Home » Nederland » Hoogeveen

Hoogeveen

Filter

Kroniek

13 resultaten
*

In Hoogeveen worden ’s avonds twee getinte vrouwen met bloem bekogeld omdat ze ‘witter‘ moeten worden. Dit wordt gedaan door een drietal jongens.

*

Een krant schrijft over een SP-raadslid uit Hoogeveen die onlangs, op internet, Geert Wilders met Adolf Hitler heeft vergeleken. Hierna heeft ze dreigementen ontvangen. Ook de lokale afdelingsvoorzitster, het landelijk partijbestuur en de gemeente Hoogeveen ontvingen boze berichten. De SP neemt afstand van de tweet.

*

De twintigjarige jongen die de afgelopen dagen een vechtpartij en onrust veroorzaakt met asielzoekers in Hoogeveen belaagt een willekeurige asielzoeker bij een supermarkt in Hoogeveen. Dat deed hij gisteren ook al.

*

Dezelfde twintigjarige jongen die op 18 december voor ruzie met asielzoekers in Hoogeveen zorgt, belaagt een willekeurige asielzoeker bij een supermarkt in Hoogeveen.

*

In Hoogeveen is er vechtpartij tussen twee Hoogeveense jongeren. De jongeman die dit veroorzaakte is daarna naar het AZC gegaan en probeert daar bewoners van AZC te provoceren. Vervolgens zoekt later op de avond een groepje asielzoekers in het centrum van Hoogeveen de confrontatie met Hoogeveners. Dit leidt tot een vechtpartij.

*

Een gepland concert van de extreemrechtse hardcoreband Blindfolded in Hoogeveen wordt afgezegd omdat andere bands, die ook op zouden treden, niet meer willen komen. De extreemrechtse achtergrond van Blindfolded speelt hier mogelijk een rol bij.

*

Een online krant maakt melding van een bekladding in een Molukse wijk in Hoogeveen. Daar is een woning beklad met leuzen, nadat bekend werd dat er niet-Molukkers zouden komen wonen. Er staat bijvoorbeeld “Molukse wijk Alleen Molukkers”. De inwoners willen dat hun wijk 100% Moluks blijft omdat dit ooit zo is afgesproken. Het autochtone Nederlandse gezin krijgt nu het advies om elders te gaan wonen. De gemeente heeft begrip voor de actie en de gevoelens en de woningbouwcorporatie maakt hierna afspraken dat er geen andere bevolkingsgroepen in de Molukse wijk komen wonen.

*

Verschillende media berichten over een strafzaak tegen een 26-jarige man uit Hoogeveen wegens twee delicten in juli 2014. Hij bekladde het raam van zijn ex-vriendin met het woord “hoer” en een hakenkruis. De volgende dag bracht hij een Hitlergroet aan passerende politieagenten. Hij zei na zijn arrestatie dat hij het als een eerbetoon aan het Arische ras zag. De rechter geeft hem twee weken gevangenisstraf.

*

In de krant staat dat de internetpagina ‘Geen asielzoekers in Hoogeveen‘ in een dag bijna 3000 keer geliket is. De initiatiefnemers verzetten zich tegen het plan om in november asielzoekers in een voormalige gevangenis te huisvesten.

*

Na het incident van gisteren brengt een 26-jarige man uit Hoogeveen de Hitlergroet naar twee politieagenten die langs hem rijden. Hij wordt aangehouden voor belediging. Bij de politie verklaart hij het probleem niet te zien. Zijn opa bracht zeven jaar lang de Hitlergroet en hij ziet het als een eerbetoon aan het Arische ras.

*

Een 26-jarige man uit Hoogeveen beledigt zijn ex-vriendin door het woord “hoer” en een hakenkruis op haar raam te spuiten. Op 10 juli pleegt hij een tweede delict.

*

In het uitgaansleven van Hoogeveen slaat een 21-jarige man iemand bewusteloos en mishandelt hij een derde man. Als de 21-jarige man later voor de rechter moet verschijnen verdedigt zijn advocaat hem door te melden dat hij al langere tijd wordt getreiterd en gediscrimineerd vanwege zijn huidskleur. De aanleiding voor de ruzie op deze datum was een opmerking ‘we moeten geen zwarte hebben’.

*

Een krant schrijft over een zevenentwintig jarige man uit Hoogeveen die een geldboete van de rechter heeft gekregen en een kleine schadevergoeding moet betalen aan het slachtoffer van zijn smaad. Hij had op Facebook een afkeurende en beledigende tekst gezet bij een foto van een homoseksuele man en diens zoontje.