Home » Nederland » Bergen op Zoom

Bergen op Zoom

Filter

Demonstraties

1 resultaten
25 apr 2015
Door:
Voorpost
Plaats:
Baarle-NassauBergen op ZoomHulstMaastrichtPutteSluisTerneuzen
Extra:
Bij verschillende grensovergangen demonstreert Voorpost voor hereniging Vlaanderen met Nederland.
Organisaties:

Kroniek

12 resultaten
*

Een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens over een klacht van een Duitse man met de handicap Gilles de la Tourette die klaagt over een woningcorporatie uit Bergen op Zoom. De woonplaats van de Duitse man wordt niet vermeld. Hij had vanaf 2014 af en toe aanvaringen met zijn buren. In mei 2016 wordt hij twee keer door hen uitgescholden. De woningcorporatie voert wel gesprekken met de buren, maar schenkt geen aandacht aan het discriminatieaspect. De buren noemen hem een ‘gek‘ en stellen dat hij er niet hoort te wonen. Ze hebben gezegd dat alle Duitsers ‘moffen‘ zijn. Het College oordeelt dat de woningcorporatie de discriminatieklacht onvoldoende zorgvuldig heeft onderzocht. Hierdoor heeft zij verboden onderscheid gemaakt op grond van handicap of chronische ziekte en op grond van ras.

*

Een wedstrijd in het amateurvoetbal in Hoogerheide met een bezoekend team uit Bergen op Zoom. De scheidsrechter deelt diverse rode kaarten uit aan spelers van het team uit Hoogerheide en krijgt een woordenwisseling met die spelers. Hij zou hierbij ‘vieze Turk‘ gezegd hebben. De spelers zijn verontwaardigd over deze racistische taal. Een grensrechter staat in de buurt maar zegt het niet gehoord te hebben. De KNVB kijkt naar de zaak. Omdat de spelers hierna weigeren om nog verder te spelen, wordt de wedstrijd gestaakt.

*

Het Statenlid Vincent Bosch van de PVV uit Zeeland is spreker op het jaarlijkse politiek forum op een scholengemeenschap in Bergen op Zoom. Hij wordt aangevallen op zijn vrees voor moslims die een aanslag zouden willen plegen. Na afloop van het debat mogen de leerlingen hun favoriete partij aanstrepen. De PVV wint deze verkiezing met 24% van de stemmen.

*

Het Brabantse PVV-Statenlid Maikel Boon organiseert in Bergen op Zoom een debatavond over het Oekraïne referendum. De sprekers zijn ondermeer Sid Lukkassen, Lucas Hartong en Joost Niemöller. Er zijn vooral tegenstanders van de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. De sprekers poneren allerlei schrikbeelden over de wereldpolitiek.

*

Na de aanslagen in Parijs van gisteravond wordt dit weekend een Turkse moskee in Bergen op Zoom door vandalen onder handen genomen.

*

Voorpost organiseert een “Lente & Stadswandeling” als activiteit in Bergen op Zoom. Op een foto bij het verslag is een groep van twaalf mensen te zien. De gids houdt een praatje bij het station, waarna ze een wandeling langs monumenten in het centrum houden.

*

Tijdens de dodenherdenking in Bergen op Zoom roepen twee mannen vanaf hun fiets scheldwoorden en leuzen, waaronder kwetsende uitspraken over homo’s. Een deelnemer van de herdenking spreekt ze hierop aan en wordt vervolgens door ze bedreigd. Dit gebeurde tijdens de twee minuten stilte. Er wordt aangifte gedaan.

*

Voorpost voert in tien verschillende grensgemeenten langs de grens tussen Nederland en België actie voor de vereniging van Vlaanderen met Nederland. Ze staan op al die plekken met een spandoek of folders of een vlag. De activisten plaatsen borden met de boodschap “Hier en aan de overkant, daar en hier is Nederland”. Voorpost keert zich tegen de staat België en wil Vlaanderen hiervan afscheiden. Ze melden zelf dat ze vijfduizend pamfletten uitgedeeld hebben door zes ploegen met totaal 45 activisten. Dit gebeurt in Baarle-Nassau, Baarle-HertogTerneuzen, Sluis, Hulst, Putte, Bergen op Zoom, Smeermaas, Lanaken en Maastricht.

*

De lokale FNV-afdeling in Bergen op Zoom heeft de Brabantse Provinciale Statenfractie van de PVV uitgenodigd voor een verkiezingsdebat, deze donderdagavond. Ze worden teruggefloten door de landelijke FNV, die de PVV niet meer uitnodigt na de anti-Marokkanen uitspraken. De lokale FNV afdeling trekt hierop de uitnodiging aan de PVV weer in. Lijsttrekker Alexander van Hattem is woest en spreekt van “pure discriminatie”.

*

In Bergen op Zoom probeert een Irakese vrouw een auto te huren bij een verhuurbedrijf. Ze wordt geweigerd omdat de verhuurder denkt dat de verzekering niets dekt bij verhuur aan buitenlanders. De vrouw dient een discriminatieklacht in bij het College voor de Rechten van de Mens.

*

De Nederlandse actiegroep Nationale & Socialistische Aktie (NSA) roept haar achterban op om zich vandaag aan te sluiten bij een van de sociale marsen die vanuit de vakbond FNV gehouden worden in Amsterdam, Bergen op Zoom, Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Schiedam. De oproep zou op beperkte schaal door neonazi’s opgevolgd zijn. In Eindhoven delen ze folders uit van ACN/AKN.

*

Een bijeenkomst in de omgeving van Bergen op Zoom van de Vrije Nationalisten West-Brabant. Het gaat om een informele Stamtafel ontmoeting.