Home » Caroline Kooman

Caroline Kooman

Filter

In de media

4 resultaten

PVV eist excuses voor NSB-uitspraak

De PVV in Zeeland is woedend over een NSB-uitspraak van de PvdA in Sluis. Fractievoorzitter Robert Evers noemde tijdens een raadsvergadering afgelopen donderdag uitspraken van PVV-Statenlid Caroline Kooman ‘donkerbruin gedachtegoed’ dat wat hem betreft ‘rechtstreeks uit de annalen van de NSB zou kunnen komen.’

Kroniek

3 resultaten
*

Een commissievergadering van de gemeente Sluis in Breskens over de komst van een AZC. Er hebben zich 750 mensen aangemeld om dit bij te wonen en daarvoor is een grote tent geplaatst. Vijftig mensen hebben zich aangemeld als insprekers en er is een internetpagina actief onder het motto ‘Nee tegen AZC Breskens‘. Enkele inwoners hebben protestborden meegenomen. Statenlid Caroline Kooman van de PVV Zeeland is inspreekster en ze zegt: “Er is hier al gebrek aan sociale huurhuizen, er is hier al een gebrek aan werk, er is hier al gebrek aan geld in de zorg, er is hier al te weinig politie om over onze veiligheid te waken. We kunnen het niet meer aan! De grenzen moeten dicht!”. Een meerderheid van de gemeenteraad is tegen een groot AZC voor vijfhonderd asielzoekers.

*

In Terneuzen heeft de gemeente een commissievergadering belegd over de komst van 800 asielzoekers naar Hoek. De bijeenkomst verloopt in een gespannen sfeer, vrijwel alle aanwezig burgers en insprekers zijn tegen de komst. Sommige mensen vrezen dat er terroristen onder de asielzoekers zitten die een chemiebedrijf of een kerncentrale aan zullen vallen. Het PVV-Statenlid Caroline Kooman houdt een protestactie met postertjes van AZC-Alert waar “AZC Nee” op staat. Ze is ook inspreekster en stelt dat “de asielzoekers niet voor hun veiligheid naar Nederland komen, maar voor de welvaart“. Ze spreekt van “een tsunami van gelukszoekers en roept op om geen asielzoekers in Terneuzen en Zeeland op te vangen.” Enkele dagen later besluit de gemeente om 600 asielzoekers op te vangen.