Home » Nederland » Zoetermeer

Zoetermeer

Filter

Kroniek

28 resultaten
*

Een strafzaak in Den Haag tegen een man uit Bleiswijk wegens het beledigen van een politieagent in Zoetermeer in december 2016 met een serie scheldwoorden. Daar zat ook een aantal maal “kankerjood” tussen.

*

In Zoetermeer beledigt een man uit Bleiswijk een politieagent met een hele serie scheldwoorden, waaronder aantal maal “kale kankerjood, kankerjood“. De Strafzaak dient in februari 2017.

*

Een schadeverzekeraar uit Zoetermeer laat 232 klanten, die een woon- en inboedelverzekering voor woonwagens bij hen hebben lopen, weten dat zij deze verzekering per deze datum zal beëindigen. De klanten voelen zich gediscrimineerd. De verzekeraar zegt dat er alleen financiële motieven zijn voor deze beslissing. Er komt nog een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens in februari 2018.

*

Een uitspraak van het Gerechtshof in Den Haag in een zaak tegen een SP-raadslid uit Zoetermeer die in juni 2014 op internet zijn collega-raadslid Hilbrand Nawijn van de Lijst Hilbrand Nawijn een “racist” had genoemd. Nawijn ageerde tegen de komst van een islamitische school. De SP’er schreef toen: “In het kader van problemen benoem ik dus het probleem, discriminatie van een complete geloofsgemeenschap door de racist @lhn_nawijn“. In september 2015 was de SP’er nog vrijgesproken, maar nu in hoger beroep vindt het Gerechtshof hem wel schuldig aan belediging. Hij krijgt een voorwaardelijke geldboete. Het Hof stelt dat het woord ‘racist‘ door de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog een bijzonder negatieve lading heeft. In 2018 buigt de Hoge Raad zich over deze zaak.

*

Er worden White Power tekens (dus Keltische kruizen) geklad op een aantal kelderdeuren in Zoetermeer.

*

Bij een uitgaansgelegenheid in Den Haag weigert een portier uit Zoetermeer twee Marokkaans-Nederlandse mannen de toegang. Hij wordt aangeklaagd voor discriminatie op grond van ras, huidskleur en niet-Nederlandse etnische afkomst. De portier verdedigt zich door te stellen dat er andere redenen voor de weigering waren en hij ontkent discriminatie. Op camerabeelden is te zien dat twee blanke mannen wel naar binnen mogen.

*

In Rotterdam voetbalt Feyenoord thuis tegen Roda JC. Een man uit Zoetermeer roept “kankerjoden” naar de politie en steekt twee middelvingers op.

*

In Den Haag komt een strafzaak voor de rechter tegen een SP-gemeenteraadslid uit Zoetermeer. Het raadslid had in juni 2014 Hilbrand Nawijn een racist genoemd die discrimineerde, omdat Nawijn tegenstander is van islamitische scholen en scholen van andere religies wel wil toestaan. Hilbrand Nawijn is ook gemeenteraadslid in Zoetermeer, namens zijn eigen Lijst Hilbrand Nawijn. Hij klaagde de SP’er aan voor smaad, laster en belediging. De rechter wil de SP’er niet vervolgen en spreekt hem vrij. Nawijn is hier boos over en gaat in hoger beroep.

*

De fascistische organisatie Zwart Front claimt vandaag actie te hebben gevoerd tegen de Mandelabrug in Zoetermeer. De actiegroep zou dit weekend deze brug hebben beplakt ter ere van de geboortedag van “de communistische terrorist Nelson Mandela”.

*

Een onderwijsinstelling uit Zoetermeer heeft zelf om een oordeel gevraagd aan het College voor de Rechten van de Mens om zo haar nieuwe gedragscode te laten toetsen. Men wil zo voorkomen dat deze gedragscode de gelijkebehandelingswetgeving overtreedt. Het College stelt het verbieden van gezichtsbedekkende religieuze kleding discriminerend kan zijn, maar dat hier goede redenen voor zijn zoals goede communicatie, identificatie en veiligheid. Zo’n verbod levert dus geen verboden discriminatie op. Wel discriminerend is het verbod op een tulband, zoals de Sikh die dragen. Daar is geen goede reden voor.

*

De PVV voert campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen in Zoetermeer en Leiden.

*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak over de klacht van een man en zijn Filippijnse vrouw tegen twee financieringsbedrijven uit Den Haag en een derde uit Eindhoven. Ook een waarborgfonds uit Zoetermeer is onderdeel van de klacht. Het echtpaar krijgt geen hypotheek omdat de vrouw geen verblijfsvergunning heeft. Het College stelt dat er geen verboden onderscheid is gemaakt op grond van nationaliteit. De eis om een verblijfsvergunning is legitiem omdat de vrouw medebezitter van een huis in Nederland zou gaan worden. Dan moet ze er wel legaal kunnen gaan wonen om haar hypotheekschuld af te kunnen lossen.

*

In een debat in de gemeenteraad van Zoetermeer spreekt raadslid Hilbrand Nawijn zich uit tegen de mogelijke komst van een islamitische basisschool, omdat het tegen de integratie zou zijn. Hij krijgt repliek van een SP’er die hem van discriminatie beschuldigd en Nawijn later via twitter “racist” noemt. Nawijn pikt dat niet en dient een klacht in wegens smaad en laster tegen de SP’er.

*

Aan het eind van de middag post Identitair Verzet een bericht op Twitter: “Komen we discussiëren bij SP Zoetermeer, zijn ze er niet”. Ze plaatsen een foto erbij van een aangeplakte Identitair Verzet-poster op de toegangsdeur van een gebouw met een SP-poster.

*

Vandaag komt in het nieuws dat de PVV stelt dat er in Zoetermeer huurwoningen voor Roemenen, Bulgaren en Polen ter beschikking worden gesteld. De partij wil dat dit stopt en dat er geen anderstalige informatiefolders meer gemaakt worden. De PVV ziet het als een welkomstcomité voor immigranten, terwijl de partij ze wil ontmoedigen.

*

Identitair Verzet hangt in Utrecht en Zoetermeer spandoeken op aan twee bruggen die naar Nelson Mandela zijn vernoemt. Op de doeken staan teksten als “Mandela Moordenaar” en “Moordenaarsbrug”. De actiegroep reageert hiermee op het overlijden van Mandela. Ze zeggen dat Mandela een massamoordenaar was, die leider was van een terroristische organisatie met een keiharde communistische kern. Volgens de gemeente Zoetermeer is er geen bewijs gevonden dat er in Zoetermeer een spandoek gehangen heeft. Op camerabeelden van de brug is niets te zien.

*

Geert Wilders stelt met andere Kamerleden van de PVV vragen in het parlement. In een eerste ronde kaarten ze de “islamitische bedreigingen na arrestatie ronselaarster” in Zoetermeer aan. De PVV wil dat er meer ronselaars voor de jihad opgepakt worden. Verder wil de partij dat “de islam en haar gewelddadige boodschap structureel moeten worden bestreden en dat dit ook betekent dat de gevaarlijke aard van deze kwaadaardige ideologie moet worden erkend”. De PVV wil dat ronselaars en jihadisten worden vervolgd en waar mogelijk na denaturaliseren uit Nederland gezet worden.

In een tweede vragenronde is het “totaal mislukte Vogelaarbeleid” het onderwerp. De partij vraagt of er een relatie is tussen de “extreme oververtegenwoordiging van niet-westerse allochtonen in de criminaliteit, bijstandsafhankelijkheid en schooluitval en de verloederde staat van de zogenaamde krachtwijken”. Verder wil de PVV weten waarom “massa-immigratie een verrijking is geweest voor Nederland”. De partij verzet zich tegen “naïef links idealisme” en wil de problemen oplossen door denaturalisatie en uitzetting van “het tuig”.

*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak in de zaak van een moslim die in juli 2012 ontslagen werd door de gemeente Zoetermeer. Een aantal van zijn collega’s had bezwaar tegen het feit dat hij vanuit zijn geloof geen handen met vrouwen wilde schudden. De gemeente Zoetermeer bemiddelde niet in deze situatie maar ontsloeg simpelweg de islamitische uitzendkracht. Ook reageerde ze traag op dienst klacht hierover. Het College stelt vandaag hierom dat de gemeente verboden onderscheid heeft gemaakt op grond van godsdienst.

*

In twee zaken bij het College voor de Rechten van de Mens, blijkt dat er verboden onderscheid op grond van nationaliteit wordt gemaakt. Beide zaken zijn gericht tegen een Zoetermeerse verhuurder van tijdelijke woningen. Buitenlanders moeten flinke waarborgsommen betalen, ook als ze al jarenlang huurder zijn bij het bedrijf.

*

Vandaag zegt Geert Wilders dat de PVV het land in zal gaan om mensen te helpen bij het voorkomen van de bouw van nieuwe moskeeën. De PVV zou honderden berichten uit het hele land gekregen hebben, van Zoetermeer tot Overijssel, van mensen die klagen over de bouw van nieuwe moskeeën. Wilders wil tips op de website zetten hoe je bouw kunt voorkomen of buiten de bebouwde kom kan krijgen.

*

In Zoetermeer wordt een doofstomme Arubaanse man al langere tijd gepest. Buurtjongeren maken telkens de Hitlergroet naar hem en wijzen hem op zijn huidskleur.

*

Een doofstomme Arubaanse man in Zoetermeer wordt al langere tijd gepest door jonge buurtgenoten. Al maanden schelden ze hem uit vanwege zijn donkere huidskleur en zijn Antilliaanse afkomst. Vandaag bereiken de pesterijen een dieptepunt. In de berging van zijn kelderbox staan hakenkruisen, white power tekens en een pop aan een galg.

*

De gemeente Zoetermeer meldt aan een uitzendkracht dat hij binnen een week ontslagen zal worden. De man is moslim en wil vanuit zijn geloof geen handen schudden met vrouwen. Een aantal collega’s heeft hier bezwaar tegen gemaakt. De man dient een discriminatieklacht in.

*

In de nacht van vrijdag de 20e op zaterdag de 21e wordt een moskee in Zoetermeer beklad met racistische leuzen zoals WWWP (dat staat voor: World Wide White Pride). Ook staan er een Keltisch kruis en een hakenkruis bij.

*

Vandaag komt het bericht in het nieuws dat er in Zoetermeer hakenkruisen en racistische tekens zijn gespoten. Ook de tekst “Dood aan de Moslims” is op een muur geschilderd.