Bij de Tweede Kamerverkiezingen haalt Voor Nederland te weinig stemmen om in het parlement te kunnen blijven. Hierdoor zullen Louis Bontes en Joram van Klaveren af moeten zwaaien als volksvertegenwoordigers.
PVV-leider Geert Wilders doet mee aan een groot verkiezingsdebat van de NOS. Hij valt de PvdA hard aan om de stelling “Nederland is van ons allemaal“. Wilders zegt dat de islam de grootste bedreiging is van Nederland. De partij Denk zegt het debat af omdat men niet in debat wil met Jan Roos van Voor Nederland, omdat Roos xenofoob en homofoob zou zijn. Roos zette Regilio Tuur neer als Zwarte Piet en maakte stigmatiserende opmerkingen over moslims.
Het nationale islamdebat in een moskee in Rotterdam. Voor Nederland-voorman Jan Roos zou spreken, maar zegt toch af omdat hij de moskee als een “haatpaleis” ziet. Hij heeft informatie gekregen van Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam die ook kandidaat namens Voor Nederland is. Ze stelt dat het een plek is waar imams staan te gillen dat homoseksualiteit een ziekte is en waar ze samen zouden werken met het moslimbroederschap. Er zou een enorme Jodenhaat zijn. Jan Roos concludeert daarom dat de handreiking nep is en wil niet meer komen. Geert Wilders van de PVV weigert eveneens te komen en zegt: “no way. Behalve als ik die megamoskee definitief mag sluiten“. Wel heeft lijsttrekker Hero Brinkman van de Ondernemerspartij zich op het laatste moment aangemeld. In het publiek zullen wel PVV-stemmers aanwezig zijn.
Op een internetprofiel van Nijmegen Rechtsaf verschijnen foto’s van flyers en postertjes van Identitair Verzet met de tekst “Leugenaars, Eurofielen! Graaiers!“. Eentje is aangeplakt onder een plaatsnaambord van Nijmegen. Twee flyers worden voor de foto vastgehouden naast plaatsnaamborden van Wijchen en Beuningen. De actiegroep verklaart: “Vandaag gingen activisten van Nijmegen Rechtsaf aan de slag in Wijchen en Beuningen. Vele positieve reacties ontvangen en goede gesprekken gehad onderweg“. Nijmegen Rechtsaf geeft er een stemadvies bij: PVV, Forum voor Democratie, Voor Nederland.
Een zaal in Amsterdam organiseert een verkiezingsdebat met sprekers van elf partijen van rechts tot links. Uit de rechtse hoek zijn dit Raymond de Roon van de PVV, Joram van Klaveren van Voor Nederland en Thierry Baudet van Forum voor Democratie.
Demonstratie van de NVU in Den Haag onder het motto: “Stemadvies 2017, wat ga jij stemmen op 15 maart?”. De veertig deelnemers krijgen het advies om te stemmen op de PVV, Forum voor Democratie, SGP of Voor Nederland. Partijleider Constant Kusters heeft een serie sprekers meegenomen zoals Peter van Egmond, Wesley Hendrickx, Morten Lorentzen en Yvette Evers. De ordedienst is deze dag in handen van Michel Boerboom en René Rütze. Er zijn delegaties van de Autonome Nationalisten Vlaanderen en United We Stand Holland – Protecting Our Citizens (UWSH).
Voor Nederland stelt Kamervragen over een geplande campagnebijeenkomst op 11 maart in Rotterdam. Het gaat om de komst van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, als onderdeel van de campagne voor een referendum. Voor Nederland spreekt van een ‘Turkse inmengingscampagne in Nederland‘. Ook Geert Wilders van de PVV is tegen de komst van de minister.
Een verkiezingsdebat in Rotterdam waar Tanya Hoogwerf aan deelneemt als kandidate van Voor Nederland. Ze is ook gemeenteraadslid van Leefbaar Rotterdam. In het debat zegt ze dat de politie toestemming moet krijgen om zonder aanleiding mensen met een kleurtje aan te houden. Ze pleit voor straffeloos etnisch profileren en zegt dat dit een standpunt van Voor Nederland is.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over de “aanstaande Hamas-conferentie in Rotterdam” op 15 april. Het gaat echter om een Palestijnse conferentie. De partij vraagt of organisaties die gerelateerd zijn aan terroristische groepen zoals Hamas geweerd dienen te worden. In een later antwoord zegt de minister dat er geen harde informatie is over de betrokkenheid van Hamas.
Zaterdagochtend flyert Voor Nederland een half uurtje in Volendam. Hier zijn Jan Roos en Joram van Klaveren bij. Hierna vertrekt Jan Roos naar opnames voor het televisieprogramma van Harry Mens en gaat Joram van Klaveren posters plakken op Urk.
Een partijcongres van Voor Nederland in Rotterdam waar tien kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen zichzelf presenteren. Er zijn circa tweehonderd mensen aanwezig waaronder Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam. De sprekers zijn Laurence Stassen en Jan Roos.
De partij Voor Nederland dient in het parlement een motie in waarin men de regering verzoekt “asielzoekers na binnenkomst meteen vast te zetten totdat de AIVD en de politie een zorgvuldige screening hebben gemaakt“. Voor Nederland stelt dat er veel mis gaat bij de screening van asielzoekers en dat er een kans is dat terroristen zich succesvol verstoppen in de asielstroom.
De jongerenorganisatie van Leefbaar Rotterdam (JLR) heeft een bijeenkomst belegd in Rotterdam. Hier zijn Jan Roos van Voor Nederland en Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam en Voor Nederland bij aanwezig. Er zijn ongeveer veertig mensen op komen dagen. Er worden uitspraken gedaan tegen de islam en tegen criminele immigranten.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over “een terreur-imam in Eindhoven”. Het gaat om een Koeweitse sjeik die net op een Amerikaanse terreurlijst is geplaatst. Voor Nederland vraagt of de sjeik oproept de jihad in Syrië te ondersteunen. Hij zou in 2016 in een Eindhovense moskee hebben gesproken. De partij vraagt waarom de Minister moskeeën niet sluit die geweldpredikers uitnodigen en waarom hij hun stichtingen niet laat ontbinden.
In het vragenuurtje in de Tweede Kamer roept Machiel de Graaf van de PVV op om een moskee in Utrecht te laten sluiten: “Deze haathut moet dicht, want het vormt een splijtzwam voor de Nederlandse samenleving. Stel een voorbeeld en sluit deze moskee“, zegt hij. De afgelopen dagen zijn partijen in de Tweede Kamer verontwaardigd over de praktijken van een salafistische organisatie in deze moskee. Men zou er studenten vertellen dat ze criminele moslims niet aan moeten geven bij de politie. Geert Wilders reageerde al via internet “Schokkend. Sluiten die moskee“. Voor Nederland stelt er Kamervragen over.
In de Tweede Kamer wordt een debat gehouden over een wetsvoorstel van Voor Nederland. Het gaat om het om het schrappen van de antidiscriminatie artikelen uit het strafrecht. Voor Nederland wil hiermee de vrijheid van meningsuiting verruimen. Bij dit debat komt de VVD in aanvaring met de oppositie. De VVD vindt dat er te praten is over het aanpassen of schrappen van het wetsartikel over groepsbelediging. Het CDA gaat hier fel tegen in en wil Holocaustontkenning niet makkelijker maken. Het CDA wil voorkomen dat je met een hakenkruisvlag of een neonazi-uniform naar de synagoge kunt gaan. Een ruime meerderheid moet niets van het voorstel hebben. Namens de PVV laat Martin Bosma weten dat zijn partij voor het voorstel is. Er wordt later verder over het voorstel gesproken.
De rechtbank op Schiphol (in Badhoevedorp) doet uitspraak in de strafzaak tegen Geert Wilders in de ‘minder Marokkanen‘ zaak. De rechters bepalen dat de uitspraken van de PVV-voorman strafbaar zijn, maar leggen toch geen straf op. Het vonnis alleen is al straf genoeg voor de politicus. Wilders zette aan tot discriminatie, omdat hij zich keerde tegen een duidelijke groep mensen, afkomstig uit dezelfde streek. Juridisch gezien is er dan sprake van ras. Van het aanzetten tot haat wordt Wilders vrijgesproken. De uitspraken zijn een vorm van bewuste groepsbelediging. De hele Marokkaanse bevolkingsgroep in Nederland werd weggezet als minderwaardig. Wilders is niet aanwezig bij de uitspraak en hij gaat in hoger beroep tegen het vonnis. De politieke partij Voor Nederland noemt het een “zwarte dag voor de vrijheid van meningsuiting“. Buiten zijn twee betogers aanwezig met een protestbord waarop “En …. willen jullie meer of minder politieke processen?” staat. Ook het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep.
In de Tweede Kamer wordt een motie ingediend door Voor Nederland waarin de regering gevraagd wordt om islamitische stichtingen te ontbinden die geweldpredikers uitnodigen. De partij stelt dat de radicale islam haaks staat op de westerse kernwaarden en dat ze een boodschap verkondigt die de integratie in onze samenleving tegengaat.
De partij Voor Nederland dient een drietal moties in de Tweede Kamer in. De partij wil burgers met een dubbele nationaliteit het Nederlanderschap ontnemen na een veroordeling voor een zwaar misdrijf, omdat zij “fors zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteitsstatistieken”. Dan wil Voor Nederland een “grondige hervorming van het Europees Hof- en Verdrag voor de Rechten van de Mens” omdat ze Nederland “op een onterechte wijze heeft beticht van racisme en het schenden van mensenrechten in het kader van de Nederlandse antiterreurwetgeving“. Volgens Voor Nederland bedrijft het Hof: “wereldvreemde en activistische rechtspraak” waarmee ze “al jarenlang de effectieve aanpak van terrorisme door soevereine en democratische staten frustreert“. Tot slot wil de partij de subsidie van het Meldpunt Internet Discriminatie (MiND) stop zetten omdat dit meldpunt van mening zou zijn dat discriminatie en het oproepen tot geweld tegen homo’s moet kunnen, zolang het gebeurt op grond van de islam of een andere levensbeschouwing. Het meldpunt zegt dat het een onjuiste beoordeling was.
Voor Nederland stelt Kamervragen over een mediabericht “Amsterdamse synagoge doelwit van Nederlandse jihadisten“. De partij heeft zorgen over joodse instellingen die expliciet doelwit blijken te zijn van islamitische terroristen, terwijl de gemeente Amsterdam op deze locaties politieposten heeft weggehaald. Voor Nederland wil dat de posten niet vervangen worden door cameratoezicht.
Een debat in de Tweede Kamer over het zogenoemde boerkaverbod, waar de PVV al langere tijd om vraagt. Er verschijnt een groep vrouwen die allemaal een nikab dragen en dit zorgt voor commotie. Eerst worden ze geweigerd bij de ingang, later mogen ze toch naar binnen voor het debat en zitten ze op de publieke tribune. Meerdere Kamerleden geven hier kritiek op. Voor Nederland zegt dat het geen gezicht is dat er vrouwen in nikab op de publieke tribune zitten. De vrouwen zeggen dat ze zich onderdrukt voelen door de mannen die zeggen dat ze geen nikab mogen dragen. Bij de stemming gaat een ruime meerderheid akkoord met de invoering van het boerkaverbod. Boerka’s, nikab’s, bivakmutsen en integraalhelmen worden verboden in het onderwijs, het openbaar vervoer, ziekenhuizen en in overheidsgebouwen. Op straat mag je het wel dragen. Pas als de Eerste Kamer op 26 juni 2018 ook met de wet instemt, zullen de nieuwe regels per 1 augustus 2019 in werking treden.
In Emmen zit een Bosnische-Serviër, die al 18 jaar in Emmen woont, bij de kapper. Daar discussieert de kapper met een andere klant over de botsing op 16 november tussen Voor Nederland en Denk in de Tweede Kamer. De discussie bij de kapper is behoorlijk racistisch en ze vinden Denk een kutpartij. Ze halen Zwarte Piet erbij, ook Sylvana Simons en “negers” zouden dan “die kutapen” zijn. De Bosnische-Serviër vraagt om wat meer respect, maar krijgt als reactie dat hij dan beter op kan rotten. Dat doet hij ook, hij vertrekt. Later keert hij toch weer terug om de kapper te filmen. Die is daar niet van gediend en stuurt hem weg. Een andere klant komt nog met enig lijfelijk geweld verhaal halen. Die zegt bovendien dat hij “een geit moet gaan neuken”.
Louis Bontes van de partij Voor Nederland trekt in de Tweede Kamer de loyaliteit van een Turks-Nederlandse parlementariër van Denk in twijfel: “U staat er hier voor te pleiten om het Nederlandse leger zowat af te schaffen. Moet Erdogan hetzelfde doen? Waar ligt uw loyaliteit, dat vraag ik mij af“. De Denk-parlementariër voelt zich beledigd en zegt: “Wie ben jij om mij de loyaliteitsvraag te stellen? Wie ben jij?“. Bontes reageert: “Wie ben jij dan wel joh?” en “Als ik zoveel van mij land zou houden, zou ik er gaan wonen. Ga lekker naar Turkije!“. De Kamervoorzitter tracht tevergeefs in te grijpen.
Er worden Kamervragen door Voor Nederland gesteld over “discriminatie van autochtonen door een Haagse wethouder“. Het gaat over een wethouder in Den Haag die bij gelijke geschiktheid voorrang aan allochtonen wil geven bij sollicitaties om zo hun achterstand te compenseren. Voor Nederland stelt echter dat “de enige vorm van institutioneel racisme in Nederland “positieve” discriminatie betreft“. Ze willen dat de Minister de wethouder hierop aanspreekt.
Voor Nederland dient in de Tweede Kamer een motie in waarin men de regering verzoekt toe te gaan werken naar het stoppen van de subsidiëring van het bijzonder religieus onderwijs vanwege de secularisering van de maatschappij. Voor Nederland wil dit omdat het huidige systeem ruimte biedt voor het ontstaan van “een nieuwe islamitische zuil”.
Het partijcongres van Voor Nederland in Rotterdam met 250 aanwezige leden. Hier is Jan Roos spreker.
Een motie van de partij Voor Nederland over islamitische terroristen die in november 2015 waarschijnlijk ongehinderd naar Nederland zijn gereisd. De partij schrijft: “Overwegende dat meerdere keren is gebleken dat terroristen de asielinstroom misbruiken om aanslagen in Europa te plegen“, verzoekt Voor Nederland de regering “onze grenzen maximaal te gaan bewaken”.
Schriftelijke Kamervragen door Tweede Kamerleden van Voor Nederland over lespakketten over Zwarte Piet in Maassluis. De partij noemt het “politiekcorrect gebeuzel” om Zwarte Piet vanuit het slavernijverleden te verklaren. Voor Nederland meent zelf ook een racistisch element in een lespakket te zien, omdat gevraagd wordt of mensen die Zwarte Piet spelen, echt zwarte mensen willen plagen. De partij vraagt of de Minister de visie deelt dat “Nederlandse tradities en folklore nooit mogen worden opgegeven voor multiculti-geneuzel“. Voor Nederland wil dat de Minister de burgemeester van Maassluis aanspreekt op het “onzinnig voornemen om de lespakketten onder basisscholen te verspreiden“.
Een motie in de Tweede Kamer van Voor Nederland waarin men de regering verzoekt om Turkse imams die door de Turkse overheidsdienst Diyanet worden uitgezonden niet langer toe te laten en de Turkse financiering van Diyanet-moskeeën in Nederland te beëindigen. De partij stelt dat deze imams ervoor hebben gezorgd dat de integratie van Turken in Nederland “compleet is mislukt”. Voor Nederland wil dat de Turkse staatsinmenging in Nederland “eindelijk moet worden gestopt”. In een tweede motie constateert Voor Nederland dat het kabinet veel belastinggeld heeft geïnvesteerd in de opzet van islam- en imamopleidingen in Nederland en stelt men dat dit geen taak van de overheid moet zijn. Voor Nederand verzoekt deze financiering te stoppen.
Er worden Kamervragen gesteld door Voor Nederland over “terreursteun voor Rotterdamse salafistenschool“. Ze vragen of het klopt dat een organisatie uit Qatar, die op een terreurlijst staat, de school heeft aangekocht (Uit een later antwoord blijkt dit niet te kloppen). De partij wil twee Nederlandse stichtingen laten ontbinden. Ze willen dat er geen salafistenscholen zijn in Nederland.
De partij Voor Nederland stuurt een “geleidende brief” aan de voorzitter van de Tweede Kamer waarin men een voorstel van wet stuurt “betreffende het beëindigen van positieve discriminatie“.
Kamervragen van Voor Nederland over doodsbedreigingen aan het adres van Nederturken door Erdogan-aanhangers. Ze vragen wat de minister vindt van de “bizarre pro-Erdogan-demonstraties” in Europa en in Rotterdam. Ze willen de inmenging van Erdogan in Nederland stoppen en de veiligheid van zijn critici beschermen. Ze willen de Turkse financiering middels Diyanet van moskeeën in Nederland beëindigen. De partij ziet de demonstratie in Rotterdam als een bewijs van mislukte integratie en een gevaar voor openbare orde en veiligheid.
Voor Nederland stelt Kamervragen over de weigering van het Kabinet om een lijst met moskeeën bekend te maken die geld zouden ontvangen uit Saoedi-Arabië.
De fractie van Voor Nederland in de Tweede Kamer stelt vragen over de “intimidatie en doodsbedreiging aan het adres van een homostel in Amsterdam” (zie 3 juli 2016). De partij wil dat de minister erkent dat niet-westerse allochtonen in Amsterdam relatief gezien vaker verdachte zijn van homofoob geweld. Voor Nederland vraagt of de minister een relatie ziet met de islamitische achtergrond van de buren. Ook wil de partij dat niet de slachtoffers, maar daders hun stad of wijk dienen te verlaten. Ze vragen of de minister “de zorgen van meer dan 70% van de bevolking deelt dat de samenleving structureel ontwricht raakt als gevolg van het wanbeleid op het gebied van immigratie en integratie”.
Een krant bericht over een homostel in Amsterdam dat door de buren met de dood is bedreigd. Het getreiter van de buren is volgens het stel zo’n zes weken geleden begonnen. Het gaat om Marokkaans-Nederlandse buren die het niet zouden accepteren dat er twee mannen naast hen wonen. Ze hebben vervelende uitspraken gedaan en scherpe voorwerpen in hun tuin gegooid. Er worden stenen tegen de ramen gegooid en ze worden tot diep in de nacht wakker gehouden. Het stel wil weg verhuizen uit Amsterdam. De Tweede Kamerfractie van Voor Nederland stelt er op 5 juli Kamervragen over. De buren stellen dat er sprake is van wederzijdse overlast en ze verdedigen zich met de stelling dat het homostel “Marokkanenhaat” zou hebben. Bovendien zou de beschuldiging van homohaat verzonnen zijn. Het homostel zou een keer bij een burenruzie met een honkbalknuppel gedreigd hebben en ‘vieze Marokkanen‘ geroepen hebben. Hierna duikt het Marokkaans-Nederlandse gezin onder vanwege bedreigingen.
Voor Nederland dient in de Tweede Kamer een motie in over “Marokkaanse straatterreur in Almere, Gouda, Ede en Amsterdam“. De partij doelt op “het stichten van autobranden en het terroriseren van het openbaar vervoer“. Voor Nederland wil dat de nationale politie hier veel steviger tegen optreedt en men verzoekt de regering om de bestrijding van overlast door Marokkaans-Nederlandse jongeren een landelijke topprioriteit te geven.
De tweede Algemene Ledenvergadering van Voor Nederland met circa 175 leden. De sprekers zijn Laurence Stassen, Johan Driessen en Joram van Klaveren.
De Tweede Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren van Voor Nederland bezoeken een wijk in Amsterdam-Noord. Ze delen flyers uit van hun partij. Het duo wil buurtbewoners een hart onder de riem steken vanwege de overlast van een agressieve jeugdbende in de wijk. De jongeren plegen inbraken, overvallen en gooien met stenen. Tenminste een van de bewoners moest verhuizen nadat hij de jongeren ‘Kut-Marokkanen‘ had genoemd.
Een gezin in Almere hangt heel kort, zo ongeveer tien minuten, de Israëlische vlag uit om te vieren dat de zoon geslaagd is. Er wordt heel snel op gereageerd met scheldpartijen en opgestoken middelvingers van voorbijrijdende automobilisten. Ze roepen: “Rotjoden, we gaan jullie pakken” en “kankerzionisten, rotzionisten”. Volgens de vader van het gezin zijn het “medelanders“. Er wordt ook gemeld dat de partij Voor Nederland Kamervragen over de antisemitische bedreigingen gaat stellen.
In de avond is er een informatiebijeenkomst van de gemeente Hellevoetsluis over het bouwen van een asielzoekerscentrum. De gemeente nodigt twintig omwonenden vandaag ook persoonlijk uit. De burgemeester gaat bij de mensen op bezoek of gooit een brief in hun bus als ze niet thuis zijn. Tussen het uitnodigen en de bijeenkomst zit amper tijd en mensen voelen zich overvallen hierdoor. Daarnaast vrezen omwonenden eventuele waardevermindering van hun huis, meer inbraken en het wegblijven van toeristen. Het Tweede Kamerlid Louis Bontes van Voor Nederland uit Hellevoetsluis steunt de klagers en pleit voor een referendum.
Kamervragen door Voor Nederland over het bezoek van een “antisemitische geweldsimam” uit Pakistan. Ze noemen de imam in kwestie een “virulente antisemiet“, die stelt dat alle problemen op aarde veroorzaakt worden door de joden en dat de joden uitgeroeid dienen te worden. Voor Nederland vraagt waar hij in Nederland zal gaan prediken en waarom hij de toegang tot ons land niet ontzegd wordt. De partij wil ook dat de organisatie die hem uitgenodigd heeft ontbonden wordt. De Minister weet niets van een lezing in Nederland.
Kamervragen door Voor Nederland over “een gesubsidieerd haatfeest“. Het gaat om een Ramadan-festival dat door de gemeente Den Haag gesponsord wordt. De partij vindt het onjuist dat de gemeente een feest subsidieert waar mannen en vrouwen gescheiden moeten zitten en waar “gastsprekers terroristen hebben verheerlijkt”. Voor Nederland wil dat de Minister de overheidssteun voor dit project intrekt en de gemeente Den Haag kort op het gemeentefonds. Uit een later antwoord van de Minister blijkt dat er helemaal geen subsidie gegeven is.
Kamervragen door Voor Nederland over het geven van shoptegoed voor asielzoekers in Oisterwijk. Dat geld krijgen ze om inboedel te kopen voor hun huis. Voor Nederland vindt dit alle perken te buiten gaan omdat andere gemeentes veel minder geld geven. De partij wil een landelijke richtlijn waarbij de laagste kosten leidend zullen zijn en er altijd sprake is van een leenconstructie. Voor Nederland stelt dat dit soort excessen het draagvlak nog verder zullen ondermijnen en dat het meer dan verstandig is om toe te werken naar het Australische model, waarbij asielzoekers enkel opgevangen worden in de eigen regio.
Kamervragen door Voor Nederland over een verbod op “de anti-Israëlische Boycot, Desinvestering en Sancties Beweging“, waarmee de partij reageert op een media-artikel “Antizionistische winkelpatrouilles neuzen bij A.H“. Voor Nederland vraagt of de Minister de zorgen deelt over “de intimiderende winkelpatrouilles” van een Palestijnse solidariteitsorganisatie. De partij vraagt waarom deze organisatie een ANBI-status heeft. Voor Nederland vraagt of er een link is met de antisemitische terreurorganisatie Hamas en ze wil dat de regering het publiek gefinancierde of gefaciliteerde instellingen verbiedt om Israëlische producten te boycotten.
Een motie van Voor Nederland in het parlement waarin de partij stelt dat de invloed van het salafisme op Nederlandse moskeeën groeit. Voor Nederland constateert dat er een relatie bestaat met het jihadisme en ziet dat er salafistische geweldpredikers worden uitgenodigd door Nederlandse moskeeën. De partij ziet dit als een gevaar voor de openbare orde en als tegenkracht van de integratie. Voor Nederland verzoekt de regering om moskeeën, die geweldpredikers uitnodigen, te sluiten.
De partij Voor Nederland stelt in het parlement Kamervragen over de komst van een “jihad prediker” naar een moskee in Den Haag. Ze vragen hoe het mogelijk is dat de betreffende imam, “die de gewelddadige jihad predikt en in verband wordt gebracht met het ronselen van Syriëgangers“, in Nederland heeft kunnen spreken. Voor Nederland wil verder dat de organisatie die hem heeft uitgenodigd wordt ontbonden en de betreffende moskee wordt gesloten. Uit een later antwoord van de Minister blijkt dat na het beluisteren van preken niet is gebleken dat er sprake is van een extremistische prediker.
In het Parlement stelt de partij Voor Nederland Kamervragen over het inroepen van de hulp van de Marokkaanse consul bij ongeregeldheden in Ede. De partij ziet het als een ondermijning van het gezag van de Nederlandse autoriteiten en wil een “zeer stevig” optreden om de rust en orde te herstellen. Uit een later antwoord blijkt dat de hulp van de consul helemaal niet is ingeroepen. De consul heeft zelf een gesprek aangevraagd met de burgemeester en ondersteunt slechts de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap in Ede bij het afwijzen van het wangedrag van de jongeren.
Kamervragen door de partij Voor Nederland over “Marokkaanse onlusten in Ede“. De partij vraagt waarom Marokkaanse jongeren zo extreem zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit. Voor Nederland denkt dat ze “baat zouden hebben bij een aantal maanden militaire tucht om zo de broodnodige manieren alsnog mee te krijgen.”
Kamervragen van Voor Nederland over “het bezoek van een terreurprediker aan een moskee in Boskoop“. Het gaat om een islamitische prediker met omstreden internationale connecties. Voor Nederland wil dat de minister deze prediker tot persona non grata laat verklaren en dit eveneens doet met andere buitenlandse geweldspredikers, vanwege het gevaar voor de openbare orde. De partij vraagt waarom er nog nooit een moskee gesloten is vanwege het faciliteren van geweldspredikers. Ze wil organisaties laten ontbinden en hen de eventuele ANBI-status ontnemen. Voor Nederland wil dat de minister de burgemeester van Boskoop verzoekt de geweldsmoskee te laten sluiten.
Een bijeenkomst van Jong VNL, de jongerenclub van Voor Nederland in Leiden met Frits Bolkestein als spreker.
In een Kamerdebat roept Joram van Klaveren van Voor Nederland de minister op een einde te maken aan “halalzwemmen”. Het gaat om gescheiden zwemprojecten voor mannen en vrouwen in Rotterdam en Breda. Voor Nederland vindt het schandalig en noemt het “sekseapartheid“. Van Klaveren dient hiervoor een motie in. In een tweede motie wil hij dat de regering de verblijfsvergunningen intrekt van “nieuwkomers die verwijtbaar niet inburgeren“, zoals het leren van de Nederlandse taal.
Kamervragen van Voor Nederland over het “zwichten van een school voor homohaat“. Dit gaat om een school in Coevorden (zie 15 april). De partij ziet een parallel met asielzoekerscentra waar bedreigde homo’s worden overgeplaatst, “in plaats van de daders aan te pakken”.
Kamervragen van de partij Voor Nederland over “de grote bezwaren tegen de komst van honderden extra asielzoekers naar Maastricht“. Het gaat over de demonstratie tegen een AZC van 16 april en sociale onrust. De partij wil dat een gemeente altijd vooraf een referendum zou moeten organiseren over de komst van een AZC of extra opvang van vluchtelingen. De Kamerleden van Voor Nederland zien alleen opvang in de regio als een structurele oplossing voor deze problematiek.
Een campagnemeeting van Voor Nederland in het kader van het Oekraïne-referendum. Dit is in Volendam en Nigel Farage van UKIP is te gast.
De partij Forza! organiseert een debat in Hoofddorp over het associatieverdrag en de Oekraïne met partijvoorzitter Paul Meijer als een van de sprekers. Ze hebben enkele Tweede Kamerleden weten te strikken zoals Joram van Klaveren van Voor Nederland, verder Jan Roos en de extreemrechtse journalist Joost Niemöller.
Louis Bontes, die Tweede Kamerlid van Voor Nederland is, wil in zijn woonplaats Hellevoetsluis een referendum organiseren. Hij wil de bewoners zelf laten beslissen of zij al dan niet een asielzoekerscentrum in de gemeente willen. Tot nu toe is alleen de partij Inwonersbelang Hellevoetsluis voor het referendumplan. Bontes zegt dat hij achterkamertjespolitiek wil voorkomen. Deze avond beslist de gemeenteraad dat het college moet onderzoeken of er zo’n referendum moet komen. Eind maart geeft het college aan dat ze liever voor andere vormen van inspraak en voorlichting kiezen, ook vanwege de hoge kosten van een referendum en de bescherming van de kwetsbare groep vluchtelingen.
In de Tweede Kamer dient Voor Nederland een motie in waarin de regering verzocht wordt om de politie geen huisbezoeken meer te laten verrichten bij burgers die kritiek hebben geuit op de komst van asielzoekerscentra. Voor Nederland stelt dat deze huisbezoeken als intimiderend kunnen worden ervaren en dat de vrijheid van meningsuiting niet mag worden aangetast.
In een tweede motie verzoekt de partij de regering om de samenwerking tussen de politie in Den Haag en een salafistische moskee voor ordehandhaving tijdens de jaarwisseling te beëindigen. Voor Nederland wil de toenemende invloed van het salafistische gedachtegoed tegengaan. De tweede motie wordt later aangenomen door de Tweede Kamer.
Op een congres van de partij Voor Nederland in Den Haag wordt de jongerenafdeling (Jong VNL) gepresenteerd. Er zijn 250 mensen aanwezig.
Een motie van Voor Nederland waarin de partij de regering verzoekt eerst een referendum te houden in een gemeente alvorens er een AZC geplaatst wordt. Voor Nederland stelt dat ze de burger actief wil betrekken bij de besluitvorming over een AZC. Zo zou er onrust voorkomen worden.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over een overval op een bejaard joods echtpaar in Amsterdam op 4 augustus 2015 waarbij veel geweld is gebruikt. De oude man is hierbij blind geslagen. Volgens de partij zouden de daders er Marokkaans of Arabisch uitgezien hebben. De overvallers zouden: “hier die juwelen vuile jodin, je had in Auschwitz moeten zijn” geroepen hebben.
Geert Wilders van de PVV schrijft op internet hierover: “slachtoffer Marokkanengeweld“. Met zijn secondant Martin Bosma gaat hij op bezoek bij het echtpaar.
In de Tweede Kamer dient Voor Nederland een motie in waarin de partij stelt dat de asielinstroom ongekend hoog blijft. Voor Nederland wil dat de regering uitspreekt wat het maximumaantal asielzoekers is dat Nederland aankan. De partij vindt dat het Nederlandse absorptievermogen niet oneindig is.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over het doorgaan van een bijeenkomst in Almere Buiten met een “islamitische geweldsprediker“. De partij wil geweldspredikers ten alle tijde uit Nederland weren. Over deze casus heeft de PVV-fractie in de gemeenteraad van Almere nog gemeld dat de burgemeester een prediker toelaat “die Joden afstammelingen van apen en varkens heeft genoemd“.
In de Tweede Kamer stelt Voor Nederland Kamervragen over het weren van journalisten bij informatieavonden over asielzoekerscentra. De vragen gaan onder andere over een informatiebijeenkomst over een AZC in Luttelgeest op deze datum. Daar is een soort noodverordening afgekondigd en journalisten mogen het gebied niet betreden. Deze inperking van de persvrijheid leidt tot verontwaardigde reacties. De bijeenkomst is alleen voor omwonenden bestemd en die uiten hun zorgen. Later wordt bekend dat het AZC er niet gaat komen.
De twee parlementariërs van Voor Nederland stellen Kamervragen over een vermeende “doofpot” na aanrandingen door asielzoekers in Almere. Later blijkt het om één geval van aanranding te gaan. De partij vraagt of er bewust informatie over incidenten met asielzoekers achter wordt gehouden.
In een tweede vragenronde willen ze islamitische “geweldsprediker” Haitham al-Haddad uit Groot-Brittannië, die in Utrecht wil spreken, de toegang tot Nederland ontzeggen en stichtingen die hem uitnodigen verbieden. Voor Nederland vraagt of er al een database is van geweldspredikers. Door alle ophef zegt de zaal in Utrecht de verhuur af. De prediker wijkt later uit naar Almere.
Kamervragen van Voor Nederland over het onderwerp “politiebezoek om twitter-kritiek op AZC”. Ze gaan in op het huisbezoek dat de politie in Sliedrecht bracht aan iemand die opriep om naar een gemeenteraadsvergadering te komen op 19 januari en daar tegen een AZC te protesteren. Voor Nederland ziet het politiebezoek als “zeer intimiderend” en stelt dat de vrijheid van meningsuiting ermee onder druk staat. Ze willen dat de politie hier direct mee stopt.
Kamervragen van de Tweede Kamerfractie van Voor Nederland over het verzoek van Frankrijk om een jihadistisch ISIS filmpje te verwijderen van de Nederlandse website ThePostOnline. Voor Nederland ziet het als censuur. De minister legt later uit dat het een anti-jihad maatregel is.
De Tweede Kamerleden van Voor Nederland stellen Kamervragen over een belaging van een joods gezin in Amsterdam tijdens de jaarwisseling. Ze vragen of er een relatie is “tussen het sterk groeiende antisemitisme en de enorme immigratie vanuit niet-westerse landen”. Voor Nederland stelt dat één op de vijf geschiedenisdocenten de Holocaust nauwelijks kan bespreken als gevolg van reacties van islamitische leerlingen.
In het parlement dient Voor Nederland een motie in over de komst van een half miljoen nieuwe asielzoekers. De partij wil dat Nederland de grenzen sluit en niet akkoord gaat met het Europees parlement, dat nieuwe asielzoekers wil herhuisvesten.
Kamervragen van Tweede Kamerleden van Voor Nederland over een asielzoeker die van terrorisme verdacht wordt. Ze vragen of er nog andere asielzoekers in beeld zijn als verdachten van terrorisme en of het kabinet het gevaar erkent dat terroristen zich schuilhouden tussen de asielzoekersstromen.
Voor Nederland dient een motie in waarin de partij schrijft dat het islamitische extremisme moet worden bestreden. Hiertoe verzoekt men de regering om geweldpredikers ten alle tijde de toegang tot ons land te weigeren.
De partij Voor Nederland dient in het parlement een motie in waarin men stelt dat alles erop wijst dat jihadisten via de asielstroom Europa binnenkomen. De partij schrijft dat Nederlandse jihadisten vrij in ons land rondlopen. Voor Nederland wil nieuwe terreuraanslagen voorkomen. Hierom wordt de regering verzocht zo snel mogelijk administratieve detentie mogelijk te maken, zodat jihadisten op grond van die maatregel makkelijker kunnen worden opgepakt en vastgezet.
Kamervragen door de Tweede Kamerfractie van Voor Nederland over de ‘Syrische zelfmoordterrorist die via Griekenland naar Europa kwam’. Het gaat over een man die zich in Parijs opblies. Ze vragen of er nog meer terroristen via de migratiestroom Europa zijn binnengekomen. Ze willen dat de minister er op in zet te stoppen met het opnemen van asielzoekers.
In de Tweede Kamer dient Voor Nederland een gewijzigde motie in. De partij noemt een stagiair die in Almere voor een klas de islamitische strijders van ISIS een “Joods complot” noemde. Voor Nederland stelt dat dit de bestrijding van antisemitisme bemoeilijkt en wil dat de regering antisemitisme binnen het onderwijs tegen gaat. De partij stelt dat een deel van de geschiedenisdocenten in de Randstad nauwelijks de Holocaust durft te bespreken.
Bram Moszkowicz en Joram van Klaveren van de partij Voor Nederland doen aangifte tegen het Kabinet Rutte. Ze stellen dat de regering met het asielbeleid twee artikelen uit het Wetboek van Strafrecht overtreedt. Volgens hun redenering neemt Nederland Syrische asielzoekers op en zitten daar mogelijk I.S. jihadisten tussen. Daarmee brengt het kabinet Nederland in gevaar. Ook zou Nederland daarmee een vijand helpen in tijd van oorlog. De aangifte lijkt vooral bedoeld als een verkiezingsstunt. Het Openbaar Ministerie laat al snel weten dat ze de regering niet kan vervolgen om het asielbeleid, vanwege hun immuniteit.
Een grote en rumoerige demonstratie van AZC Alert Enschede tegen de komst van een AZC in deze stad. Hier zijn ook radicale groepen aanwezig zoals de actiegroep DTG en de neonazi’s van de Kameraadschap Noord-Nederland en de NVU. Identitair Verzet deed een oproep om hier heen te komen. Statenlid Edgar Mulder van de PVV en Tweede Kamerlid Louis Bontes van Voor Nederland zijn sprekers. Er zijn opstootjes en journalisten worden bedreigd. De politie arresteert zes mensen, onder meer voor het brengen van de Hitlergroet, maar ook voor de mishandelingen en bedreigingen. Er zijn ongeveer 400 mensen aanwezig. Bij de opstootjes zijn voetbalsupporters van FC Twente aanwezig.
Bram Moszkowicz deelt flyers van Voor Nederland uit in het centrum van Amsterdam. Een voorbijganger reageert: “Minder immigratie voor Nederland? Dat kan niet”.
Een motie van Voor Nederland in het parlement waarin de regering verzocht wordt om geen taallessen te bekostigen voor asielzoekers die nog geen “asielvergunning” hebben. In een tweede motie stelt de partij dat er antisemitische leermiddelen in gebruik zijn in het onderwijs en dat een deel van de geschiedenisdocenten nauwelijks de Holocaust durft te bespreken. Voor Nederland zegt dat er in Almere een stagiair voor de klas stond die ISIS een Joods complot noemde. De partij verzoekt de regering om alles in het werk te stellen om antisemitisme binnen het onderwijs tegen te gaan.
Voor Nederland stelt Kamervragen over de opvang van asielzoekers in Den Bosch. De partij vindt de combinatie van vluchtelingen uit oorlogsgebieden en de psychiatrische patiënten, die ook op het terrein verpleegd worden, “vrij absurd”. Ze willen dat de regering de burgemeester Den Bosch dit plan ontraadt.
Kamervragen van de Tweede Kamerleden van Voor Nederland over de verwachte lange termijnkosten van de asielinstroom. Ze willen weten hoeveel vluchtelingen in Nederland nu kinderbijslag ontvangen en hoeveel kosten hiermee gemoeid zijn. Ze vragen welk percentage van de Syrische en Irakese asielzoekers wordt verwacht in Nederland te zullen blijven. Voor Nederland wil een kostenraming van hun verblijf op lange termijn, op het gebied van bijstand, zorgverzekeringen, sociale huisvesting, onderwijs en criminaliteitsbestrijding.
In het parlement stelt Voor Nederland Kamervragen over het ontzien van sjieke buurten bij de opvang van asielzoekers. Ze zijn bang dat opvang in arme volksbuurten tot verzet en problemen zal leiden, zoals onlangs in Rotterdam. Voor Nederland wil dat de regering, zolang ze niet inzet op enkel opvang in de regio, gemeenten adviseert de opvang te realiseren in die buurten waar electorale steun bestaat voor het opvangbeleid en dan de volksbuurten te ontzien. De partij wil dat de regering een maximaal asielzoekers formuleert dat ons land aan kan. Voor Nederland kwalificeert de asielkwestie als “dweilen met de kraan open”. Daarnaast wil men dat de regering in EU-verband het initiatief neemt om de Schengenakkoorden open te breken ten einde weer structurele grenscontroles mogelijk te maken.
Voor Nederland stelt Kamervragen over het zweren op Allah bij een militaire beëdiging voor het gemeentehuis van Soest. De partij vindt dit een verkeerde ontwikkeling. Ze wil dat militairen, politiemedewerkers en Rijksambtenaren niet de mogelijkheid zouden moeten hebben om een islamitische eed af te leggen.
De burgemeester van Amstelveen spreekt op een informatieavond met bezorgde joodse organisaties over de noodopvang van vluchtelingen in de joodse wijk van Amstelveen. Men is bang voor incidenten met vluchtelingen uit Syrië en Irak. Dat zou ook slecht uitpakken voor de reputatie van de vluchtelingen zelf. De volgende dag stelt de partij Voor Nederland in het parlement Kamervragen over deze opvang in Amstelveen. De partij stelt dat er virulent antisemitisme in Syrië en Irak bestaat en dat de komst van tienduizenden immigranten uit voornamelijk islamitische samenlevingen de kans vergroot op een groei van antisemitisme. Voor Nederland wil dat de regering dit gevaar tegengaat en dat de regering een maximaal aantal asielzoekers noemt dat Nederland kan absorberen.
De partij Voor Nederland stelt in het parlement verschillende Kamervragen. Zo vinden de Kamerleden dat er teveel asielzoekers in het dorp Oranje in Drenthe opgevangen gaan worden. Ze stellen dat er zorgen zijn onder de Nederlandse bevolking over de massale komst van asielzoekers naar ons land en willen de grenzen daarom sluiten voor nieuwe asielzoekers. Voor Nederland wil alleen opvang in de regio organiseren. Verder pleit de partij voor een ontmoedigingsbeleid en het schrappen van voorrangsregelingen. Ze plaatsen ook kanttekeningen bij de aanstelling van een migratiegezant, vanwege diens achtergrond bij GroenLinks en Novib. Ze noemen dit een “onzalig besluit” omdat deze organisaties de grote toestroom van asielzoekers niet in willen dammen. Als laatste beklaagt Voor Nederland zich over de afwezigheid van Minister-president Rutte, “terwijl zich in Nederland een compleet asieldrama voltrekt”. Ze willen een maximum aantal van asielzoekers horen dat Nederland volgens Rutte aan kan.
Kamervragen van Voor Nederland over huisbezoeken van wijkagenten bij leden van AZC-Alert in Enschede. De partij vindt dat de politie een verkeerd signaal afgeeft door ongevraagd op huisbezoek te gaan bij mensen met een onwelgevallige mening over AZC’s. Ze vinden dat de politie zich op criminaliteit moet richten en stopt met de huisbezoeken.
Kamervragen van de Tweede Kamerleden van Voor Nederland over de komst van “meer dan een half miljoen illegalen naar Europa”. Ze willen dat de regering de komst van honderdduizenden immigranten naar Europa en Nederland voorkomt. Ze willen alleen “opvang in de regio” als oplossing.
De Tweede Kamerleden van Voor Nederland stellen Kamervragen over ‘de komst van een nieuwe islamitische geweldprediker naar Nederland. Die zou op 7 oktober naar een moskee in Rotterdam willen komen. De partij wil dat zijn visum wordt ingetrokken en wil een eventuele ANBI-status van de organisatie in laten trekken. Voor Nederland dient vandaag ook een wetsvoorstel in waarin staat dat de gemeentelijke plicht vervalt om zorg te dragen voor de opvang van asielzoekers.
Kamervragen door Voor Nederland over huisuitzettingen van studenten ten behoeve van de huisvesting van asielzoekers in Amsterdam. De partij spreekt over een massale instroom van asielzoekers en een falend beleid waar de studenten de dupe van worden. Voor Nederland wil de voorrangsregeling voor statushouders en mensen met verblijfsvergunning schrappen uit de wet.
Voor Nederland stelt Kamervragen over het ontmoedigen van asielzoekers om naar Nederland te komen. De partij wil de instroom van het aantal asielzoekers verminderen. Er moet een ontmoedigingsbeleid komen waarin asielzoekers minder leefgeld krijgen en Voor Nederland wil de voorrangsregelingen bij huisvesting wegnemen. Ze vragen de Minister wat het maximum aantal asielzoekers is dat Nederland op kan vangen.
Kamervragen van de Tweede Kamerleden van Voor Nederland over een Europees fraudeonderzoek naar een moskeeverzamelgebouw in Amsterdam. Ze stellen dat er Europees geld voor de bouw van een moskee gebruikt is, terwijl dit tegen de regels is. Het gebouw dat gesubsidieerd is doet tevens dienst als islamitische gebedsruimte en er zitten ook een Turkse en Marokkaanse moskee in. Uit een later antwoord blijkt dat er alleen subsidie gegeven is voor het niet-religieuze deel van het gebouw en er geen sprake was van fraude.
Motie van Voor Nederland waarin de partij de regering verzoekt aan te geven wat het maximumaantal asielzoekers is dat Nederland aan kan. Voor Nederland stelt dat het absorptievermogen van Nederland niet oneindig is. De duizenden asielzoekers per week hebben grote sociale en economische gevolgen, aldus de partij.
In de Tweede Kamer dient Voor Nederland drie moties in rondom het thema van islamitisch terrorisme. De partij wil zo snel mogelijk administratieve detentie mogelijk maken, zodat jihadisten kunnen worden opgepakt en vastgezet, zonder proces. Dan wil de partij het Verdrag van Schengen opzeggen en grenscontroles invoeren. Als derde wil Voor Nederland een juiste analyse van het islamitische terrorisme, om het goed te kunnen bestrijden. Daarom zou de regering moeten erkennen dat de jihad een essentieel onderdeel is van de islam.
Kamervragen van de Tweede Kamerleden van Voor Nederland over een mogelijk antiwesterse en anti-Israëlische docent Maatschappijleer. Die docent zou gesteld hebben dat Israël achter de islamitische terreurorganisatie ISIS zou zitten. Ook zou hij stellen dat steden als Amsterdam, Londen, Parijs en Berlijn vijanden van de islam zijn. Voor Nederland vindt hem niet geschikt als docent.
In de Tweede Kamer dient Voor Nederland een motie in over de komst van duizenden asielzoekers per week naar Nederland. De partij stelt dat dit grote sociale en economische gevolgen zal hebben en dat het Nederlandse absorptievermogen niet oneindig is. Daarom wil Voor Nederland dat de regering aangeeft wat het maximumaantal asielzoekers is dat Nederland aan zou kunnen.
Kamervragen van de partij Voor Nederland over een Nederlandse militair die overgelopen is naar Islamitische Staat. Ze vragen of de screening van militairen verzwaard gaat worden. Ze vragen of er nog andere militairen zich aangesloten hebben bij islamitische terreurorganisaties.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over een “antisemitisch schoolboek in Nederlands onderwijs”. In het schoolboek zou staan dat Israël gesticht kon worden doordat Joodse bankiers de Britten chanteerden met het verstrekken van geldleningen. Ook zou er in staan dat Arabische Israëli’s uitgesloten zijn van militaire dienst en daarmee gediscrimineerd worden. Dat zou niet kloppen volgens Voor Nederland. De partij vindt dat het boek zoveel fouten en antisemitische aantijgingen bevat, dat het niet thuis hoort in het Nederlandse onderwijs.
Er is deze middag ook een asieldebat in het Parlement en daarin zegt Voor Nederland het vertrouwen in het kabinet op. De partij stelt dat Nederland de toestroom niet meer aan kan en dat er ‘exorbitante kosten’ en integratieproblemen gaan komen.
De Tweede Kamerfractie van Voor Nederland stelt Kamervragen over asielzoekers die frauderen voor het generaal pardon. De partij wil maatregelen tegen gemeentes nemen en vindt dat fraudeurs hun verblijfsvergunning dienen te verliezen en Nederland moeten verlaten.
De partij Voor Nederland stelt in het parlement Kamervragen over een aanslag in een internationale trein vanuit Amsterdam. Ze vragen of het hier wederom gaat om een islamitische terreuraanslag en willen meer veiligheidsmaatregelen. Daarnaast wil de partij het Schengenverdrag, dat vrij reizen binnen een aantal Europese landen garandeert, opzeggen. Zo wil Voor Nederland “de groeiende terreur en asielproblematiek het hoofd bieden”. De partij wil overstappen op een veel strenger Australische model als oplossing van “de immense asielproblematiek”.
De partij Voor Nederland dient in het parlement een initiatiefnota in over het afnemen van de ANBI-status bij het faciliteren van islamitische geweldpredikers of aan terreurorganisaties gelieerde predikers. De partij richt zich op islamitisch fundamentalisme dat door “enorme immigratiestromen” in Nederland terecht is gekomen. Voor Nederland stelt dat dit geen verrijking is.
Kamervragen door de fractie van Voor Nederland over de spanningen tussen christenen en moslims in asielzoekerscentra. Het gaat over bedreigingen en intimidatie door islamitische asielzoekers. De partij ziet de islamitische achtergrond als de reden van de conflicten en hekelen eerdere ‘politiek-correcte’ antwoorden van de Minister. Voor Nederland wil dat de procedures van asielzoekers die zich schuldig maken aan bedreiging, intimidatie en discriminatie worden stop gezet.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over de onrust in Den Haag na de dood van een arrestant van de politie. De partij verwerpt de racismebeschuldiging aan het adres van de politie in Den Haag en keurt de rellen na de dood van de arrestant af. Voor Nederland schrijft: “waarbij vandalen zich schuldig maken aan bedreiging, brandstichting, vernieling, roof, antisemitisme en zelfs plundering”. De partij wil een avondklok en de militaire politie inzetten.
De parlementsfractie van Voor Nederland stelt Kamervragen over een onderzoek naar antisemitisme onder islamitische jongeren. De partij haalt een ouder rapport aan waarin staat dat overal waar de islamitische gemeenschap groeit ook het antisemitisme groeit. Ze citeren uitkomsten waaruit zou blijken dat 58% van de Turkse Nederlanders alle joden verantwoordelijk houdt voor de Israëlische politiek. Voor Nederland kwalificeert het antisemitisme als een gevolg van “een botsing der beschavingen”.
Bram Moszkowicz wordt voorgesteld aan de partijleden van Voor Nederland op de eerste ledenvergadering in Den Haag. Andere sprekers zijn David Pinto en Joram van Klaveren. Er zijn zo’n 150 mensen aanwezig.
De Tweede Kamerfractie van Voor Nederland dient een motie in met de tekst: “Overwegende dat de grote asielstroom ontwrichtend werkt en door de infiltratie van I.S.-terroristen ook een bedreiging vormt voor de veiligheid in Europese landen. Verzoekt de regering, zich in te zetten voor militaire inzet rondom de Libische kust, waarbij asielzoekers niet worden opgevangen maar worden tegengehouden en teruggestuurd”.
Op verzoek van de PVV komt de gemeenteraad van Almere deze avond bijeen voor een spoeddebat over de komst van een omstreden Belgisch-Marokkaanse imam naar een moskee in Almere Buiten dit weekend. De PVV dient een motie in waarin wordt opgeroepen haatpredikers die tot de gewapende strijd oproepen te weren. Die motie wordt aangenomen. De burgemeester maakt zich ook zorgen om een andere prediker die komt spreken en die zeer antisemitisch zou zijn. Er zijn echter geen juridische mogelijkheden om de bijeenkomst te verbieden. De bijeenkomst gaat door en verloopt zonder incidenten. In de Tweede Kamer stelt Voor Nederland hier vandaag Kamervragen over. Ze willen de ANBI-status van clubs ontnemen als ze extremisten uitnodigen.
Rondom het thema “De situatie in het Midden-Oosten” dient de partij Voor Nederland een motie in waarin het Kabinet gevraagd wordt de subsidie stop te zetten aan organisaties die antisemitische uitingen doen.
De partij Voor Nederland verspreidt flyers op een markt in Almere. Hier is de nieuwe voorman Bram Moszkowicz bij aanwezig.
Van 30 april tot en met 2 mei geeft een omstreden islamitische geestelijke uit Saoedi-Arabië een aantal lezingen in Eindhoven. In de gemeenteraad van Eindhoven hebben de VVD, de LPF en het CDA vragen gesteld. Ze willen weten welke actie het stadsbestuur gaat ondernemen om de komst van de sjeik tegen te houden. Wegens alle commotie worden de lezingen geannuleerd. In de Tweede Kamer stelden de PVV en Voor Nederland er vragen over.
Kamervragen door de Kamerleden van Voor Nederland over de komst van een “islamitische geweldsprediker” naar Eindhoven op 30 april. Ze zien de prediker als een gevaar voor de openbare orde wegens diens geweldsoproepen en willen zijn visum afgewezen hebben. Ze willen dat moskeeën die oproepen tot geweld gesloten worden en organisaties die geweldsprekers uitnodigen aangepakt worden.
In een motie van Voor Nederland wordt de regering om een garantie gevraagd dat de taaltoets bij de aanstelling van nieuwe agenten een doorslaggevende factor blijft. De partij stelt dat het niveau niet omlaag mag.
In Den Haag presenteert Voor Nederland haar nieuwe lijsttrekker Bram Moszkowicz aan de pers. Hij houdt een korte toespraak. Hierbij zijn voorzitter Laurence Stassen en Tweede Kamerlid Joram van Klaveren aanwezig. Het andere Kamerlid, Louis Bontes, laat verstek gaan omdat hij tegen de komst van Bram Moszkowicz is.
Voor Nederland stelt in de Tweede Kamer vragen over een islamitische conferentie in Utrecht. De Kamerleden vragen waarom de Minister geen actie heeft ondernomen tegen de komst van “islamitische geweldspredikers”. Ze willen dat de Minister de “aanhoudende komst” van deze predikers naar Nederland tegengaat en vragen welke maatregelen hij zal nemen tegen organisaties die hen uitnodigen. Voor Nederland wil eventuele fiscale voordelen van een organisatie beëindigen.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over een onderzoek naar antisemitische incidenten in de wereld, waarin staat dat er een toename van zeventig procent is. In het onderzoek wordt beweerd dat op plekken waar de islam groeit, ook het aantal antisemitische incidenten toeneemt.
Kamervragen door de partij Voor Nederland over de burgemeester van Amersfoort die het aantal Syriëgangers uit Amersfoort zou verzwijgen. Voor Nederland wil dat hij deze informatie met de bevolking deelt. Daarnaast wil de partij een landelijke aanpak waarin het vertrokken jihadisten wordt verboden ooit nog voet op Nederlandse bodem te zetten. De partij wil een openbaar jihad-register opgezet zien, waar alle teruggekeerde jihadisten in terug te vinden zijn.
Voor Nederland stelt Kamervragen over de komst van een radicale prediker naar een moskee in Almere. De prediker zou een opruiende antiwesterse boodschap verkondigen waarbij ook verwezen wordt naar jihad-gerelateerde bronnen. De partij wil dat moskeeën in de gaten worden gehouden.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over het bericht dat een vermeend antisemitische ambtenaar niet ontslagen hoeft te worden vanwege een ISIS-tweet waarin ze een complottheorie etaleerde. Voor Nederland vindt dit abject en wil dat de ambtenaar evengoed ontslagen wordt omdat ze een gevaar voor de staatsveiligheid kan zijn.
Kamervragen van de partij Voor Nederland over de vermeende belangenverstrengeling van twee PvdA-raadsleden in Gouda met een grote moskee die gebouwd gaat worden. Voor Nederland trekt de integriteit van de raadsleden in twijfel vanwege hun banden met de moskee en functies bij islamitische organisaties.
Deze zondagmiddag is er een islamitische benefietbijeenkomst georganiseerd in Utrecht. De afgelopen week is deze bijeenkomst in een slecht daglicht komen staan door artikelen in de Telegraaf. De organisatie van de bijeenkomst noemt het een haatcampagne waarin suggestieve woorden als “jihadgala” en “haatpredikers” gebruikt worden. Ook de partij Voor Nederland gebruikte dergelijke termen in haar Kamervragen, die ze op 20 en 27 februari stelde over deze bijeenkomst. De moslims steken vandaag de draak met de ophef door cynische teksten op te hangen (“Welkom bij de mega-haatbenefiet met optredens van haatpredikers en een Marokkaanse haatcabaretier”). Onder druk van de ophef overwoog het partycentrum de bijeenkomst te annuleren. Er zijn strenge veiligheidsmaatregelen, want er zijn dreigementen binnen gekomen.
Net als op 20 februari stelt de Tweede Kamerfractie van Voor Nederland Kamervragen over ‘haatpredikers’ of ‘extremistische sjeiks’, die op 1 maart gaan spreken in Utrecht. De partij vindt dat het binnenlaten van Saoedische geweldpredikers niets bijdraagt aan het tegengaan van radicalisering en extremisme. Voor Nederland wil dat de bijeenkomst wordt afgeblazen. De partij wil dat de organisaties die deze figuren uitnodigen aangepakt worden.
Kamervragen door de partij Voor Nederland over een bijeenkomst in Utrecht van “islamitische geweldpredikers”. De partij wil dat geen enkele buitenlandse geweldsprediker meer toegang krijgt tot Nederland en wil de organisaties die hen uitnodigen aanpakken. Op de 27e stelt de partij opnieuw vragen.
Het nieuws komt naar buiten dat moslims rondom een benefietgala in Rijswijk verschillende dreigbrieven hebben ontvangen, waarin de anonieme schrijvers zich tegen de islam keren. In een brief schrijft iemand dat er iets verschrikkelijks gaat gebeuren en dat de moslims een enkele reis richting Kalifaat moeten boeken. De moslims hekelen de houding van de overheid die zich tegen mosliminitiatieven lijkt te keren. De overheid trekt lukraak visa van moslims in en dwarsboomt de bouw van nieuwe moskeeën. Het benefietgala zou op 8 maart 2015 zijn, maar wordt afgelast en de organisatie voelt zich beperkt in haar elementaire vrijheden. Ze ervaart de ophef over het gala als “zeer belemmerend en intolerant”. De ophef is op 6 februari door GeenStijl gestart met een bericht over een “haatbaarden meetup in Rijswijk”. Daarna wijdt de Telegraaf er een serie artikelen met grote koppen aan tegen de komst van “haatimams”. PVV-Statenlid Ed Braam, die ook lokaal gemeenteraadslid is in Rijswijk, sprak in de Telegraaf zijn angst uit voor antiwesterse speeches. Op 16 februari roept VVD-parlementariër Malik Azmani op tot een verbod van het benefietgala. Op de 19e stelt Voor Nederland Kamervragen over de “falende visumaanpak inzake extremistische imams”. De partij stelt dat de aanpak van het jihadisme faalt en dat het raar is dat verschillende extremistische imams eerst een visum krijgen, dat vervolgens weer wordt ingetrokken. Ze willen dat de organisator van het ‘jihadgala’ haar ANBI-status kwijtraakt.
De Tweede Kamerfractie van Voor Nederland stelt vragen over aanslagen in Denemarken op een synagoge en een debat met een islamcriticus. De partij vraagt of de Minister de dreiging door het groeiende islamitisch extremisme ziet voor expliciet Joden en Joodse instellingen. Voor Nederland wil dat de Minister preventief de beveiliging van alle Joodse instellingen maximaal opvoert. Daarnaast wil de partij dat ook islamkritische geluiden beter beschermd worden.
Er worden Kamervragen gesteld door de parlementariërs van Voor Nederland over de komst van een “islamitische geweldprediker” naar Rijswijk op 8 maart. Ze willen dat de moslim tot persona non grata wordt verklaard en hem de toegang tot Nederland wordt geweigerd. De partij vraagt verder of de Minister bereid is om moskeeën te sluiten waar wordt opgeroepen tot geweld. Ergens rond deze datum stelt de PVV ook vragen hierover.
In het Parlement stellen zowel de partij Voor Nederland als de PVV Kamervragen over het bericht dat er een scheidingsmuur zou worden gebouwd bij een moskeecomplex in Gouda. Het doel van de muur zou het vermijden van visueel contact zijn tussen moskeebezoekers en vrouwen. Voor Nederland vindt dat dit de gelijkheid aantast en dat de islam zich aan Nederland aan moet passen. Nieuwkomers moeten zich aanpassen of dienen te vertrekken, stelt de partij. Ze willen dat de Minister voorkomt dat de muur gebouwd wordt. Geert Wilders en de PVV noemen het “apartheid op basis van de sharia” en willen een verbod op de bouw van moskeeën. Ze zien de gebedshuizen namelijk als broedplaatsen van de jihadistische ideologie. In het antwoord later legt de Minister uit dat de zaken anders liggen. Een school voor speciaal onderwijs heeft om een afscheiding gevraagd voor de rust van haar leerlingen.
Kamervragen door de Tweede Kamerleden van Voor Nederland over een artikel waar in staat dat bijna twee derde van alle gevangenen allochtoon is. Ze noemen Marokkanen en Antillianen en willen weten of culturele factoren een grote rol spelen in crimineel gedrag van allochtonen. De partij vraagt waarom er alleen op geboorteland van gedetineerden wordt geregistreerd.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over de “megamoskee in Gouda” die een crèche zou willen weren omdat daar vrouwen komen. Het blijkt niet te kloppen. De partij vraagt naar de atoombunker die er zit en naar de buitenlandse financiering van de moskee. Men wil buitenlandse financiering van moskeeën tegengaan met wetgeving.
Kamervragen door Voor Nederland over het voortgaande anti-homogeweld in Amsterdam. De partij schrijft dat er in 2014 bijna 200 geweldsincidenten tegen homo’s zijn geregistreerd. Ze willen dat de Minister erkent dat niet-westerse allochtonen, relatief gezien veel vaker verdachte zijn van anti-homogeweld in Amsterdam. Ze wijzen praatprojecten tegen het geweld van homo’s af en willen dat het geld hiervan voor opsporing en vervolging ingezet gaat worden.
De politieke partij Artikel 50 houdt haar Algemene Leden Vergadering in Apeldoorn. Het gaat om een fusievergadering met de partij Voor Nederland. Er wordt unaniem voor gestemd en Artikel 50 neemt haar 514 leden mee naar Voor Nederland. De Tweede Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren van Voor Nederland zijn ook aanwezig.
Kamervragen door de Kamerleden van Voor Nederland over islamitische terreurcellen in Nederland. De partij wil dat de Minister een verband erkent tussen de jihad en de islam. De Minister zou dan alle namen en foto’s van teruggekeerde jihadisten publiekelijk bekend moeten maken. Daarnaast willen ze administratieve detentie ingevoerd hebben, zodat teruggekeerde jihadisten bij de grens worden tegengehouden, in plaats van ze op te vangen.
De partij Voor Nederland dient een motie in om administratieve detentie mogelijk te maken om jihadisten op te kunnen pakken om zo terreuraanslagen te voorkomen. De partij richt zich met deze motie op teruggekeerde jihadisten die vrij rondlopen in Nederland.
Voor Nederland stelt Kamervragen over het bericht dat “België radicale moslimgevangenen spreidt”. De partij pleit voor het spreiden van deze gevangenen in Nederland, maar ook voor “maximale isolatie van deze figuren en waar mogelijk uitzetting uit Nederland na het uitzitten van de straf”.
Kamervragen door de Kamerleden van de partij Voor Nederland over het terugschroeven van de beveiliging van Joodse instellingen in onder meer Amsterdam. Ze vragen in hoeverre de Minister erkent “dat de Joodse gemeenschap voor islamitische extremisten een specifiek doelwit vormt”.
Kamervragen door Voor Nederland over het bericht dat Nederland totaal niet is voorbereid op een terreuraanval. De partij wil forse investeringen in de politie, defensie en inlichtingendiensten. Ook wil Voor Nederland de inzet van de Koninklijke Marechaussee voor de beveiliging van treinstations en winkelcentra. Ze willen administratieve detentie mogelijk maken en een openbaar jihadregister. Jihadisten die zijn vertrokken mogen van de partij nooit meer in Nederland toegelaten worden.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over de samenwerking tussen de politie in Den Haag en een salafistische moskee. De Kamerleden vragen waarom de politie met de jaarwisseling weer samenwerkt met de moskee in de ordehandhaving door burgers en willen dit beëindigen.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over een islamwet die in Oostenrijk in de maak is. Voor Nederland stelt dat de financiering van islamitische instellingen vanuit het buitenland aan banden moet worden gelegd, om terrorisme en extremisme tegen te gaan. De partij wil dat de Minister het met de Oostenrijkse regering eens wordt over imams die salaris ontvangen van buitenlandse financiers. Die zouden hier dan niet meer mogen werken. Voor Nederland denkt dat een islamwet in Nederland ervoor kan zorgen dat de invloed van de Turkse staat kan worden aangepakt.
Kamervragen door de Tweede Kamerleden van Voor Nederland over “misstanden bij moskee-internaten”. Ze vragen of drie Turkse moskee-internaten in Rotterdam nog steeds niet voldoen aan de landelijk gestelde eisen. Voor Nederland vraagt of andere moskee-internaten in Nederland wel voldoen aan de eisen en of de Minister de genoemde internaten wil sluiten. Tot slot willen ze nog weten of het bestaan van moskee-internaten niet haaks staan op de integratie.
Een krant maakt melding van Kamervragen die Voor Nederland wil gaan stellen over de winteropvang voor immigranten zonder verblijfsvergunning in Amsterdam. Ze noemen het “bestuurlijke anarchie”. Ze stellen dat illegaliteit verboden is en het dus niet passend is om deze mensen in Amsterdam te belonen met gratis warme maaltijden en onderdak.
Tweede Kamerlid Joram van Klaveren van de partij Voor Nederland is spreker op een JOVD-bijeenkomst in Den Haag.
De partij Voor Nederland dient in de Tweede Kamer een motie in waarin gevraagd wordt om het Associatieverdrag tussen de EU en Turkije te herzien. De partij wil dat Turken verplicht worden in te burgeren. Voor Nederland stelt dat tachtig procent van de Turks-Nederlandse jongeren begrip heeft voor het gebruik van geweld tegen niet-moslims en men hekelt de lange arm van de Turkse staat die reikt tot in Turkse moskeeën en organisaties in Nederland.
De partij stelt ook Kamervragen over de Turkse racismebeschuldigingen jegens Nederland. Voor Nederland vindt dat Turkije zichzelf belachelijk maakt en de partij somt een aantal punten op waaruit zou blijken dat Turken in Nederland slecht zouden presteren, niet zouden integreren en crimineel en antisemitisch zouden zijn. De partij wil dat de toetredingsonderhandelingen met Turkije voor de EU direct gestopt worden.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over een demonstratie in Amsterdam op 23 november jongstleden. Men vraagt of er ook leden van een bepaalde islamitische organisatie bij aanwezig waren en willen die organisatie bestempelen als een extremistische organisatie.
Kamervragen door de parlementariërs van Voor Nederland over geweld in en om asielzoekerscentra. Ze willen weten hoeveel geweldsincidenten er per jaar in AZC’s voor komen. Ze willen dat de minister erkent dat etnische en religieuze spanningen tot geweld leiden. Zo schrijven ze dat christelijke asielzoekers geïntimideerd worden door asielzoekers met een islamitische achtergrond. De partij ziet enorme spanningen door de constante instroom van asielzoekers in de AZC’s zelf, maar ook in de Nederlandse samenleving. Men wil opvang in de eigen regio en een maximumaantal asielzoekers dat in Nederland toegelaten kan worden.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over het Britse voornemen om vertrokken jihadisten te denaturaliseren. Men wil dat Nederland dit voorbeeld volgt en een stevig anti-terreurbeleid voert, dat is gericht op uitsluiting van extremisten en de structurele veiligheid van ons land. Voor Nederland wil dat de minister het jihadistisch gedachtegoed uit scholen, universiteiten en gevangenissen bant.
Kamervragen door de parlementariërs van Voor Nederland over een herdenking op 16 november op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn door de ambassadeur van Duitsland. Ze vragen welke vertegenwoordiger van de Nederlandse overheid hierbij aanwezig zal zijn. Ze vragen of het herdenken van SS’ers leidt tot bagatelliseren van het kwaad dat het antisemitische nazibewind voorstond. Voor Nederland wil voorkomen dat Nederlandse militairen en overheidsvertegenwoordigers een herdenking van SS’ers bijwonen.
Een bijeenkomst in Brussel met Nigel Farage van de UKIP uit Groot-Brittannië en de Nederlandse Tweede Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes van Voor Nederland. Ze gaan politiek samenwerken in een Europa-brede anti EU-partij.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over de “enorme steun van Turkse jongeren voor jihadistisch geweld tegen niet-moslims”. De partij wil dat de minister erkent dat er een relatie bestaat tussen de islamitische achtergrond van de Turkse jongeren en hun steun voor jihadistisch geweld. De Kamerleden stellen dat vier op de vijf Turkse jongeren zich tegen onze Westerse vrijheid en tolerantie keren. Ze citeren Pim Fortuyn die een vijfde colonne signaleerde en willen meer geld voor de veiligheidsdiensten, om de islamitische terreurdreiging het hoofd te bieden.
Een nieuwswebsite meldt dat Voor Nederland ‘deze week’ een herdenking voor Theo van Gogh heeft gehouden in het partijkantoortje. Hiervoor is een controversiële Amsterdamse kunstenaar uitgenodigd om zijn omstreden werk over onder meer de islam daar te exposeren. De kunstenaar houdt ook een toespraak over de islam, Ayaan Hirsi Ali, Theo van Gogh en Pim Fortuyn. De kleine kamer staat vol met journalisten en sympathisanten.
De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over het buigen van de kunstwereld voor islamitische radicalen. Het werk van een kunstenaar zou niet geëxposeerd kunnen worden uit angst voor moslimradicalen.
Ook de PVV stelt hier vragen over en wil dat het werk van de kunstenaar op een ministerie geëxposeerd wordt. De PVV hekelt de kunstwereld die zou zwijgen als de islam een kunstenaar bedreigt maar wel demonstreert tegen Geert Wilders.
Kamervragen door de PVV over een Marokkaanse man die in Amsterdam is opgepakt vanwege het voorbereiden van een aanslag op agenten. De partij grijpt terug op eerdere vragen waarin de PVV om het invoeren van grenscontroles had gevraagd. De PVV wil weten hoe de “illegale Marokkaan” Nederland binnen is gekomen en wil de grenzen van Nederland sluiten voor alle immigratie uit islamitische landen. De Kamerleden vragen of de Minister capituleert voor de islamitische dreiging. Ze willen ook het leger inzetten.
Ook Voor Nederland stelt Kamervragen over deze “illegale Marokkaan” die een aanslag wilde plegen in Amsterdam. De partij wil de garantie dat de Marokkaan per definitie wordt uitgezet en tot persona non grata wordt verklaard. Indien hij schuldig is wil Voor Nederland een zo zwaar mogelijke straf opleggen. Ook vraagt men of de “enorme hoeveelheid illegalen die ons land telt” in beeld zijn bij de veiligheidsdienst in het kader van contraterrorisme.
Voor Nederland stelt Kamervragen over de mishandeling van een anti-Zwarte Piet demonstrante in Utrecht op 15 oktober. De partij keurt de mishandeling af, omdat die volledig haaks staat op het idee van vrijheid van meningsuiting. Voor Nederland signaleert een enorme polarisatie die is ontstaan “door de absurde discussie over het uiterlijk van Zwarte Piet”. Ze wil maatregelen tegen geweld.
Voor Nederland dient een wetsvoorstel in om een aantal discriminatieartikelen uit het Wetboek van Strafrecht te schrappen. Het gaat om artikelen die groepsbelediging en aanzetten tot haat en discriminatie verbieden. Dit is een ouder wetsvoorstel dat de PVV liet liggen.
Kamervragen door de Kamerleden van Voor Nederland over de mishandeling van een jongen in Zaandam. Ze vragen of de laffe daders al opgepakt zijn en of het voornamelijk om personen met een Turkse achtergrond gaat. Ze willen dat de Minister erkent dat er groeiende multiculturele spanningen zijn in de samenleving. Uit het latere antwoord van de Minister blijkt dat de verdachte die is aangehouden niet van Turkse afkomst is.
De Kamerleden van Voor Nederland stellen Kamervragen over een zwembad in Amsterdam waar Turkse- en Marokkaans-Nederlandse mannen gescheiden kunnen zwemmen van de andere badgasten. Ze noemen het “gesubsidieerde Turks-Marokkaanse apartheid” en willen die subsidie intrekken. Uit een later antwoord van de minister blijkt er geen sprake van etnische segregatie te zijn, ook autochtone mannen zijn welkom.
Kamervragen door Voor Nederland over de “gewelddadige en antisemitische bedreigingen door een pro-ISIS scholier uit Hengelo, zie 25 september. De partij vraagt of deze islamitische leerling heeft aangegeven aanhanger van ISIS te zijn en heeft gedreigd Joden te onthoofden. Ook vraagt men of hij Joodse vrouwen heeft beledigd en wanneer er nu eens werk wordt gemaakt van de bestrijding van het groeiende antisemitisme onder islamitische scholieren. Voor Nederland wilt stevige antiterrorismewetgeving zoals de invoering van administratieve detentie.
Een krant maakt melding van de mishandeling van een Joodse man in Arnhem. Die is twee weken geleden ’s nachts in elkaar geslagen nadat een groep van zeven jongeren hem Hebreeuws hoorde praten in zijn telefoon. Zijn belagers riepen dat ze wisten welke taal hij sprak en riepen ‘Palestina Vrij’. Er worden op 25 september Kamervragen over dit voorval gesteld door Voor Nederland. Hierin noemen ze de aanvallers “laffe antisemieten”.
Kamervragen van Voor Nederland over een nieuwsartikel over “jihadaanslagen” in België. De partij wil weten wat de actuele dreiging in Nederland is en vraagt of de Minister bereid is administratieve detentie in te voeren in de strijd tegen het islamitische terrorisme. De Kamerleden vragen waarom de minister weigert om het mogelijk te maken dat ronselaars de Nederlandse nationaliteit verliezen.
Kamervragen door de Kamerleden van Voor Nederland over het wegsturen van een politieagent in de Schilderswijk in Den Haag. Ze vragen of de agent is weggestuurd vanwege streng optreden, na Marokkaanse druk van onder meer de ambassadeur. Uit een later antwoord van de Minister blijkt dat dit niet het geval is.
Kamervragen door Voor Nederland over een gepland overleg over Zwarte Piet. De Kamerleden noemen het “dit dieptepunt qua politieke correctheid”. Ze willen niet dat Nederland zal zwichten voor “een kleine groep radicalen die het gemunt heeft op een Nederlandse traditie”. Ze willen dat de minister stelling neemt “tegen de Zwarte Piet-hetze”.
De Kamerleden van Voor Nederland stellen Kamervragen over ‘het groeiend aantal jihadgezinnen’. Ze vragen om details over specifieke gezinnen uit verschillende steden die zijn vertrokken naar Syrië of Irak. Ze willen de garantie dat de paspoorten van alle uitgereisde jihadgangers komen te vervallen, zij hun Nederlandse nationaliteit verliezen (in geval van een dubbele nationaliteit) en tevens bewerkstelligen dat zij een inreisverbod krijgen.
De Tweede Kamerleden van Voor Nederland stellen Kamervragen over de radicaliseringsaanpak. Ze denken dat het Kabinet “islamitische radicalisering, haatzaaien en oproepen tot geweld” denkt tegen te gaan door een gesprekje van een burgemeester met een imam. Ze willen dat de minister een verband erkent tussen jihadisme en de islam. De Kamerleden willen dat de minister moskeeën sluit waar wordt opgeroepen tot geweld, dat imams die een jihadistische boodschap verkondigen worden uitgezet en teruggekeerde Syriëgangers (eventueel na een denaturalisatie) per definitie onze grens over worden gezet.
De Tweede Kamerleden van Voor Nederland stellen Kamervragen over een islamitische familie in Lienden die bedreigd wordt met bijvoorbeeld een kogelbrief. Ze stellen vragen over de veiligheid van het gezin, maar ook: ‘In hoeverre ziet u de multiculturele spanning in onze samenleving groeien en welke maatregelen bent u voornemens te treffen om het tij te keren?’.
Kamervragen door Voor Nederland over de angst van Joodse burgers in de Haagse Schilderswijk. De partij spreekt van ‘de recente golf van het islamitische antisemitisme die over ons land trekt’. Voor Nederland wil dat joodse instellingen en burgers beschermd worden en de partij stelt dat het overheidsbeleid ten aanzien van de bestrijding van het opkomend islamitisch antisemitisme faalt.
Kamervragen van Voor Nederland over “Nederlands geld voor terreurorganisaties”. De partij wil iedereen die geld overmaakt naar een terreurorganisatie ook als lid van die terroristische organisatie beschouwen en dus als zodanig vervolgen en straffen. In zijn latere antwoord spreekt de minister over een “Actieprogramma Integrale Aanpak Jihadisme” en over het ontnemen van het Nederlanderschap.
De Tweede Kamerfractie van Voor Nederland stelt Kamervragen over een “islamitische bedreiging van een christen” bij een demonstratie in Utrecht voor de Palestijnen op 10 augustus. Daar werd een voorbijganger bespuugd door demonstranten vanwege een Nasrani symbool op dienst kleding.
Een Nederlands-Marokkaanse ambtenaar die bij het Ministerie van Justitie werkt, plaatst een bericht op Twitter: “ISIS heeft niet met Islam te maken… is vooropgezet plan van zionisten die bewust islam willen zwart maken“. Ze krijgt veel kritiek hier op en PVV-leider Geert Wilders reageert met een tweet: “gestoord, ontslaan“. De Kamerleden van Voor Nederland willen van de minister van justitie weten of hij maatregelen neemt tegen de ambtenaar. Ze wordt hierna geschorst, maar krijgt ook veel steun via sociale media. De ambtenaar dient ook een discriminatieklacht in bij het College voor de Rechten van de Mens. Ze voelt zich gediscrimineerd om haar islamitische geloof en Marokkaanse achtergrond omdat haar werkgever stevig reageert met een schorsing en een voorwaardelijk ontslag.
De Kamerleden van Voor Nederland stellen Kamervragen over een Joodse vrouw die is mishandeld om een Israëlische vlag in Amsterdam. Ze wijzen op het gevaar van ‘het snelgroeiende islamitisch gelegitimeerde antisemitisme in Nederland.’
Daarnaast stelt Voor Nederland Kamervragen over de betrokkenheid van ‘honderden Marokkaans-Nederlandse jongeren bij liquidaties’. De partij wil minimumstraffen invoeren en criminele immigranten en criminelen met een dubbele nationaliteit denaturaliseren en het land uitzetten in geval van zware geweldsdelicten.
Er worden Kamervragen gesteld door de Kamerleden van Voor Nederland over de groei van het anti-homogeweld in Amsterdam. Ze willen dat de minister erkent dat niet-westerse allochtonen relatief gezien veel vaker verdachte zijn van dit geweld dan autochtonen.
De Kamerleden van Voor Nederland stellen Kamervragen over ‘de stelselmatige terreur tegen Joden in Nederland’. Ze vragen of de minister zich richt op ‘het bestrijden van het groeiende islamitische antisemitisme’. Verder vragen ze of de vele anti-Israëldemonstraties uitmonden in orgies van Jodenhaat. Ze willen Joodse instellingen en personen tegemoet komen in de beveiligingskosten die zij moeten maken.
Geert Wilders en de PVV-fractie in de Tweede Kamer stellen Kamervragen over de “antisemitische demonstratie door moslims in Den Haag” op 24 juli. Ze vragen waarom niet is opgetreden tegen de strafbare feiten in de demonstratie zoals de geweldsoproepen en brengen van de Hitlergroet.
Ook de Kamerleden van Voor Nederland zijn verontwaardigt over deze demonstratie. Ze vragen of de minister inmiddels het verband ziet tussen het hedendaagse antisemitisme en de groeiende invloed van de islam. Ze vragen waarom er niemand is opgepakt voor het brengen van de Hitlergroet, het bedreigen van journalisten en het oproepen om Joden te vermoorden. Beide partijen hebben zware kritiek op de burgemeester.
Een krant meldt vandaag dat de Marokkaans-Nederlandse keeper van Sparta Rotterdam zich op Twitter gemengd heeft in een discussie over Israël en de Palestijnse Hamas. Hij noemt het de Joodse belangenorganisatie CIDI een “criminele organisatie”. In een eerdere tweet had hij het CIDI al als een “pro-apartheidorganisatie” bestempeld. Op de 17e stelt Voor Nederland hier Kamervragen over. Ze plaatsen de tweets in het licht van een groeiend antisemitisme in Nederland. Voor Nederland heeft zorgen dat er geen massale veroordeling klinkt vanuit de islamitische gemeenschap van de islamgerelateerde moordpartijen, slachtingen en martelingen in Syrië, Irak, Somalië en Nigeria.
De fracties van de PVV en Voor Nederland stellen Kamervragen over een demonstratie in Den Haag op 12 juli waar demonstranten het militaire optreden van Israël in Gaza vergeleken met het nazisme. Voor Nederland ziet het gebruik van hakenkruisen bij deze demonstratie als een uiting van het groeiende antisemitisme. Geert Wilders vraagt met de PVV of de minister weet dat er hakenkruisen werden getoond, de Hitlergroet werd gebracht en ‘islamitische terreurvlaggen’ werden getoond. Ze willen dat de daders hiervan worden opgepakt, worden vastgezet, tot persona non grata worden verklaard en voor altijd Nederland uitgezet worden.
Kamervragen door Voor Nederland over een antisemitische oproep tot geweld tijdens een radicaal islamitische demonstratie in Den Haag op 4 juli jongstleden. De partij stelt dat er op die demonstratie verwezen is naar Khaybar, een benaming voor de historische gebeurtenis en plaats waar honderden joden werden afgeslacht door het leger van Mohammed.
In Den Haag demonstreert vrijdagmiddag een groep radicale moslims voor de vrijlating van diverse moslims die gevangen zitten. Ze tonen hierbij de Tawheed-vlag die ook door Islamitische Staat gebruikt wordt. Volgens een Tweede Kamerlid van Voor Nederland is hier ook een antisemitische leus geroepen die als strekking heeft: “Joden, herinner je Khaybar, het leger van Mohammed keert weder”. Het Kamerlid ziet dit als een oproep tot geweld tegen joden omdat Khaybar een historische plaats en gebeurtenis is waarbij honderden joden werden afgeslacht door het leger van Mohammed. Op 8 juli stelt Voor Nederland Kamervragen hierover.
Voor Nederland stelt Kamervragen over voorschoolse extra taallessen voor allochtone kinderen die geen effect zouden hebben. De partij vraagt hoe duur ze zijn en of de ouders de kosten niet zelf kunnen betalen.
Een Kamerlid van Voor Nederland dient een motie in om de islam op te nemen als oorzaak (triggerfactor) van antisemitisme. Uit het onderzoek Antisemitism Worldwide blijkt dat de meeste gewelddadige antisemitische incidenten in West-Europa gepleegd worden door individuen met een islamitische achtergrond, aldus Voor Nederland.
De Tweede Kamerleden van Voor Nederland stellen Kamervragen over de relatie tussen de bekostiging van de jihad en de georganiseerde misdaad. Ze willen weten of de afgereisde jihadisten bekenden van de politie zijn. Ze stellen dat iedere terugkerende jihadist opgepakt dient te worden en in administratieve detentie moet worden geplaatst.
In Den Haag richten drie voormalige PVV-parlementariërs een nieuwe partij op: Voor Nederland (VNL). De partij moet een net rechts alternatief vormen voor de PVV en wil vooral op sociaaleconomisch vlak rechtser zijn dan de PVV. Louis Bontes wordt de voorzitter en de andere bestuursleden zijn Joram van Klaveren en Johan Driessen. Bontes en Van Klaveren vormen samen een Tweede Kamerfractie.