Home » Nederland » Spijkenisse

Spijkenisse

Filter

Demonstraties

1 resultaten
8 mrt 2016
Door:
Pegida
Plaats:
Spijkenisse
Extra:
Ongeveer 100 demonstranten uit Spijkenisse demonstreren tegen opvang van vluchtelingen. Onder hen zijn ook activisten van Pegida.
Organisaties:

Kroniek

25 resultaten
*

Een strafzaak in Rotterdam tegen een man uit Abbenbroek wegens het beledigen van politieagenten in Spijkenisse in juli 2016 met de woorden: “kankerjoden, kankerflikkers” en het zich verzetten tegen zijn arrestatie.

*

Geert Wilders deelt met zijn partijgenoten van de PVV flyers uit in Spijkenisse. Dit is de aftrap van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Het evenement brengt ongeveer honderdvijftig mensen op de been. Een groepje Pegida-aanhangers uit Spijkenisse met Ellen Kuipers, Piet Kuipers en José Kuipers deelt Pegidaflyers uit. Een groepje mannen uit Waddinxveen deelt Voorpost-stickers uit met de tekst “Géén Jihad in onze straat“. Een anti-Wilders demonstrant krijgt zo’n Voorpost-sticker op zijn borst gedrukt en zijn bordje wordt door een vrouw afgepakt en vernield. Geert Wilders zegt tegen de pers dat er veel Marokkaans tuig in Nederland is. Hij wil ervoor zorgen dat Nederland weer van de Nederlanders wordt.

*

Een man moet in Rotterdam voorkomen wegens het beledigen van politieagenten in Rotterdam in oktober 2016 met kreten als: “kankerlijder, ik neuk je kankermoeder zonder spuug, vuile kankerjood“. Bovendien heeft hij zich toen met geweld tegen zijn arrestatie verzet door te schoppen en te trappen. Ook beledigde hij op die datum te Spijkenisse andere agenten met: “kankerlijer, jullie zijn racisten“.

*

Een man beledigt in Rotterdam politieagenten met uitspraken als: “kankerlijder, ik neuk je kankermoeder zonder spuug, vuile kankerjood“. Hij verzet zich met geweld tegen zijn arrestatie door te schoppen en te trappen. Ook op deze datum beledigt hij in Spijkenisse andere agenten: “kankerlijer, jullie zijn racisten“. De man moet zich in februari 2017 voor de rechtbank verantwoorden.

*

In Spijkenisse beledigt een man uit Abbenbroek twee politieagenten met de woorden: “kankerjoden, kankerflikkers” en verzet hij zich tegen zijn arrestatie. Hij komt in mei 2017 voor de rechter.

*

In Spijkenisse beledigt een man uit Rozenburg een politieagent met de woorden: “jij, met je gereformeerde kankerkop, vuile kankerjood“. Hij komt in juni 2017 voor de rechter.

*

Het Nederlands Verbond afdeling Zuid Holland organiseert ’s avonds een demonstratie in Spijkenisse met het thema “Geen AZC Spijkenisse”. In de nacht hiervoor hangt de groep een spandoek aan een brug. De gemeenteraad van Nissewaard stemt deze avond met een grote meerderheid voor het opvangen van vluchtelingen in Spijkenisse. De partij Forza! stemt tegen. Er zijn buiten ongeveer honderd demonstranten tegen de vluchtelingenopvang.

*

De actiegroep Nederlands Verbond roept op internet op om ’s avonds bij een commissievergadering van de gemeente Spijkenisse te komen protesteren tegen een AZC. Ook Pegida zegt dat ze aanwezig zal zijn. De gemeenteraadsfractie van Forza! kondigt aan dat ze volgende week tegen de opvang van vluchtelingen zal stemmen. Fractieassistent Marcel Spanjersberg van Forza! bedankt Pegida achteraf voor hun bijdrage hier.

*

Het nieuws komt naar buiten dat een oud-CDA-raadslid in Spijkenisse op internet is geïntimideerd en zwaar is beledigd omdat zij een petitie opzette voor vluchtelingenopvang in Spijkenisse. Ook een ander raadslid is verbaal zwaar geattaqueerd.

*

In het gemeentehuis in Spijkenisse organiseert de gemeente Nissewaard een inloopbijeenkomst over de opvang van asielzoekers. Er zijn ongeveer 250 burgers aanwezig. In de avond is er een groep van circa honderd personen buiten aan het demonstreren tegen vluchtelingenopvang. Er zitten activisten van Pegida bij, maar het verloopt rustig.

*

Op een sociaal mediaprofiel van DTG Noord-Holland wordt een foto en tekst geplaatst: “2e actie van DTG Zuid-Holland staat al gepland… DTG geef niet op…“. Op de foto is een zelfgemaakt oranje DTG-spandoek te zien met tekst “Geen Avo / AZC Spijkenisse” en de uitleg: “Spandoek klaar om in de ochtend spits op een goed zichtbare plek opgehangen te worden“.

*

Een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens in een zaak van een Poolse man die in Nederland woont en werkt. Eind mei 2015 werd de verhuur van een aanhangwagen aan hem geweigerd door een verhuurbedrijf uit Spijkenisse. De verhuurder wilde per se een Nederlands rijbewijs zien en nam geen genoegen met het Poolse rijbewijs. Het bedrijf wil zo het bedrijfsrisico beperken en via het Burger Service Nummer op het Nederlandse rijbewijs de huurder kunnen achterhalen. Het College stelt dat het verhuurbedrijf niet heeft onderzocht of er alternatieven voorhanden waren om de verdwenen verhuurde aanhangers terug te vinden. Het College oordeelt daarom dat het bedrijf de man heeft gediscrimineerd op grond van nationaliteit.

*

Geert Wilders deelt vandaag ‘verzetsspray’ uit aan vrouwen in Spijkenisse om zich te kunnen beschermen ’tegen islamitische testosteronbommen’. De activiteit hoort bij de #kominverzet-actie die Wilders het afgelopen jaar lanceerde als reactie op de instroom van vluchtelingen. Een groep PVV’ers is ook aanwezig en deelt flyers uit tegen de komst van asielzoekers. De politie pakt een tiental vrouwen op die zich verzetten tegen de komst van Wilders. Ze roepen “Wilders racist, geen feminist!” Vanuit aanhangers van de PVV krijgen de vrouwen een scheldkanonnade over zich heen met kreten zoals: “ik mag hopen dat jullie verkracht worden!” en “Daar moet een piemel in”.

*

Vanaf vandaag gaat de eenmansfractie van LEF Nissewaard uit Spijkenisse in de gemeenteraad verder onder de vlag van Forza!. Ze noemen zich “Forza! Nissewaard”. Het enige gemeenteraadslid is Mia Sliwinski en in de steunfractie zit onder meer Marcel Spanjersberg, die een verleden heeft bij extreemrechtse partijen zoals de CD en CP’86.

*

Het raadslid Mia Sliwinski van het lokale partijtje “LEF Nissewaard” uit Spijkenisse twittert een reactie op een groot ongeluk rondom een moskee in Mekka, waarbij tientallen doden en gewonden vallen. Ze schrijft: “Karma is a bitch! #9/11”. Ze legt hiermee een link met de aanslagen op 9/11. Dit leidt tot ophef en haar ontslag als docent. Een deel van haar partij keert zich van haar af.

*

Een verhuurbedrijf uit Spijkenisse weigert een aanhangwagen te verhuren aan een Poolse man. De man heeft een Pools rijbewijs, maar woont en werkt in Nederland. De verhuurder wil perse een Nederlands rijbewijs zien om zo haar bedrijfsrisico’s te beperken. De Pool dient een discriminatieklacht in. De uitspraak hierover is op 1 maart 2016.

*

Er komt een bericht in het nieuws dat iemand met een balpen een hakenkruis heeft getekend op een etalageruit in Spijkenisse.

*

Op Facebook plaatst Identitair Verzet Rotterdam een foto van hun pamflet ‘Stop de PvdA’. Ze plaatsen er een tekst bij: “Geplakt en geflyerd bij en tegen de PvdA in Spijkenisse! Stop het rode gevaar!” In deze stad zijn er tussentijdse verkiezingen voor de nieuwe gemeente Nissewaard.

*

De PVV bezoekt Spijkenisse in het kader van haar verzetstournee tegen het financiële beleid van het kabinet. Geert Wilders zegt dat de deelnemers aan een Turkse protestactie in Rotterdam, komende donderdag, allemaal maar terug moeten gaan naar Turkije. De Turkse demonstranten willen dan demonstreren tegen de opvang van Turkse kinderen bij homoseksuele pleeggezinnen.

*

Vandaag zou de rechtbank in Den Haag uitspraak doen in de strafzaak tegen een 28-jarige dakloze man uit Eritrea die in juli 2011 beledigend en bedreigend was bij een winkeldiefstal in Leiden. Daarbij schold hij op het politiebureau tegen een agent: “Hitler had jullie allemaal af moeten maken, je bent een kankerjood”. Hij zit sindsdien in voorarrest. Ook omdat hij een kapper in Spijkenisse heeft bedreigd. Eerder in januari was de strafzitting waarbij zes maanden gevangenisstraf tegen hem werd geëist, maar daarna is er niets meer over deze zaak gepubliceerd.