Home » Nederland » Sluis

Sluis

Filter

Demonstraties

1 resultaten
25 apr 2015
Door:
Voorpost
Plaats:
Baarle-NassauBergen op ZoomHulstMaastrichtPutteSluisTerneuzen
Extra:
Bij verschillende grensovergangen demonstreert Voorpost voor hereniging Vlaanderen met Nederland.
Organisaties:

Kroniek

3 resultaten
*

Een commissievergadering van de gemeente Sluis in Breskens over de komst van een AZC. Er hebben zich 750 mensen aangemeld om dit bij te wonen en daarvoor is een grote tent geplaatst. Vijftig mensen hebben zich aangemeld als insprekers en er is een internetpagina actief onder het motto ‘Nee tegen AZC Breskens‘. Enkele inwoners hebben protestborden meegenomen. Statenlid Caroline Kooman van de PVV Zeeland is inspreekster en ze zegt: “Er is hier al gebrek aan sociale huurhuizen, er is hier al een gebrek aan werk, er is hier al gebrek aan geld in de zorg, er is hier al te weinig politie om over onze veiligheid te waken. We kunnen het niet meer aan! De grenzen moeten dicht!”. Een meerderheid van de gemeenteraad is tegen een groot AZC voor vijfhonderd asielzoekers.

*

Voorpost voert in tien verschillende grensgemeenten langs de grens tussen Nederland en België actie voor de vereniging van Vlaanderen met Nederland. Ze staan op al die plekken met een spandoek of folders of een vlag. De activisten plaatsen borden met de boodschap “Hier en aan de overkant, daar en hier is Nederland”. Voorpost keert zich tegen de staat België en wil Vlaanderen hiervan afscheiden. Ze melden zelf dat ze vijfduizend pamfletten uitgedeeld hebben door zes ploegen met totaal 45 activisten. Dit gebeurt in Baarle-Nassau, Baarle-HertogTerneuzen, Sluis, Hulst, Putte, Bergen op Zoom, Smeermaas, Lanaken en Maastricht.

*

In Sluis meldt een Griekse werknemer van een bedrijf uit Axel zich ziek na discriminerende grapjes en opmerkingen van collega’s. Omdat hij uitzendkracht is wordt het dienstverband ook beëindigd. Hij dient een klacht in vanwege discriminatie.