Home » Nederland » Valkenswaard

Valkenswaard

Filter

Kroniek

5 resultaten
*

Identitair Verzet afdeling Eindhoven plaatst een serie foto’s online met hun aangeplakte posters “Stop Islamisering“. Op de foto’s is te zien dat deze poster hangt bij een plaatsnaambord van Dommelen, gemeente Valkenswaard. Ze schrijven erbij: “Naar aanleiding van de recente aanslagen zijn er twee groepen uit de regio (…) pad gegaan met een boodschap tegen de islamisering! #kominverzet“. De posters hebben moskee in een verbodsbord.

*

De afdeling Eindhoven van Identitair Verzet plaatst een foto op internet van aangeplakte posters. Er staat een moskee met een verbodsbord op de posters met de tekst “Stop Islamisering“. De groep verklaart erbij: “Plaktocht door Valkenswaard vandaag!“.

*

Een groep van zo’n honderd demonstranten verstoort deze maandagavond een informatieavond over vrijwilligerswerk voor vluchtelingen in Valkenswaard. Ze zijn bang dat er meer asielzoekers naar hun gemeente komen. Dit gebeurt in de raadszaal in het gemeentehuis. De burgemeester beantwoordt vragen van de demonstranten, waarna ze weer vertrekken. Een vrouw die zich aan wil melden als vrijwilligster is aangeslagen en spreekt van een vijandige sfeer.

*

Een Statenlid uit Valkenswaard van de PVV in de provincie Noord-Brabant stapt uit de PVV omdat hij zich ergert aan het minder-Marokkanen geschreeuw en de vrijage met FN. Hij zegt gematigd te zijn, waardoor hij ook een onverkiesbare plek kreeg.