Home » Nederland » Hilversum

Hilversum

Filter

Demonstraties

1 resultaten
26 sep 2012
Door:
Voorpost
Plaats:
Hilversum
Deelnemers:
Tussen 4 en 5 personen
Extra:
Voorpost-activisten demonstreren voor stadhuis Hilversum tegen overlast allochtone jongeren tijdens uitgaan in de stad.
Organisaties:

Kroniek

31 resultaten
*

In Hilversum wordt twee auto’s van een joodse vrouwen bekrast met hakenkruisen en de banden worden lek gestoken. Dit gebeurt in de nacht van 1 op 2 december op privéterrein. De slachtoffers maken zich hierdoor veel zorgen om hun veiligheid. Half november is er ook een andere auto met hakenkruisen bekrast.

*

De Marokkaans-Nederlandse man Youness Ouaali uit Hilversum maakt een filmpje voor zijn internetsite. Hij filmt twee jongens uit Bussum en ontlokt hen antisemitische uitspraken. Ze zeggen: “Fuck de Kankerjoden” en “Hij is een vieze Jood“. Ouaali reageert lovend op de uitspraken. Als iemand hem tegengas geeft zegt hij: “Jij vindt het niet leuk he, kleine zionistje“. Daarop reageert iemand anders met: “hij is gewoon Jood“, waarop Ouaali herhaalt: “Hij is gewoon Jood“. Dan gaat de andere jongen daar weer overheen: “Hij is een vieze Jood“. Dit leidt tot een strafzaak in april 2017.

*

In Hilversum is iemand opstandig tegen de politie en beledigt iemand met “kankerjoden“. De persoon moet zich eind mei 2018 voor de rechter verantwoorden.

*

De afdeling Utrecht van Identitair Verzet schrijft op 18 juni op internet: “Een groepje identitairen patrouilleerde gisteravond in de buurt” in Hilversum. Dit vanwege de vierde nacht op rij dat er een auto in brand gestoken word. De patrouille is in een ander deel van de wijk ten tijde van de volgende autobrand. Dit is een onaangekondigde burgerwachtpatrouille.

*

Fortuynisten herdenken de moord op Pim Fortuyn op verschillende locaties. Er is een bescheiden bustour die langs Driehuis en Hilversum leidt en een grotere stille tocht in Rotterdam, die met een manifestatie wordt afgesloten. Een vertegenwoordiger van Leefbaar Rotterdam houdt een toespraak, evenals Hilbrand Nawijn en Paul Meijer. Er zijn diverse rechtsextremisten aanwezig. Zo leggen de groeperingen Pegida, Nederlands Verbond en Identitair Verzet bloemstukken. In het publiek staan bekende rechtsextremisten als Ben van der Kooi, Hugo Kuijper, Adé Jansen, Yvette Evers, Raffie Chohan en Floris Groeneveld. Er duikt plotseling een onbekende man op met een zwarte helm op zijn hoofd. Die klimt op het beeld van Fortuyn en steekt een stadionfakkel af. Hij wordt gearresteerd wegens het verstoren van de openbare orde.

*

Op zaterdagochtend sluiten onbekende actievoerders van “Hilversum in verzet” het buitenste toegangshek van de vluchtelingenopvang in Crailo af met een kettingslot. Hierdoor zitten 27 vluchtelingen en de beveiliging opgesloten. Crailo ligt bij Blaricum en Huizen. De activisten hangen een spandoek op met de tekst: “1500 = Teveel #kominverzet“. Op sociale media krijgen de actievoerders steun van Identitair Verzet. De Hilversummers stellen dat ze door Identitair Verzet zijn geïnspireerd.

*

Een demonstratie in Hilversum op initiatief van de internetgroep ‘Liever iets minder vluchtelingen in Hilversum‘. Pegida benadert de groep om ondersteuning aan te bieden. Dit wordt afgewezen omdat vluchtelingen voor de lokale groep wel welkom zijn. De ordedienst bij de demonstratie wordt gedaan door twintig mannen uit de bokswereld. Men ziet gevaar bij de komst van vluchtelingen en wil symbolisch de democratie begraven. Een spreker zegt dat de democratie is vermoord door mensen die andersdenkenden bestempelen als racist, als nazi en als NSB’er.

*

In de gemeenteraadsvergadering in Hilversum leest D66 een verklaring voor namens de gehele raad. Er wordt gesteld dat bedreigingen aan raadsleden een grens overschrijden en dat deze slechts angst zaaien. De raad vindt het kwetsen, bedreigen en intimideren van raadsleden volstrekt onacceptabel. Er is hier sprake van een recente serie bedreigingen richting meerdere raadsleden die voor de opvang van vluchtelingen in Hilversum zijn. Ook de burgemeester is bedreigd. Vandaag wordt ook bekend dat Hilversum minder asielzoekers op gaat vangen. Maar dit zou niets met de bedreigingen te maken hebben. Een allochtoon raadslid is voor ‘Vuile Kut-Marokkaan’ uitgescholden. Los van de bedreigingen is er ook een burgercomité in Bussum-Zuid actief dat 1200 handtekeningen verzameld heeft tegen het AZC in Crailo, op het grondgebied van Hilversum en Laren. Die zijn niet tegen asielzoekers, maar willen er maar 400 in plaats van 1200.

*

In Hilversum wordt een politieagent door iemand beledigd met de woorden: “Kankermarokkaan, teringlijer”.

*

Een strafzaak in Lelystad tegen twee broers uit ‘t Harde en Warnsveld wegens het mishandelen van een homoseksuele man op een homo-ontmoetingsplek bij Hilversum in november 2002. Het slachtoffer kwam kort na de mishandeling om het leven, na een hartaanval. Het Openbaar Ministerie is ervan overtuigd dat dit het gevolg is van stress door de mishandeling. Er waren nog drie andere verdachten, maar tegen hen is onvoldoende bewijs. De broers krijgen beiden een jaar gevangenisstraf.

*

De Marokkaans-Nederlandse man Youness Ouaali uit Hilversum schrijft vandaag op internet: “Is het misschien een goed idee om toeristen uit Israël (kinderen niet) vanaf vandaag in Nederland total loss te slaan?” Er wordt aangifte tegen hem gedaan.

*

Een krant schrijft over een kleine storm van protest die in Hilversum is opgestoken tegen de langdurige opvang van asielzoekers. Enkele potentiële locaties zijn bij buurtbewoners in het verkeerde keelgat geschoten. Twee mannen hebben de internetgroep “Liever iets minder vluchtelingen in Hilversum” opgericht. Ze stellen geen racisten te zijn en niets met de PVV te maken te hebben. Ze zeggen dat de buurt heel erg bang is en hebben het over uithuwelijken van jonge meisjes en inpikken van huurwoningen. Deze avond gaat de burgemeester met de actievoerders praten.

*

Een medewerker van de gemeenteraadsfractie van een lokale partij in Hilversum wordt in de tuin betrapt van zijn Marokkaans-Nederlandse buurman. De medewerker wordt agressief en hij trekt een groot stiletto-mes. Er ontstaat een vechtpartij waarbij de medewerker “ga terug je varkenshok in” naar de Marokkaan roept. Hij wordt gearresteerd op verdenking van bedreiging. De Marokkaanse buurman denkt dat de medewerker ook de dader is van vernielingen aan auto’s van de laatste tijd. De man zou boos zijn over een parkeersituatie in Hilversum. Een strafzaak tegen de medewerker wordt later geseponeerd omdat onvoldoende kan worden vastgesteld wat er is gebeurd en er zodoende onvoldoende overtuigend bewijs is om naar de rechter te gaan met deze zaak.

*

In een landelijke krant verschijnt een opinie-artikel waarin melding gemaakt wordt van discriminatie van een jong Marokkaans-Nederlands meisje uit Amsterdam Nieuw-West dat op onbekende datum is afgewezen door een HBO-opleiding huidtherapie in Haarlem. Ze zou niet binnen de cultuur van de school passen. Het meisje moet veel moeite doen om navraag te kunnen doen bij de opleiding. Uiteindelijk krijgt ze te horen dat de school het meisje heeft willen beschermen tegen verwacht pestgedrag van andere leerlingen uit Texel en Hilversum. Als de school vreest dat de zaak tot een discriminatieklacht gaat leiden, mag ze toch komen studeren. Ze ziet hier echter zelf van af.

*

Identitair Verzet Utrecht plaatst op deze vrijdag een foto op internet van een spandoek dat aan viaduct hangt. Er staat de tekst: “Bed, Bad, Brood? Eigen Volk Eerst” op. Ze schrijven erbij: “Sympathisanten van onze groep hebben blijkbaar vrijdagnacht een spandoek boven de Diependaalselaan te Hilversum opgehangen! Mooi initiatief!”

*

Een krant maakt melding van een strafzaak in Almere waarbij een inwoner van die plaats een werkstraf krijgt vanwege een vechtpartij in een snackbar in Hilversum in de Koninginnenacht van 30 april 2013. Hij was daar toen met een maat uit Laren en het duo maakte racistische grappen richting enkele jongens met een donkere huidskleur. Hierdoor ontstond toen een ruzie die uitmondde in de vechtpartij.

*

In de nieuwjaarsnacht is een 21-jarige man dronken en gedraagt hij zich vervelend in Hilversum. Op een huisfeestje scheldt hij iemand uit, maakt hij racistische opmerkingen en begint hij een vechtpartij.

*

Een 63-jarige man wordt in Hilversum mishandeld omdat hij homo is. De daders zouden “typisch getinte figuren” zijn met “petjes, mutsjes, bontrandjes” van rond de 20 jaar oud. Ze slaan in de middag toe en roepen daarbij “Alle homo’s dood”. Het slachtoffer heeft twee gebroken ribben en de omstanders zouden hem niet te hulp geschoten zijn.

*

Bij de jaarlijkse Pim Fortuynherdenking doen zijn aanhangers drie plekken aan die een rol hebben gespeeld in de tijd van zijn overlijden. Ze bezoeken een begraafplaats in Driehuis, het Mediapark in Hilversum en lopen in een stille tocht in Rotterdam naar het beeld van Fortuyn waar de afsluiting gehouden wordt. Op alle plekken zijn telkens enkele tientallen mensen aanwezig, maar bij het beeld staat uiteindelijk toch nog circa 150 mensen. PVV Tweede Kamerlid Fleur Agema spreekt het gezelschap toe.

*

In een moskee in Hilversum wordt een symposium aangekondigd ter herdenking van de ‘etnische zuivering van Palestina’, ze noemen het ‘de schaduw-Holocaust’. Na allerlei protesten en druk vanuit de overheid wordt de bijeenkomst naar een geheime locatie verplaatst. De datum van 4 mei zou puur toevallig zo gekozen zijn, maar in een promotiefilmpje is die link wel duidelijk. In een commentaar op de ophef wordt afgegeven op ‘de zionisten van de SGP’ die Kamervragen hebben gesteld.

*

Kamervragen door Geert Wilders en een ander Tweede Kamerlid van de PVV over een moskee in Hilversum die de Holocaust op de Joden in de Tweede Wereldoorlog vergelijkt “met de mislukte poging van de Arabieren om de oprichting van de staat Israël te voorkomen”. De PVV noemt de moslims “mohammedaanse provocateurs” en de partij wil dat de moskee gesloten wordt.

*

In de lokale krant De Gooi- en Eemlander verschijnt een groot artikel over discriminatie in de horeca van Hilversum. Turkse en Marokkaanse jongeren worden vaak geweigerd. Een Afghaanse jongen zegt dat hij zelfs niet binnengelaten wordt als hij met een groepje meisjes komt. Na dit artikel komen er twee aangiftes van discriminatie door horecaportiers in Hilversum binnen.

*

In de Koninginnenacht van 29 op 30 april zijn twee mannen uit Almere en Laren dronken aanwezig in een snackbar in Hilversum. Ze maken racistische opmerkingen naar jongens met een donkere huidskleur, beginnen te rappen en maken flauwe grappen. Er ontstaat ruzie en een vechtpartij, die buiten op straat door gaat.

*

Op 18 en 19 oktober organiseert Voorpost in Hilversum folderacties bij middelbare scholen. De leerlingen worden aangesproken om zelf de handen ineen te slaan en zo een ‘signaal af te geven richting allochtone jeugdbendes’. De folderacties zijn vooraf aangekondigd. Bij een van de scholen worden ze “van het terrein gegooid”.

*

Na hun acties van eind september in Hilversum wil Voorpost vanaf vandaag Hilversumse scholen en supermarkten bezoeken om jongeren te bewegen in actie te komen tegen uitgaansgeweld door allochtone jongeren. Ze doen dit ook op de 18e en 19e oktober.

*

In Hilversum voert Voorpost een tweede folderactie tegen uitgaansgeweld door allochtone jongeren. De eerste actie was op 26 september. Voorpost eist dat de jongeren naar het land van hun ouders uitgezet worden. Aansluitend aan de door de politie verkorte folderactie, houdt Voorpost een Stamtafelbijeenkomst in een lokaal café. Een geplande vervolgactie op de 29e wordt verboden.

*

Nadat de PVV op 4 september Kamervragen gesteld heeft over uitgaansgeweld in Hilversum besluit Voorpost vandaag actie te voeren op dit thema in de mediastad. Voor de aanvang van de gemeenteraadsvergadering delen de Voorposters folders uit in Hilversum. Ze poseren ze met een protestspandoek waarop “hand in hand terug naar eigen land” staat. De actie is gericht tegen allochtone jongeren. Op de 28e volgt een tweede actie van Voorpost.

*

Fractieleden van de Partij voor de Vrijheid (PVV) dienen Kamervragen in over uitgaansgeweld in Hilversum. Ze stellen dat “Marokkaanse straatterroristen” de daders zijn en willen daarom een “keiharde aanpak, permanente inzet van hondenbrigades, straatverboden uitdelen en, waar mogelijk, denaturalisatie en uitzetting uit Nederland.” Minister Opstelten reageert later dat de intrekking van de Nederlandse nationaliteit wegens een veroordeling voor dit soort delicten niet mogelijk is. Later blijkt ook nog dat de vermeende mishandeling door Marokkaanse jongeren in Hilversum een verzinsel is.

*

De Commissie Gelijke Behandeling behandelt een klacht van een autochtone werkzoekende tegen een publieke omroep uit Hilversum. De Nederlandse werkzoekende had zich gestoord aan een zin in een personeelsadvertentie waarin stond dat vooral mensen met een niet-westerse culturele achtergrond werden uitgenodigd te solliciteren. De autochtone Nederlander voelde zich hierdoor gediscrimineerd en besloot niet te solliciteren. De Commissie stelt dat er geen onderscheid op grond van ras is gemaakt, omdat de afkomst van de kandidaten verder geen selectiecriterium was.