Home » Socialistische Partij

Socialistische Partij - SP

Filter

Artikelen

2 resultaten

Provincie Drenthe: Verkiezingen 2014

Assen en De Wolden Het nieuwe partijtje Daadkrachtig Nederland doet in twee Drentse gemeentes mee. De oprichter is Koos Visser (1959) uit Rolde. Nadat zijn zoon vorig jaar door Marokkaanse jongeren in elkaar werd geslagen startte hij een facebookpagina “Hollands Offensief”, tegen zinloos geweld. Hij erkende in de krant dat het initiatief nationalistisch en zelfs… Lees verder

De Conservatieven.nl

Amper drie maanden na de installatie van de regering-Balkenende is de chaos binnen de tweede regeringspartij, de LPF, niet meer te overzien. Allerlei verschillende ruzies en conflicten teisteren de partij. Een van de conflicten vindt plaats binnen de kamerfractie: De fractievoorzitter Wijnschenk met zijn getrouwen kunnen niet langer door één deur met Winny de Jong… Lees verder

Demonstraties

1 resultaten
3 jun 2019
Door:
Nederlandse Volks-Unie
Plaats:
Arnhem
Deelnemers:
Tussen 200 en 250 personen
Extra:
Partijleider Constant Kusters van de NVU organiseert in Arnhem een buurtprotest in Arnhem tegen de opvang van mensen met 'ernstige persoonlijke en sociale problemen' in een voormalig zorgcentrum. NVUers Kusters en Ronald Mus zijn sprekers. Verder voert SP-raadslid Gerrie Elfrink het woord en een buurtbewoonster. Elfrink heeft achteraf spijt van zijn deelname aan deze NVU-demonstratie. Het grootste deel van de demonstranten is buurtbewoner zonder betrokkenheid bij de NVU. Daarnaast doen verschillende NVU-leden die niet uit de buurt of uit Arnhem komen ook mee.
Personen:Organisaties:

In de media

3 resultaten

Kroniek

8 resultaten
*

Een krant meldt dat de SP in de gemeente Bernheze is bedreigd omdat ze zaterdag de 23e een peiling wil houden bij een supermarkt in Heesch. Ze willen peilen wat de inwoners vinden van een mogelijk AZC. Ze vroegen hier politiebescherming bij, maar krijgen dat niet. De SP krijgt anonieme mails met de strekking ‘dat het niet goed met hen zou aflopen, als ze bij de supermarkt zouden gaan staan’. Uit veiligheidsoverwegingen blazen ze de supermarktenquête af.

*

Een krant schrijft over een SP-raadslid uit Hoogeveen die onlangs, op internet, Geert Wilders met Adolf Hitler heeft vergeleken. Hierna heeft ze dreigementen ontvangen. Ook de lokale afdelingsvoorzitster, het landelijk partijbestuur en de gemeente Hoogeveen ontvingen boze berichten. De SP neemt afstand van de tweet.

*

In Den Haag komt een strafzaak voor de rechter tegen een SP-gemeenteraadslid uit Zoetermeer. Het raadslid had in juni 2014 Hilbrand Nawijn een racist genoemd die discrimineerde, omdat Nawijn tegenstander is van islamitische scholen en scholen van andere religies wel wil toestaan. Hilbrand Nawijn is ook gemeenteraadslid in Zoetermeer, namens zijn eigen Lijst Hilbrand Nawijn. Hij klaagde de SP’er aan voor smaad, laster en belediging. De rechter wil de SP’er niet vervolgen en spreekt hem vrij. Nawijn is hier boos over en gaat in hoger beroep.

*

Een krant schrijft over de afdeling Zuidwest-Friesland van de SP die half augustus in actie is gekomen tegen hakenkruisen in Sneek. Ze zeggen dat er in mei 2015 al klachten zijn binnengekomen over hakenkruisen op een bankje in Sneek. De gemeente zou niet in actie gekomen zijn. Uiteindelijk pakt de SP het probleem zelf op en schuren ze het bankje kaal en zetten ze het opnieuw in de beits.