Home » Nederland » Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Filter

Demonstraties

3 resultaten
26 mrt 2016
Door:
De Nationalist, Vrije Nationalisten Noord-Brabant
Plaats:
Kaatsheuvel
Extra:
Demonstratie van ongeveer 50 personen tegen tijdelijke vluchtelingenopvang in Kaatsheuvel. Aan de demonstratie doen verschillende groepen rechtsextremisten mee. Zij domineren demonstratie met eigen spandoeken..
Organisaties:
14 feb 2016
Door:
Identitair Verzet
Plaats:
Kaatsheuvel
Deelnemers:
Tussen 3 en 5 personen
Extra:
Enkele activisten van Identitair Verzet staan voor een vluchtelingenopvang in Kaatsheuvel met een spandoek met 'Minder Minder'.
Organisaties:
9 jan 2016
Door:
Identitair Verzet
Plaats:
Kaatsheuvel
Extra:
Groep activisten van Identitair Verzet demonstreert bij opvanglocatie vluchtelingen in Kaatsheuvel. Ze verspreiden ook pamfletten
Organisaties:

Kroniek

12 resultaten
*

Het protest van een linkse actiegroep tegen attracties van de Efteling komt vandaag in het nieuws. De groep heeft een brief gestuurd aan het sprookjespark in Kaatsheuvel waarin gevraagd wordt te stoppen met twee racistische attracties. Ze vinden stereotypen van kannibalen en Bosjesmannen kwetsend. Ook de manier waarop Aziaten met spleetogen worden afgebeeld is stereotype. De Efteling wil in gesprek met de actievoerders. Hierna reageert Geert Wilders van de PVV boos: “Ze moeten echt eens ophouden“, “mijn favoriete attractie is de droomvlucht met dwergen en trollen. Dadelijk gaan ze ook nog zeggen dat die racistisch zijn“. Op de sociale mediapagina van de actiegroep verschijnen ook veel kritische reacties.

*

Een 34-jarige man uit Sprang-Capelle staat in Breda voor de rechter omdat hij begin februari gedreigd heeft met een aanslag met handgranaten tegen bewoners en medewerkers van een AZC in Kaatsheuvel. Hij uitte de bedreigingen tegen vluchtelingen die verbleven op een camping in Kaatsheuvel. Na onderzoek bleek dat hij ook echt granaten uit de Tweede Wereldoorlog in zijn bezit had. Hij krijgt een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf.

*

Een demonstratie tegen asielzoekersopvang in Kaatsheuvel met zo’n vijftig demonstranten. De rechtsextremisten Roy Matthijsse, Rene van Gool en Martin de Regt zijn ook van de partij. Het verloopt vreedzaam en er wordt “AZC, Weg Ermee” geroepen. Er is een groep van het Noord-Brabants Verzetsfront bij met een spandoek waarop een SS-totenkopf-logo staat. Uit Ravenstein is er een groep van RVF Landstorm Nederland/De Nationalist bij met Johnboy Willemse, Wesley Hols en Chantal Meerkens en hun eigen spandoek. Op internet is er een onlinepetitie gelanceerd tegen de “ongevraagde asielopvang in de gemeente Loon op Zand“.

*

Aan het eind van de middag plaatst Paul Peters een foto van een nachtelijke actie van Identitair Verzet op internet. Er staat een zelfgemaakt spandoek op met tekst “Minder Minder“. Er staat bij uitgelegd: “Identitair Verzet voor de deur van Droomgaard“. Hij plaatst deze foto in de onlinegroep “Kaatsheuvel tegen de Asielwaanzin” en vakantiepark Droomgaard is dan ook een opvanglocatie in Kaatsheuvel.

*

Een 34-jarige man uit Sprang-Capelle wordt aangehouden omdat hij medewerkers van een asielzoekerscentrum in Kaatsheuvel heeft bedreigd. De dronken man riep tegen mensen van COA dat hij handgranaten had en ‘niet schroomde die te gebruiken‘. Hij is het niet eens met de komst van vluchtelingen. De man blijkt na de arrestatie inderdaad explosieven begraven te hebben in de Loonse en Drunense duinen. Het gaat om negen mortiergranaten en een fosforgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. Een van de granaten wordt deze vrijdag door de EOD tot ontploffing gebracht. In het huis van de man worden munitieresten gevonden.

*

Er is een suggestief spandoek opgehangen bij een mogelijke plek voor een AZC in Kaatsheuvel. Er staat “Respect voor Vrouwen” op het spandoek. Hier zitten nu 700 vluchtelingen, waaronder honderd kinderen. In het centrum van Kaatsheuvel deelt een organisatie flyers uit, die gaan over het straatbeeld en het gevoel van onveiligheid in het dorp door de asielzoekers. Rond deze datum worden er meer spandoeken opgehangen in Kaatsheuvel. Op een van de protestdoeken wordt gesteld dat het aantal van 1200 asielzoekers te hoog is.

*

In de avond staan acht activisten van Identitair Verzet afdeling Eindhoven bij een locatie in Kaatsheuvel met een spandoek te protesteren tegen een AZC. Ze verspreiden hun folders in het dorp en hangen op verschillende plekken posters op. Op een spandoek staat de tekst “Minder minder”.

*

Vanaf deze maandag stuurt de gemeente Loon op Zand begeleiders mee met kinderen die op weg naar school een toekomstige opvanglocatie voor 1200 asielzoekers passeren. Het gaat om kinderen die vanuit Kaatsheuvel naar het speciaal onderwijs in Waalwijk fietsen. De gemeente noemt de opvang niet onveilig, maar een deel van de ouders laat zich niet overtuigen. Vluchtelingenwerk noemt de beveiliging stigmatiserend voor vluchtelingen en een verkeerd signaal naar de rest van Nederland. Een van de ouders vreest dat de mobiele telefoon van zijn kind gestolen wordt.

*

De gemeente organiseert een informatiebijeenkomst in Kaatsheuvel over de noodopvang van 1200 asielzoekers. Ondanks talloze boze inwoners en veel onbegrip, is de avond nagenoeg zonder problemen verlopen. Er is preventief ME opgetrommeld en er zijn extra camera’s en lampen neergezet. Veel bewoners zijn boos en komen verhaal halen. De extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet Eindhoven plaatst vooraf een oproep om hier heen te komen: “Laat je daar horen, kom in verzet! Genoeg is genoeg. Graag delen a.u.b.”.

*

De Hoge Raad behandelt een cassatiezaak van een Poolse man die op 9 oktober 2010 medeplichtig was aan een racistische moord in Kaatsheuvel. Een taxichauffeur met een donkere huidskleur werd toen doelgericht vermoord. De Hoge Raad wijst de cassatie af, maar trekt wel twee maanden van de achttien jaar gevangenisstraf af omdat de redelijke termijn voor een uitspraak is overschreden.

*

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft een zitting in hoger beroep tegen twee Poolse mannen die in oktober 2010 medeplichtig waren aan de racistische moord op een taxichauffeur in Kaatsheuvel. Dit hoger beroep gaat alleen over de twee vermeende mededaders. De hoofddader was in april 2012 al veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf, maar ging niet in hoger beroep. De mededader van ongeveer 46 jaar oud krijgt nu een gevangenisstraf van achttien jaar, wat drie jaar langer is dan zijn eerdere veroordeling. De jongere medeverdachte van 27 jaar wordt opnieuw vrijgesproken, maar krijgt wel een zwaardere straf voor een andere overval. De rechter geeft hem daarvoor een jaar extra en komt op vier jaar gevangenisstraf. In oktober 2010 hadden de hoofddader en zijn mededader bewust, vanuit racistische motieven, een chauffeur met een donkere huidskleur uitgekozen om te beroven en vermoorden. De 46 jarige man gaat in cassatie en de behandeling daarvan is in april 2015.

*

In Breda veroordeelt de rechter twee Poolse mannen van 25 en 44 jaar oud tot vijftien jaar gevangenisstraf vanwege de moord op een taxichauffeur in Kaatsheuvel op 9 oktober 2010. Vanuit racistische motieven kozen zij toen een chauffeur met een donkere huidskleur uit. Een derde verdachte van 25 jaar oud werd vrijgesproken in deze zaak, maar die kreeg wel drie jaar gevangenisstraf voor een andere poging om een taxichauffeur te beroven. De twee mededaders gaan in hoger beroep en dat dient in december 2013.