Home » Nederland » Yerseke

Yerseke

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

De woning van een raadslid van de ChristenUnie in Yerseke (gemeente Reimerswaal) wordt donderdagavond besmeurd met eieren. Ook steken onbekenden vuurwerk voor zijn huis af. In de brievenbus zit een dreigbriefje met de tekst: “Yerseke zegt nee tegen AZC, deze keer zijn het nog eieren, stop met handtekeningenactie”. De vrouw van het raadslid zamelt handtekeningen in voor een tijdelijke kleinschalige opvang van vluchtelingen in een bejaardenhuis. Het raadslid zelf heeft hierover een motie ingediend.

*

Volgens het College voor de Rechten van de Mens heeft een uitzendbureau uit Roosendaal in februari 2014 verboden onderscheid gemaakt op grond van godsdienst door een moslima uit Yerseke te weigeren vanwege haar hoofddoek.

*

De verkiezingsposters van de SGP in Yerseke worden verwijderd omdat ze beklad zijn met hakenkruisen.

*

In een sollicitatiegesprek wordt een moslima uit Yerseke geweigerd voor een stage bij een uitzendbureau uit Roosendaal vanwege haar hoofddoek. Ze doet aangifte vanwege discriminatie. Het uitzendbureau spreekt van een misverstand en stelt dat ze de vrouw wilde beschermen tegen Poolse uitzendkrachten die de islam niet kennen.