Een herdenking van Pim Fortuyn in Rotterdam met sprekers als Wierd Duk en Martin Bosma van de PVV. Rita Verdonk reikt de Pim Fortuyn Prijs uit aan Ebru Umar. Naar schatting komen hier ongeveer duizend mensen op af, waaronder Ben van der Kooi, Edwin Wagensveld van Pegida, Paul Peters van Identitair Verzet, Thierry Baudet van Forum voor Democratie en Peter Bieleveld van de NVU. Er wordt een bloemstuk van Identitair Verzet gelegd waarbij op de linten staat “Nooit vergeten, nooit vergeven, Identitair Verzet“. Uit Nijmegen is een afvaardiging van Nijmegen Rechtsaf aanwezig, die ook hun eigen bloemstuk leggen. Hetzelfde wordt door Pegida Nederland gedaan. Voorpost had vooraf opgeroepen om hieraan deel te nemen. In Hilversum houdt Hilbrand Nawijn een toespraak op het Mediapark.
Fortuynisten herdenken de moord op Pim Fortuyn op verschillende locaties. Er is een bescheiden bustour die langs Driehuis en Hilversum leidt en een grotere stille tocht in Rotterdam, die met een manifestatie wordt afgesloten. Een vertegenwoordiger van Leefbaar Rotterdam houdt een toespraak, evenals Hilbrand Nawijn en Paul Meijer. Er zijn diverse rechtsextremisten aanwezig. Zo leggen de groeperingen Pegida, Nederlands Verbond en Identitair Verzet bloemstukken. In het publiek staan bekende rechtsextremisten als Ben van der Kooi, Hugo Kuijper, Adé Jansen, Yvette Evers, Raffie Chohan en Floris Groeneveld. Er duikt plotseling een onbekende man op met een zwarte helm op zijn hoofd. Die klimt op het beeld van Fortuyn en steekt een stadionfakkel af. Hij wordt gearresteerd wegens het verstoren van de openbare orde.
Een handjevol rechtse activisten houdt in Amsterdam een Theo van Gogh herdenking. Dit is georganiseerd door mensen van de Stichting Beeld van Pim en De Vrienden van Pim Fortuyn. Uit Duitsland komen mensen van de Bürgerbewegung Pax Europa en ze leggen een krans.
Vertegenwoordigers van diverse extreemrechtse organisaties doen mee aan een herdenking van Pim Fortuyn in Rotterdam. Er zijn mensen van de Dutch Defence League en de Polish Defence League. Activist Paul Peters is er namens Identitair Verzet. Elk jaar herdenken partijen en groepen zoals Leefbaar Rotterdam, De Vrienden van Pim Fortuyn en Stichting Beeld van Pim de moord op hun voorman.
Een klein gemengd gezelschap van Identitair Verzet, Beeld voor Pim, Vrienden van Pim en de Pim Fortuyn Foundation herdenken Theo van Gogh in Amsterdam. Identitair Verzet laat een sticker achter waar op staat ‘Stop Islamterreur’. Er zitten linten aan met de tekst ‘Niet vergeten, niet vergeven’.
Ook Voorpost heeft ergens een Theo van Gogh-herdenking, maar het lijkt alsof dit op een andere locatie is.
Bij de jaarlijkse Pim Fortuynherdenking doen zijn aanhangers drie plekken aan die een rol hebben gespeeld in de tijd van zijn overlijden. Ze bezoeken een begraafplaats in Driehuis, het Mediapark in Hilversum en lopen in een stille tocht in Rotterdam naar het beeld van Fortuyn waar de afsluiting gehouden wordt. Op alle plekken zijn telkens enkele tientallen mensen aanwezig, maar bij het beeld staat uiteindelijk toch nog circa 150 mensen. PVV Tweede Kamerlid Fleur Agema spreekt het gezelschap toe.
De jaarlijkse Pim Fortuyn herdenking in Rotterdam wordt georganiseerd door Stichting Beeld van Pim en De Vrienden van Pim Fortuyn. Er doen enkele rechtsextremisten aan mee uit de hoek van Voorpost en de PVV.
Extreemrechtse organisaties sluiten zich aan bij de herdenking van Pim Fortuyn in Rotterdam. Er zijn meer dan duizend mensen aanwezig van Leefbaar Rotterdam en uit voormalige LPF-kringen, maar ook vanuit de reguliere politiek. Uit extreemrechtse hoek zijn er mensen van Voorpost, de NVU en de PVV.