Home » Nederland » Sprang-Capelle

Sprang-Capelle

Filter

Kroniek

5 resultaten
*

Een man uit Sprang-Capelle krijgt een boete van de rechter in Breda. In december 2016 bedreigde hij een buitengewoon opsporingsambtenaar in Sprang-Capelle en voegde daar de belediging “roetmop ga naar je eigen land” aan toe. Hij moet ook een kleine schadevergoeding betalen.

*

Een buitengewoon opsporingsambtenaar wordt in Sprang-Capelle bedreigd door een man uit die plaats. Er komt een belediging bij te pas: “roetmop ga naar je eigen land“. De agressor moet in maart 2017 voor de rechter verschijnen.

*

Een 34-jarige man uit Sprang-Capelle staat in Breda voor de rechter omdat hij begin februari gedreigd heeft met een aanslag met handgranaten tegen bewoners en medewerkers van een AZC in Kaatsheuvel. Hij uitte de bedreigingen tegen vluchtelingen die verbleven op een camping in Kaatsheuvel. Na onderzoek bleek dat hij ook echt granaten uit de Tweede Wereldoorlog in zijn bezit had. Hij krijgt een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf.

*

Een 34-jarige man uit Sprang-Capelle wordt aangehouden omdat hij medewerkers van een asielzoekerscentrum in Kaatsheuvel heeft bedreigd. De dronken man riep tegen mensen van COA dat hij handgranaten had en ‘niet schroomde die te gebruiken‘. Hij is het niet eens met de komst van vluchtelingen. De man blijkt na de arrestatie inderdaad explosieven begraven te hebben in de Loonse en Drunense duinen. Het gaat om negen mortiergranaten en een fosforgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. Een van de granaten wordt deze vrijdag door de EOD tot ontploffing gebracht. In het huis van de man worden munitieresten gevonden.

*

Een Irakees tienermeisje uit Waspik wordt mishandeld op haar school in Waalwijk. De politie arresteert drie jongens uit Waspik en Sprang-Capelle. Het meisje en haar familie worden al jaren getreiterd en beledigd. Er is sprake van discriminatie en de school zou hier onvoldoende tegen optreden. In Waspik leeft de familie ook in angst en sluit ze zich af voor de buitenwereld. Enkele dagen later wordt er een steen tegen het raam van hun woning gegooid. Eind mei volgen eieren.