Home » Nederland » Spijkenisse

Spijkenisse

Filter

Demonstraties

1 resultaten
8 mrt 2016
Door:
Pegida
Plaats:
Spijkenisse
Extra:
Ongeveer 100 demonstranten uit Spijkenisse demonstreren tegen opvang van vluchtelingen. Onder hen zijn ook activisten van Pegida.
Organisaties:

Kroniek

12 resultaten
*

Geert Wilders deelt vandaag ‘verzetsspray’ uit aan vrouwen in Spijkenisse om zich te kunnen beschermen ‘tegen islamitische testosteronbommen’. De activiteit hoort bij de #kominverzet-actie die Wilders het afgelopen jaar lanceerde als reactie op de instroom van vluchtelingen. Een groep PVV’ers is ook aanwezig en deelt flyers uit tegen de komst van asielzoekers. De politie pakt een tiental vrouwen op die zich verzetten tegen de komst van Wilders. Ze roepen “Wilders racist, geen feminist!” Vanuit aanhangers van de PVV krijgen de vrouwen een scheldkanonnade over zich heen met kreten zoals: “ik mag hopen dat jullie verkracht worden!” en “Daar moet een piemel in”.

*

Vanaf vandaag gaat de eenmansfractie van LEF Nissewaard uit Spijkenisse in de gemeenteraad verder onder de vlag van Forza!. Ze noemen zich “Forza! Nissewaard”. Het enige gemeenteraadslid is Mia Sliwinski en in de steunfractie zit onder meer Marcel Spanjersberg, die een verleden heeft bij extreemrechtse partijen zoals de CD en CP’86.

*

Het raadslid Mia Sliwinski van het lokale partijtje “LEF Nissewaard” uit Spijkenisse twittert een reactie op een groot ongeluk rondom een moskee in Mekka, waarbij tientallen doden en gewonden vallen. Ze schrijft: “Karma is a bitch! #9/11”. Ze legt hiermee een link met de aanslagen op 9/11. Dit leidt tot ophef en haar ontslag als docent. Een deel van haar partij keert zich van haar af.

*

Een verhuurbedrijf uit Spijkenisse weigert een aanhangwagen te verhuren aan een Poolse man. De man heeft een Pools rijbewijs, maar woont en werkt in Nederland. De verhuurder wil perse een Nederlands rijbewijs zien om zo haar bedrijfsrisico’s te beperken. De Pool dient een discriminatieklacht in.

*

Er komt een bericht in het nieuws dat iemand met een balpen een hakenkruis heeft getekend op een etalageruit in Spijkenisse.

*

Op Facebook plaatst Identitair Verzet Rotterdam een foto van hun pamflet ‘Stop de PvdA’. Ze plaatsen er een tekst bij: “Geplakt en geflyerd bij en tegen de PvdA in Spijkenisse! Stop het rode gevaar!” In deze stad zijn er tussentijdse verkiezingen voor de nieuwe gemeente Nissewaard.

*

De PVV bezoekt Spijkenisse in het kader van haar verzetstournee tegen het financiële beleid van het kabinet. Geert Wilders zegt dat de deelnemers aan een Turkse protestactie in Rotterdam, komende donderdag, allemaal maar terug moeten gaan naar Turkije. De Turkse demonstranten willen dan demonstreren tegen de opvang van Turkse kinderen bij homoseksuele pleeggezinnen.

*

Vandaag zou de rechtbank in Den Haag uitspraak doen in de strafzaak tegen een 28-jarige dakloze man uit Eritrea die in juli 2011 beledigend en bedreigend was bij een winkeldiefstal in Leiden. Daarbij schold hij op het politiebureau tegen een agent: “Hitler had jullie allemaal af moeten maken, je bent een kankerjood”. Hij zit sindsdien in voorarrest. Ook omdat hij een kapper in Spijkenisse heeft bedreigd. Eerder in januari was de strafzitting waarbij zes maanden gevangenisstraf tegen hem werd geëist, maar daarna is er niets meer over deze zaak gepubliceerd.