in drie met elkaar verwante zaken van een Fransman die in september 2012 een abonnement geweigerd is voor mobiele telefonie door bedrijven uit Den Haag, Eindhoven en Maastricht. Er is in al deze zaken verboden onderscheid gemaakt op grond van nationaliteit.

*

In de wijk Blaarthem in Eindhoven hangen buurtbewoners, deze zaterdagochtend vroeg, spandoeken op tegen de komst van arbeidsmigranten. Ze willen “geen migrantenhotel” en “zero tolerantie”. De onvrede komt ook omdat er in de buurt al opvang is voor dakloze verslaafden en maatschappelijk ontspoorden.

*

Een Amsterdamse rechter geeft twee voetbalsupporters van PSV Eindhoven werkstraffen omdat ze in maart 2012 in de Amsterdam Arena een antisemitisch lied hadden gezongen. De tekst ging over het verbranden van Joden.

*

Een informele Stamtafel Kempenland ontmoetingsbijeenkomst van Voorpost in Eindhoven.

*

De odalistische Werkgroep Hagal organiseert in de Eindhoven een lezing over de Romuva-religie en de geschiedenis van een heidense beweging. De Vlaamse spreker heeft een achtergrond in nieuwrechtse kringen.

*

Een Fransman die al vele jaren in Nederland woont probeert bij verschillende telecomaanbieders een abonnement te nemen voor mobiele telefonie. Hij wordt geweigerd omdat hij een Frans identiteitsbewijs heeft. Omdat hij zich gediscrimineerd voelt dient hij tegen drie bedrijven een discriminatieklacht in. Deze bedrijven hebben hun hoofdkantoren in Den Haag, Eindhoven en Maastricht.

*

De Nederlandse actiegroep Nationale & Socialistische Aktie (NSA) roept haar achterban op om zich vandaag aan te sluiten bij een van de sociale marsen die vanuit de vakbond FNV gehouden worden in Amsterdam, Bergen op Zoom, Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Schiedam. De oproep zou op beperkte schaal door neonazi’s opgevolgd zijn. In Eindhoven delen ze folders uit van ACN/AKN.

*

Deze ochtend vindt een voorbijganger het lichaam van een overleden man bij de homo-ontmoetingsplek De Vaarle langs snelweg A270, even voorbij Nuenen. Later arresteert de politie een verdachte uit Eindhoven die zegt dat hij “jacht op flikkers” maakte. De strafzaak tegen deze man start in april 2013. De aanklacht is moord en verboden vuurwapenbezit.

*

In Amsterdam Zuidoost voetballen Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal. Supporters van PSV uit Eindhoven schreeuwen antisemitische leuzen als “Hamas, Hamas, Joden aan het gas”. Het Openbaar Ministerie van Amsterdam zegt dat zes supporters boetes van 500 euro gekregen hebben. Een minderjarige PSV-supporter kreeg 250 euro boete.

*

Voorpost organiseert haar informele Stamtafel Kempenland bijeenkomst in Eindhoven.

*

Bij een voetbalwedstrijd in de Arena in Amsterdam Zuidoost tussen PSV uit Eindhoven en Ajax roepen twee PSV supporters antisemitische leuzen over hoe hun ouders joden verbrand zouden hebben. Het komt tot een strafzaak tegen het duo in november 2012.

*

In een gymzaal in de wijk de Kroeven in Roosendaal worden vandaag door twee jongens van vijftien en zestien jaar vernielingen aangericht. Deuren en ramen zijn ingetrapt. Schakelkasten en verlichting zijn vernield. Brandblussers zijn leeggespoten. Met verf hebben ze een hakenkruis op de vloer geschilderd. De daders zijn weglopers uit Eindhoven.