Home » Nederland » Hellevoetsluis

Hellevoetsluis

Filter

Kroniek

9 resultaten
*

In Hellevoetsluis bedreigt een man twee politieagenten met de dood. Hij beledigt ze met de woorden: “kankerflikkers, kankerjoden, kankerlijers en klootzak“. Er volgt een strafzaak in mei 2017.

*

In de avond is er een informatiebijeenkomst van de gemeente Hellevoetsluis over het bouwen van een asielzoekerscentrum. De gemeente nodigt twintig omwonenden vandaag ook persoonlijk uit. De burgemeester gaat bij de mensen op bezoek of gooit een brief in hun bus als ze niet thuis zijn. Tussen het uitnodigen en de bijeenkomst zit amper tijd en mensen voelen zich overvallen hierdoor. Daarnaast vrezen omwonenden eventuele waardevermindering van hun huis, meer inbraken en het wegblijven van toeristen. Het Tweede Kamerlid Louis Bontes van Voor Nederland uit Hellevoetsluis steunt de klagers en pleit voor een referendum.

*

Louis Bontes, die Tweede Kamerlid van Voor Nederland is, wil in zijn woonplaats Hellevoetsluis een referendum organiseren. Hij wil de bewoners zelf laten beslissen of zij al dan niet een asielzoekerscentrum in de gemeente willen. Tot nu toe is alleen de partij Inwonersbelang Hellevoetsluis voor het referendumplan. Bontes zegt dat hij achterkamertjespolitiek wil voorkomen. Deze avond beslist de gemeenteraad dat het college moet onderzoeken of er zo’n referendum moet komen. Eind maart geeft het college aan dat ze liever voor andere vormen van inspraak en voorlichting kiezen, ook vanwege de hoge kosten van een referendum en de bescherming van de kwetsbare groep vluchtelingen.

*

Een bestuurslid van een lokale afdeling van het CDA in Hellevoetsluis stapt op, vlak nadat hij antihomo-uitlatingen deed op sociale media. Hij schreef: “Homoseksualiteit hoort niet in de kerk thuis. Homoseksualiteit is een zonde, net als stelen en moorden, maar voor elke zonde is vergiffenis mogelijk”. Het bestuurslid zegt dat hij al aan het opstappen was als bestuurslid en dat dit niets met de uitlatingen te maken heeft.

*

De gemeente Hellevoetsluis krijgt vandaag een melding van naziteksten met een hakenkruis, die op een moeilijk bereikbare plek in de sneeuw zijn getekend. Met enige moeite kan de gemeente de boodschap verwijderen.

*

Een 27-jarige man uit Hellevoetsluis krijgt vandaag een boete van 350 euro wegens het beledigen van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb in december 2011. Hij zag de burgemeester toen op straat lopen in Rotterdam en riep: “Kanker Abou, kankerjood” omdat hij boos was.