Home » Nederland » Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Filter

Demonstraties

3 resultaten
27 mrt 2016
Door:
Vrije Nationalisten Noord-Brabant, De Nationalist
Plaats:
Kaatsheuvel
Extra:
Demonstratie van ongeveer 50 personen tegen tijdelijke vluchtelingenopvang in Kaatsheuvel. Aan de demonstratie doen verschillende groepen rechtsextremisten mee. Zij domineren demonstratie met eigen spandoeken..
Organisaties:
14 feb 2016
Door:
Identitair Verzet
Plaats:
Kaatsheuvel
Deelnemers:
Tussen 3 en 5 personen
Extra:
Enkele activisten van Identitair Verzet staan voor een vluchtelingenopvang in Kaatsheuvel met een spandoek met 'Minder Minder'.
Organisaties:
9 jan 2016
Door:
Identitair Verzet
Plaats:
Kaatsheuvel
Extra:
Groep activisten van Identitair Verzet demonstreert bij opvanglocatie vluchtelingen in Kaatsheuvel. Ze verspreiden ook pamfletten
Organisaties:

Kroniek

4 resultaten
*

De gemeente organiseert een informatiebijeenkomst in Kaatsheuvel over de noodopvang van 1200 asielzoekers. Ondanks talloze boze inwoners en veel onbegrip, is de avond nagenoeg zonder problemen verlopen. Er is preventief ME opgetrommeld en er zijn extra camera’s en lampen neergezet. Veel bewoners zijn boos en komen verhaal halen. De extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet Eindhoven plaatst vooraf een oproep om hier heen te komen: “Laat je daar horen, kom in verzet! Genoeg is genoeg. Graag delen a.u.b.”.

*

De Hoge Raad behandelt een cassatiezaak van een Poolse man die op 9 oktober 2010 medeplichtig was aan een racistische moord in Kaatsheuvel. Een taxichauffeur met een donkere huidskleur werd toen doelgericht vermoord. De Hoge Raad wijst de cassatie af, maar trekt wel twee maanden van de achttien jaar gevangenisstraf af omdat de redelijke termijn voor een uitspraak is overschreden.

*

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft een zitting in hoger beroep tegen twee Poolse mannen die in oktober 2010 medeplichtig waren aan de racistische moord op een taxichauffeur in Kaatsheuvel. Dit hoger beroep gaat alleen over de twee vermeende mededaders. De hoofddader was in april 2012 al veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf, maar ging niet in hoger beroep. De mededader van ongeveer 46 jaar oud krijgt nu een gevangenisstraf van achttien jaar, wat drie jaar langer is dan zijn eerdere veroordeling. De jongere medeverdachte van 27 jaar wordt opnieuw vrijgesproken, maar krijgt wel een zwaardere straf voor een andere overval. De rechter geeft hem daarvoor een jaar extra en komt op vier jaar gevangenisstraf. In oktober 2010 hadden de hoofddader en zijn mededader bewust, vanuit racistische motieven, een chauffeur met een donkere huidskleur uitgekozen om te beroven en vermoorden. De 46 jarige man gaat in cassatie en de behandeling daarvan is in april 2015.

*

In Breda veroordeelt de rechter twee Poolse mannen van 25 en 44 jaar oud tot vijftien jaar gevangenisstraf vanwege de moord op een taxichauffeur in Kaatsheuvel op 9 oktober 2010. Vanuit racistische motieven kozen zij toen een chauffeur met een donkere huidskleur uit. Een derde verdachte van 25 jaar oud werd vrijgesproken in deze zaak, maar die kreeg wel drie jaar gevangenisstraf voor een andere poging om een taxichauffeur te beroven. De twee mededaders gaan in hoger beroep en dat dient in december 2013.