Home » Nederland » Bergen op Zoom

Bergen op Zoom

Filter

Demonstraties

1 resultaten
25 apr 2015
Door:
Voorpost
Plaats:
Baarle-NassauBergen op ZoomHulstMaastrichtPutteSluisTerneuzen
Extra:
Bij verschillende grensovergangen demonstreert Voorpost voor hereniging Vlaanderen met Nederland.
Organisaties:

Kroniek

9 resultaten
*

Na de aanslagen in Parijs van gisteravond wordt dit weekend een Turkse moskee in Bergen op Zoom door vandalen onder handen genomen.

*

Voorpost organiseert een “Lente & Stadswandeling” als activiteit in Bergen op Zoom. Op een foto bij het verslag is een groep van twaalf mensen te zien. De gids houdt een praatje bij het station, waarna ze een wandeling langs monumenten in het centrum houden.

*

Tijdens de dodenherdenking in Bergen op Zoom roepen twee mannen vanaf hun fiets scheldwoorden en leuzen, waaronder kwetsende uitspraken over homo’s. Een deelnemer van de herdenking spreekt ze hierop aan en wordt vervolgens door ze bedreigd. Dit gebeurde tijdens de twee minuten stilte. Er wordt aangifte gedaan.

*

Voorpost voert in tien verschillende grensgemeenten langs de grens tussen Nederland en België actie voor de vereniging van Vlaanderen met Nederland. Ze staan op al die plekken met een spandoek of folders of een vlag. De activisten plaatsen borden met de boodschap “Hier en aan de overkant, daar en hier is Nederland”. Voorpost keert zich tegen de staat België en wil Vlaanderen hiervan afscheiden. Ze melden zelf dat ze vijfduizend pamfletten uitgedeeld hebben door zes ploegen met totaal 45 activisten. Dit gebeurt in Baarle-Nassau, Baarle-HertogTerneuzen, Sluis, Hulst, Putte, Bergen op Zoom, Smeermaas, Lanaken en Maastricht.

*

De lokale FNV-afdeling in Bergen op Zoom heeft de Brabantse Provinciale Statenfractie van de PVV uitgenodigd voor een verkiezingsdebat, deze donderdagavond. Ze worden teruggefloten door de landelijke FNV, die de PVV niet meer uitnodigt na de anti-Marokkanen uitspraken. De lokale FNV afdeling trekt hierop de uitnodiging aan de PVV weer in. Lijsttrekker Alexander van Hattem is woest en spreekt van “pure discriminatie”.

*

In Bergen op Zoom probeert een Irakese vrouw een auto te huren bij een verhuurbedrijf. Ze wordt geweigerd omdat de verhuurder denkt dat de verzekering niets dekt bij verhuur aan buitenlanders. De vrouw dient een discriminatieklacht in bij het College voor de Rechten van de Mens.

*

De Nederlandse actiegroep Nationale & Socialistische Aktie (NSA) roept haar achterban op om zich vandaag aan te sluiten bij een van de sociale marsen die vanuit de vakbond FNV gehouden worden in Amsterdam, Bergen op Zoom, Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Schiedam. De oproep zou op beperkte schaal door neonazi’s opgevolgd zijn. In Eindhoven delen ze folders uit van ACN/AKN.

*

Een bijeenkomst in de omgeving van Bergen op Zoom van de Vrije Nationalisten West-Brabant. Het gaat om een informele Stamtafel ontmoeting.