Home » Nederland » Roosendaal

Roosendaal

Filter

Demonstraties

2 resultaten
19 sep 2009
Door:
Nationale Jeugd Brabant
Plaats:
Roosendaal
Deelnemers:
Tussen 5 en 7 personen
Extra:
Delen folders uit in Roosendaal tegen vestiging nieuwe moskee
Organisaties:

Kroniek

8 resultaten
*

Dit weekend hangt AZC-Alert Roosendaal een spandoek met de tekst “Geen AZC” aan een viaduct. Maandag haalt de politie hem weer weg en vernietigd het spandoek. Er is geen vergunning voor een spandoek en de verkeersveiligheid is in het geding. AZC-Alert Roosendaal heeft al driehonderd handtekeningen verzameld voor een petitie die ze aan de burgemeester aan wil bieden.

*

In Roosendaal is een afdeling van AZC-Alert opgericht en vandaag sluiten ze zich aan bij het landelijke AZC-Alert. Ze willen gaan protesteren tegen de huisvesting van vluchtelingen en hebben sinds vrijdag, de 15e, een internetpagina in de lucht die al meer dan 500 steunbetuigingen heeft.

*

In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 november wordt er een poging tot brandstichting gedaan bij een moskee in Roosendaal. Het gebouw loopt alleen lichte schade op. De politie kan niet zeggen of dit verband houdt met de aanslagen in Parijs op vrijdagavond. Er is een dader gefilmd die zwarte laarzen draagt.

*

Volgens het College voor de Rechten van de Mens heeft een uitzendbureau uit Roosendaal in februari 2014 verboden onderscheid gemaakt op grond van godsdienst door een moslima uit Yerseke te weigeren vanwege haar hoofddoek.

*

In een sollicitatiegesprek wordt een moslima uit Yerseke geweigerd voor een stage bij een uitzendbureau uit Roosendaal vanwege haar hoofddoek. Ze doet aangifte vanwege discriminatie. Het uitzendbureau spreekt van een misverstand en stelt dat ze de vrouw wilde beschermen tegen Poolse uitzendkrachten die de islam niet kennen.

*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak in een zaak van een vrouw die een kantoortje huurde in Roosendaal. In februari 2013 zegt de verhuurder het tijdelijke contract op vanwege overlast en diefstallen. De vrouw zou er alleen kantoor houden, maar gebruikte de plek als inloopcentrum voor asielzoekers die onder bewind staan. Ze was ook niet altijd eerlijk over allerlei zaken. De verhuurder heeft gezegd dat hij geen Afrikanen in het pand wil en dat een Afrikaanse collega van de vrouw maar beter in Afrika kan gaan werken. Het College stelt daarom dat de verhuurder verboden onderscheid heeft gemaakt op grond van ras. Er is geen sprake van intimidatie of victimisatie.

*

Een kantoorverhuurder in Roosendaal zegt vandaag een tijdelijk huurcontract op van een vrouw die een kantoortje huurt. Ze zou er alleen kantoor houden, maar gebruikt het als inloopcentrum voor asielzoekers die onder bewind staan. De andere huurders hebben hier overlast van, er zouden zaken worden gestolen en er wordt ruzie gemaakt. De directeur van de verhuurder zegt dat hij geen Afrikanen in het pand wil. Tegen een Afrikaanse medewerkster van de vrouw zegt hij dat ze beter haar werk in Afrika kan doen. De vrouw dient een klacht in bij het College voor de Rechten van de Mens.

*

In een gymzaal in de wijk de Kroeven in Roosendaal worden vandaag door twee jongens van vijftien en zestien jaar vernielingen aangericht. Deuren en ramen zijn ingetrapt. Schakelkasten en verlichting zijn vernield. Brandblussers zijn leeggespoten. Met verf hebben ze een hakenkruis op de vloer geschilderd. De daders zijn weglopers uit Eindhoven.