Home » Raffie Chohan

Raffie Chohan

Filter

Artikelen

5 resultaten

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

In deze verkiezingsblog zullen de komende tijd op basis van onderzoek naar kandidatenlijsten verschillende stukken worden geplaatst over extreemrechts en de gemeenteraadsverkiezingen. Informatie en tips zijn altijd welkom via mail en twitter. 13/03/2022 Verbindend Enschede, diepe extreemrechtse wortels Verbindend Enschede is een van de nieuwkomers die meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Enschede. Bij een eerste… Lees verder

Wij zijn Nederland, extreemrechtse gooi naar zetel Tweede Kamer

Bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 doet de nieuwe partij “Wij zijn Nederland” mee in een klein aantal kieskringen. Het partijtje is afkomstig uit de extreemrechtse beweging in Nederland en presenteert zichzelf als vertegenwoordiger van de protestbeweging tegen de coronamaatregelen. Diverse kandidaten en ondersteuners hebben een extreemrechtse achtergrond. Op 21 juni 2020 strijkt een… Lees verder

Verkiezingen gemeenteraad Flevoland, overzicht van (extreem)rechts

In Flevoland neemt de PVV in Almere, Lelystad en Urk deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. In Almere krijgt de PVV concurrentie van een Fortuynistiche partij met omstreden kandidaten. En in Lelystad vinden we bij twee lokale partijen kandidaten met een verleden bij de Centrumpartij en CP’86. Dit is een tweede deel van een reeks korte artikelen… Lees verder

Pegida Nederland – een eerste test

Het was een test liet Edwin Wagensveld, de initiatiefnemer van de eerste Pegida-demonstratie in Nederland, weten. Een test om te zien of Pegida in Nederland aan zou slaan, of er genoeg draagvlak zou zijn en of er een succesvol beeld neergezet kon worden, zoals dat met de Pegida-demonstraties in Duitsland is gelukt. Een analyse van… Lees verder

Pegida Nederland, een burgerbeweging?

”Misschien lopen alle nationalisten zaterdag 28 februari wel gezamenlijk in één mars. Dan is de eerste Pegida-demonstratie in Nederland” mijmert een woordvoerder van de extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet in het NRC aan het begin van dit jaar. “Wij proberen aansluiting van gelukszoekers, neonazi’s en gekken te voorkomen” stelt Raffie Chohan van Pegida Nederland in augustus… Lees verder

Demonstraties

2 resultaten
20 jun 2020
Door:
Voorpost
Plaats:
Den Haag
Deelnemers:
Tussen 15 en 20 personen
Extra:
Tegenactie van Voorpost tegen een Black Lives Matter demonstratie. Op afstand staan ze met spandoeken en vlaggen. Op de spandoeken staat "Trots op onze helden" en "Stop Cultuurmarxisme". Actieleider Florens van der Kooi en Alfred Vierling houden toespraken.
26 okt 2019
Door:
Rechts In Verzet
Plaats:
Enschede
Deelnemers:
Tussen 15 en 20 personen
Extra:
Rechts in Verzet organiseert een kleine demonstratie tegen een moskee in Enschede. Ze roepen 'geen moskee in onze straat, moskee, nee nee nee, Geen Jihad in onze straat'. Ze dragen een spandoek mee met de tekst 'Geen moskee in onze straat' en hebben Nederlandse vlaggen bij zich. Hugo Kuijper van Rechts in Verzet en Raffie Chohan van Dutch Defence League houden een toespraak. In eerste instantie had Rechts in Verzet gezegd dat ze twee dagen achter elkaar wilden demonstreren. Die demonstratie werd echter 1 dag van tevoren geannuleerd, volgens Rechts in Verzet omdat deze demonstratie alleen was aangekondigd om te kijken of Enschede met twee maten meet.

In de media

22 resultaten

Pegida-demonstratie in Utrecht: ‘Eet geen kebab meer’

Ook de tweede demonstratie van de anti-islamclub Pegida in Utrecht is zondag onrustig verlopen, al was de chaos niet zo groot als bij de eerste manifestatie op 11 oktober. De massaal aanwezige politie arresteerde 32 personen, van wie de meeste behoorden tot de groep linkse tegendemonstranten die de manifestatie van Pegida wilden verstoren. De politie nam tevens een protestbord van Pegida in beslag met daarop een cartoon met een tekst met een volgens de politie gewelddadige boodschap.

Is er eigenlijk wel plek voor Pegida in Nederland?

Pegida is gekomen om te blijven’, is hun zelfverzekerde leus. Opeens is er een kleine Nederlandse afdeling van de grote Duitse anti-islambeweging opgedoken. Hun eerste demonstratie liep het afgelopen weekeinde uit de hand. Begin volgende maand staat de tweede manifestatie al weer op de agenda, opnieuw in Utrecht.

Pegida wil demonstratie in Lombok of Kanaleneiland

Pegida wil op 8 november opnieuw een demonstratie houden in Utrecht. De anti-islambeweging denkt daarbij aan de wijken Kanaleneiland of Lombok als locatie. Dat zegt Edwin Wagensveld van Pegida.

Volgens Wagensveld wil de organisatie juist in díe wijken demonstreren, omdat volgens hem de problemen waar zijn organisatie tegen ageert zich daar afspelen.

De opkomst van de anti-islam beweging Pegida

Het geluid tegen de islam klinkt elke maandag in de Duitse stad Dresden en andere plaatsen. Al maandenlang trekt een stoet Duitsers door de straten om te demonstreren tegen de islamisering van Duitsland. Brein achter deze protesten is de anti-islambeweging Pegida die in steeds meer landen aanhang krijgt. Inmiddels zou het gaan om meer dan 18 duizend demonstranten. De bezorgdheid over deze tendens is groot in de Duitse politiek die nog steeds met haar extreem rechts verleden worstelt. Ondanks dat er ook tegengeluiden te horen zijn, vreest men welke kant dit opgaat. Wat betekent de Pegida-beweging voor het Westen? Slaan de straatprotesten over naar Nederland? Zijn wij gebaat bij nog meer anti-islam geluiden?

Rob Oudkerk praat hierover met Ed ‘der Hollander’, Nederlandse Pegida aanhanger in Duitsland, Thomas van Elst, PVV aanhanger en Fortuynist, Lars Behrisch, docent historicus aan de Universiteit van Utrecht en Kees de Vries, politicus in Duitse Bondstag.

Kroniek

15 resultaten
*

Op een sociaal medium maakt de Identitair Verzet-activiste Femke den Hoed een evenement aan met het motto “Eerbetoon aan het meisje van Nulde!” en het vindt vandaag in Den Haag plaats. De extreemrechtse groepen Nederlands Verbond en Verenigd Rechts Nederland delen de oproep en Nederlands Verbond schrijft: “Komt met z’n allen naar het Malieveld als jullie ook vinden dat de dader van de laffe moord op Rowena nooit meer op vrije voeten komt!!!” De vader van dit meisje, Martin Huisman, is de laatste jaren actief in extreemrechtse kringen en hij is vandaag spreker op deze demonstratie. Een andere spreeksters is Raffie Chohan van Dutch Defence League. Men had een petitie aan de PVV aan willen bieden tegen een verlof voor de dader, maar de PVV heeft alle activiteiten opgeschort. Er zijn ongeveer honderdvijftig mensen, waaronder veel rechtsnationalisten zoals Peter Bieleveld van de NVU en Koos Roegholt die flyers van Forum voor Democratie uitdeelt.

*

De rechtbank in Utrecht doet uitspraak in de strafzaak tegen Raffie Chohan uit Rotterdam van de Dutch Defence League. Ze hield op 11 oktober 2015 op de Pegida-demonstratie in Utrecht een toespraak tegen moslims. Ze wordt verdacht van haatzaaien en op 28 september 2016 is er duizend euro boete, waarvan helft voorwaardelijk, tegen haar geëist. De rechter acht haar schuldig aan belediging, aanzetten tot haat en discriminatie. Ze krijgt een boete van achthonderd euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Er volgt nog een hoger beroep in juni 2017.

*

Raffie Chohan van de Dutch Defence League moet voorkomen bij de rechtbank in Utrecht voor haatzaaien tegen de islam op de Pegida demonstratie in Utrecht op 11 oktober 2015. Het Openbaar Ministerie eist een boete van duizend euro, waarvan de helft voorwaardelijk. In de rechtszaal zijn circa dertig sympathisanten meegekomen. Onder hen is een groepje NVU’ers met mensen als Constant Kusters, Martin de Regt en René Rütze. De Dutch Defence League deelt buttons uit aan sympathisanten. Raffie Chohan in inmiddels niet meer bij Pegida Nederland betrokken. De uitspraak volgt in oktober.

*

Een demonstratie van Pegida in Almere met vijftig deelnemers. Het thema van de demonstratie is “Stop Islamisering“, “Nederland moet Nederland Blijven!“, “Nee tegen huidig asielbeleid” en tegen internationale handelsverdragen. Er zijn toespraken van onder meer Edwin Wagensveld, Raffie Chohan en Hugo Kuijper.

*

Fortuynisten herdenken de moord op Pim Fortuyn op verschillende locaties. Er is een bescheiden bustour die langs Driehuis en Hilversum leidt en een grotere stille tocht in Rotterdam, die met een manifestatie wordt afgesloten. Een vertegenwoordiger van Leefbaar Rotterdam houdt een toespraak, evenals Hilbrand Nawijn en Paul Meijer. Er zijn diverse rechtsextremisten aanwezig. Zo leggen de groeperingen Pegida, Nederlands Verbond en Identitair Verzet bloemstukken. In het publiek staan bekende rechtsextremisten als Ben van der Kooi, Hugo Kuijper, Adé Jansen, Yvette Evers, Raffie Chohan en Floris Groeneveld. Er duikt plotseling een onbekende man op met een zwarte helm op zijn hoofd. Die klimt op het beeld van Fortuyn en steekt een stadionfakkel af. Hij wordt gearresteerd wegens het verstoren van de openbare orde.

*

Een demonstratie in Antwerpen van Pegida Vlaanderen tegen de islam. Hier gaan ook meerdere Nederlandse rechtsextremisten heen. In totaal lopen er tussen de 350 tot 400 mensen mee. Er zijn mensen met Nederlandse vlaggen zoals Raffie Chohan. Een man draagt een shirt van de Aryan Strike Force 318 Division Netherlands – Flanders (uit Combat 18 hoek). Er zijn mensen van Pegida Nederland en Voorpost Nederland.

*

In Keulen organiseert de extreemrechtse organisatie Hooligans Gegen Salafisten een grote demonstratie tegen de islam, die ontaardt in rellen. Er zijn botsingen met de politie en met linkse tegendemonstranten. Met waterkanonnen en traangas drijft politie de ongeveer duizend anti-islamitische hooligans uiteen. Hier zijn ook Nederlandse Pegida-activisten zoals Edwin Wagensveld en Raffie Chohan bij aanwezig. Constant Kusters is er ook heengegaan met een groep Nederlandse en Vlaamse NVU’ers, zoals Ben van der Kooi en Robert Jan Koelewaard. De Vlaming Christian Berteryan schrijft later een verslag voor het partijblad van de NVU.

*

Een demonstratie van Pegida in Utrecht met enkele honderden deelnemers van ook allerlei andere organisaties. Het thema is: “tegen asiel, islam en onvrede van het volk”. Er zijn vertegenwoordigers van de NVU, Identitair Verzet en hooligans van FC Utrecht aanwezig. Voorpost en Rechts Actueel hebben de oproep gedaan hier heen te komen. Er zijn enkele confrontaties met tegendemonstranten en een paar deelnemers brengt de Hitlergroet. Pegida-voorvrouw Raffie Chohan houdt een toespraak met discriminerende uitingen, waar ze later voor vervolgd wordt.

*

Raffie Chohan en haar man van de Dutch Defence League organiseren een kleine anti-islamdemonstratie in Rotterdam. Uit Duitsland is Melanie Dittmer  van Identitäre Aktion afgereisd om een toespraak te houden. Er is een groepje Duitsers van Infidels Deutschland. Een kleine NVU-delegatie onder leiding van Peter Bieleveld heeft een eigen spandoek meegenomen. Ondersteuning komt er van Identitair Verzet en Pegida. Sjors Remmerswaal neemt interviews af voor de website Rechts Actueel. Onder de aanwezigen zijn Ben van der Kooi en Hugo Kuijper, die laatste met een Prinsenvlag. De ongeveer vijftig deelnemers staan eerst een uurtje op het Pim Fortuynplein bij het standbeeld van Pim Fortuyn. Daarna demonstreren ze naar Fortuyns voormalige woning. Raffie Chohan roept “Eigen Volk Eerst” in haar toespraak.

Publicaties

1 resultaten

Monitor Moslimdiscriminatie 3e rapportage

Online beeldvorming over moslims en islam
Jaar:
2017
Taal:Aantal blz:
188
Soort Uitgave:
Beschrijving:

Uitkomsten van onderzoek laten steeds opnieuw in vele varianten en toonaarden zien dat de islam en moslims in Nederland maar moeilijk geaccepteerd worden. Dat komt onder meer naar voren in de resultaten van onderzoek naar discriminatie-ervaringen van Turks-Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse jongeren en in de uitkomsten van onderzoek naar de mate van acceptatie van moslims. Veel jonge mensen van Turkse of Marokkaanse achtergrond hebben het gevoel niet bij de Nederlandse samenleving te horen. Ze voelen zich buitengesloten en afgewezen. Ze worden niet gezien als individuen, maar als Turken, Marokkanen of moslims d.w.z. als een afwijkende groep. Ze voelen zich anders behandeld op
vele terreinen van het dagelijks leven. Ze voelen zich vertekend weergegeven in de pers. Veel jonge mannen hebben te maken met etnische profilering door de politie. Zij noemen het ongunstige klimaat ten opzichte van etnische minderheden als de voornaamste reden waarom ze zich steeds meer identificeren met hun gemeenschap van herkomst en met hun geloof. Bij elkaar genomen geven de resultaten van de studie waarin dit naar voren komt een duidelijke indicatie dat ervaringen van discriminatie een rode draad vormen in het leven van deze jongeren. Eén zo’n vorm van discriminatie is islamofobie. Islamofobie manifesteert zich op verschillende terreinen en in veel sectoren van de samenleving, in ronduit gewelddadige praktijken en in gewone intermenselijke communicatie.

Bijzonderheden: Hoofdstuk twee gaat over moslimdiscriminatie in de politiek. Er wordt een overzicht gegeven van extreemrechtse groepen die zich in de onderzoeksperiode actief inzetten om moslims te discrimineren.