Home » Nederland » Bleiswijk

Bleiswijk

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Een strafzaak in Den Haag tegen een man uit Bleiswijk wegens het beledigen van een politieagent in Zoetermeer in december 2016 met een serie scheldwoorden. Daar zat ook een aantal maal “kankerjood” tussen.

*

In Zoetermeer beledigt een man uit Bleiswijk een politieagent met een hele serie scheldwoorden, waaronder aantal maal “kale kankerjood, kankerjood“. De Strafzaak dient in februari 2017.

*

Het Gerechtshof in Den Haag bestraft twee politieagenten vanwege het bedreigen van een Poolse zwerver in augustus 2009. De agenten waren destijds de overlast van de zwerver beu en wilde hem een lesje leren. Ze pakten hem in Bleiswijk op en brachten hem naar een afgelegen plek in Moerkapelle. Daar voerde ze een schijnexecutie uit en suggereerden dat de Pool zijn eigen graf moest graven. De agenten komen in deze hoger beroepzaak weg met lagere straffen dan ze eerder kregen van een lagere rechtbank. De ene agent krijgt negen maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en de andere komt weg met een voorwaardelijke taakstraf van 240 uur. Ook raakten ze hun baan kwijt.

*

De rechtbank in Rotterdam veroordeelt twee voormalige politieagenten wegens het ontvoeren en bedreigen van een Poolse zwerver in Bleiswijk in augustus 2009. De agenten zijn al ontslagen om deze kwestie. De een krijgt een werkstraf van 240 uur en de ander moet drie maanden de gevangenis in. Ze hadden de Pool naar een afgelegen plek gebracht, een pistool tegen zijn hoofd gezet en de suggestie gewekt dat hij zijn eigen graf moest graven. Er volgt een hoger beroep in januari 2014.