De actiegroep Nijmegen Rechtsaf zet foto’s online van een folderactie in Nijmegen. Ze delen folders uit om aandacht te vragen voor hun petitie om het Gaziantepplein te hernoemen naar Vrijheidsplein. Gaziantep is een Turkse stad die de stedenband met Nijmegen heeft opgezegd. Bij de actie zijn mensen betrokken zoals Adé Jansen, Michael Jansen en Frieda Jansen-Bastiaans.
Bij een linkse manifestatie in Nijmegen tegen Donald Trump komen ook enkele extreemrechtse figuren opdagen die recent bij de NVU actief zijn. Het gaat om het stel Adé Jansen en Frieda Jansen-Bastiaans. De rechtsextremist Michael Jansen krijgt het zelfs voor elkaar om de manifestatie vanaf het podium toe te spreken. Hij is actief bij Nijmegen Rechtsaf en die groep claimt het later ook als hun actie. Er zouden ook twee mensen van Zwart Front met een vlag aanwezig zijn geweest.
Een ontmoeting tussen delegaties van de partij NVU en de actiegroep UWSH in Hengelo. Hier zijn rechtsextremisten bij aanwezig zoals Adé Jansen, Richard Prein, Constant Kusters en Frieda Jansen-Bastiaans, namens de NVU. Namens UWSH zijn Ronald Kiewiet en Erik Bos hierheen gekomen. Ze besluiten samen te gaan werken en gaan samen demonstraties organiseren.
De NVU heeft een afspraak met de actiegroep DTG in Enschede voor een overleg. Hier is Adé Jansen van de NVU bij en Raphaël Marchese van DTG. De ontmoeting is geen succes.
Forum voor Democratie organiseert een bijeenkomst in Nijmegen. Hier komt ook een delegatie van de NVU op af met Adé Jansen, Frieda Jansen-Bastiaans en Michael Jansen. In hun partijblad schrijven ze dat de NVU-delegatie van harte welkom is. Thierry Baudet ontvouwt hier de ideeën van zijn partij.
In Nijmegen duikt een groepje van zo’n zes rechtsextremisten op bij een linkse bijeenkomst voor actievoerders die tegen Zwarte Piet zijn en naar een landelijke demonstratie willen. Het groepje rechtsextremisten is juist voorstander van Zwarte Piet. De linkse actievoerders komen naar buiten en er ontstaat een woordenwisseling waarbij ook over en weer wordt getrokken en geduwd. Er wordt een emmer water over de rechtsextremisten gegooid. De politie haalt de groepen uit elkaar. In het groepje zitten mensen van de NVU zoals Adé Jansen, Michael Jansen en Frieda Jansen-Bastiaans.
In Gent organiseert Voorpost een demonstratie met 150 tot 200 mensen tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Hier is een delegatie van de NVU uit Nijmegen bij aanwezig met tien mensen waaronder Frieda Jansen-Bastiaans, Adé Jansen, Michael Jansen en Martin de Regt. Ook zijn er tien Vlaamse NVU’ers als deelnemers. Op veel gele Voorpostborden staat de slogan “Stop Islamisering Europa”. Uit de Nederlandse afdeling van Voorpost zijn hier figuren als Florens van der Kooi en Bernie Flapper heen gekomen. Er is een tegengeluid van groepen Turken, waaronder ook Grijze Wolven. Er zou een Voorpostbus uit Antwerpen zijn aangevallen door tweehonderd Turkse Belgen.
De vijftiende IJzerwake in Steenstrate in België. Dit is een grote bijeenkomst van de extreemrechtse vleugel van de Vlaamse Beweging op de zondagochtend met een katholieke mis en radicale toespraken. De Nederlandse groep RVF Landstorm Nederland roept vooraf op tot deelname. Er is een delegatie van de NVU aanwezig met Martin de Regt, Adé Jansen en Frieda Jansen-Bastiaans. Een groep militanten van Voorpost neemt de ordedienst en bewaking voor haar rekening. In de vlaggenparade is Voorpost ook vertegenwoordigd en zijn Florens van der Kooi en Bernie Flapper vaandeldragers. De muzikant Robin Versteeg treedt onder zijn pseudoniem “Wilfred” op het hoofdpodium op met gitaar en zang.
Het Nederlands Verbond plaatst een verslag met deze datum op internet over een bezoek van hun activisten Adé Jansen en Frieda Jansen-Bastiaans aan een oorlogsveteraan in Rotterdam. Het gaat om een oude veteraan die in het voormalige Nederlands-Indië (nu Indonesië) heeft gevochten. Het Nederlands Verbond bedankt hem “voor alles wat hij voor ons vaderland heeft gedaan”. Ze geven de man de leeuw van het Nederlands Verbond als ereteken. Men rept geen woord over het koloniale verleden en het geweld tegen de lokale bevolking door het Nederlandse leger.
Fortuynisten herdenken de moord op Pim Fortuyn op verschillende locaties. Er is een bescheiden bustour die langs Driehuis en Hilversum leidt en een grotere stille tocht in Rotterdam, die met een manifestatie wordt afgesloten. Een vertegenwoordiger van Leefbaar Rotterdam houdt een toespraak, evenals Hilbrand Nawijn en Paul Meijer. Er zijn diverse rechtsextremisten aanwezig. Zo leggen de groeperingen Pegida, Nederlands Verbond en Identitair Verzet bloemstukken. In het publiek staan bekende rechtsextremisten als Ben van der Kooi, Hugo Kuijper, Adé Jansen, Yvette Evers, Raffie Chohan en Floris Groeneveld. Er duikt plotseling een onbekende man op met een zwarte helm op zijn hoofd. Die klimt op het beeld van Fortuyn en steekt een stadionfakkel af. Hij wordt gearresteerd wegens het verstoren van de openbare orde.
Een informatiebijeenkomst van de PVV Zeeland in Middelburg met circa tachtig bezoekers. Vanuit de Tweede Kamerfractie van de PVV zijn Fleur Agema en Machiel de Graaf sprekers. De extreemrechtse activist Adé Jansen van DTG en Pegida uit Nijmegen is hier ook bij aanwezig.