Home » Nederland » Terneuzen

Terneuzen

Filter

Demonstraties

1 resultaten
25 apr 2015
Door:
Voorpost
Plaats:
Baarle-NassauBergen op ZoomHulstMaastrichtPutteSluisTerneuzen
Extra:
Bij verschillende grensovergangen demonstreert Voorpost voor hereniging Vlaanderen met Nederland.
Organisaties:

Kroniek

7 resultaten
*

Het bericht komt in het nieuws dat de Provinciale Statenfractie van de PVV in Zeeland wil weten hoeveel geweldsincidenten er zijn geweest in Zeeuwse asielzoekerscentra. De partij wil weten hoe ernstig de incidenten waren en stelt dat de veiligheid van burgers en COA-medewerkers in gevaar komt, als de politie te vaak bezig is met incidenten in asielcentra. De grootste AZC’s in Zeeland staan in Goes, Terneuzen en Middelburg.

*

Het College voor de Rechten van de Mens spreekt haar oordeel uit in een zaak van een homoseksuele uitzendkracht die in mei 2015 ontslagen werd door een bedrijf uit Terneuzen vanwege zijn ziekmelding vanwege rugklachten. De collega’s hadden ook vervelende opmerkingen gemaakt over de homoseksualiteit van de man. Het bedrijf had ze hierop aangesproken, maar volgens de man gingen ze gewoon door. Hij maakte hier geen melding meer van. Hij diende een discriminatieklacht in omdat hij stelt dat hij om zijn chronische ziekte en homoseksualiteit ontslagen is. Het College ziet hier echter geen bewijs voor en spreekt het bedrijf vrij.

*

Een uitzendkracht van een bedrijf uit Terneuzen wordt ontslagen omdat hij zich ziek meldt. Hij heeft een hernia waaraan hij geopereerd moet worden. De afgelopen periode maakten zijn collega’s vervelende opmerkingen over de homoseksualiteit van de uitzendkracht. Het bedrijf heeft die collega’s gezegd hiermee te stoppen. De uitzendkracht dient een discriminatieklacht in waarin hij stelt dat hij om zijn homoseksualiteit en chronische ziekte ontslagen is. Hij stelt dat de collega’s doorgingen met hun opmerkingen nadat het bedrijf hen gezegd had hiermee te stoppen.

*

Voorpost voert in tien verschillende grensgemeenten langs de grens tussen Nederland en België actie voor de vereniging van Vlaanderen met Nederland. Ze staan op al die plekken met een spandoek of folders of een vlag. De activisten plaatsen borden met de boodschap “Hier en aan de overkant, daar en hier is Nederland”. Voorpost keert zich tegen de staat België en wil Vlaanderen hiervan afscheiden. Ze melden zelf dat ze vijfduizend pamfletten uitgedeeld hebben door zes ploegen met totaal 45 activisten. Dit gebeurt in Baarle-Nassau, Baarle-HertogTerneuzen, Sluis, Hulst, Putte, Bergen op Zoom, Smeermaas, Lanaken en Maastricht.

*

Het College voor de Rechten van de Mens spreekt drie bedrijven uit Axel en Terneuzen vrij van discriminatie van een Griekse werknemer. Die meldde zich begin april 2012 ziek nadat hij slachtoffer was van discriminerende grapjes en opmerkingen van collega’s. Dit is de bedrijven echter niet aan te rekenen. Er waren geen leidinggevenden bij de discriminatie betrokken en de Griek had geen klacht ingediend bij de bedrijven zelf.

*

Een 21-jarige man die begin maart 2012 op straat in Terneuzen midden in de nacht verschillende malen de Hitlergroet bracht en daarbij aanstootgevende leuzen zoals “Ein Reich, ein Führer” riep, krijgt vandaag een boete van 500 euro van de politierechter in Middelburg wegens discriminerende belediging.

*

Midden in de nacht wordt in Terneuzen een 21-jarige man aangehouden wegens discriminatie. Hij brengt verschillende malen de Hitlergroet en roept aanstootgevende leuzen zoals ‘Ein Reich, ein Führer!”.