Home » Nederland » Terneuzen

Terneuzen

Filter

Demonstraties

2 resultaten
12 nov 2019
Door:
Stop Antifa Terreur
Plaats:
Terneuzen
Deelnemers:
5 personen
Extra:
Vier activisten van "Stop Antifa Terreur Zeeland" voeren in Terneuzen actie tegen de komst van roetveegpieten. Ze willen dat Zwarte Piet blijft omdat het traditie is. Op demonstratieborden staat 'Fuck KOZP' en zeggen ze dat Zwarte Piet geen racisme is.
Organisaties:
25 apr 2015
Door:
Voorpost
Plaats:
Baarle-NassauBergen op ZoomHulstMaastrichtPutteSluisTerneuzen
Extra:
Bij verschillende grensovergangen demonstreert Voorpost voor hereniging Vlaanderen met Nederland.
Organisaties:

Kroniek

16 resultaten
*

Een man uit Terneuzen moet in Middelburg voor de rechter verschijnen wegens groepsbelediging en eenvoudige belediging in zijn woonplaats in september 2016. Hij jouwde toen twee vrouwen op straat uit en riep dat ze moesten opdonderen omdat ze geen Nederlands met elkaar spraken. Hij riep “Ga terug naar je eigen land, jullie komen alleen maar om te bedelen, jullie vragen alleen maar een uitkering aan“. Ook bespuugde hij de vrouwen. Hij wordt aangeklaagd voor het beledigen van een groep mensen, te weten Marokkanen of buitenlanders of vreemdelingen, wegens hun ras of godsdienst. De rechter acht hem echter niet schuldig, ook niet aan de eenvoudige belediging en spreekt hem vrij.

*

Voorpost maakt melding van haar folderactie in Terneuzen tegen een vermeende pedofiel: “Opnieuw folderactie tegen pedofilie in Terneuzen“. Voorpost zegt dat ze zijn adressen kent. Op 23 januari was er sprake van een vergelijkbare actie.

*

Voorpost plaatst foto’s op internet van hun pamflet “Stop Kinderverkrachters” die ze in allerlei brievenbussen gestopt hebben in een flatgebouw. Ze schrijven erbij: “Voorpost Zeeland is op pad in Terneuzen om te waarschuwen voor een loslopende pedofiel die te midden van kinderen woont!“. Er zouden meer dan 3500 pamfletten zijn verspreid in Terneuzen.

*

Melding dat er in Terneuzen extreemrechtse stickers worden aangeplakt. Zo is er een sticker van Voorpost gesignaleerd met de tekst: “Geen jihad in onze straat“.

*

Voorpost heeft een contactavond Zeeland in Terneuzen in Zeeuws-Vlaanderen. Actieleider Florens van der Kooi spreekt over Voorpost. Er is een handjevol mensen aanwezig. Florens van de Kooi overhandigt een spandoek met de tekst “Geen jihad in onze straat” aan de nieuwe afdeling. Dit wordt gezien als de oprichtingsavond van Voorpost afdeling Zeeland.

*

In Terneuzen maakt een man zich schuldig aan het discriminerende delict “groepsbelediging” jegens Marokkanen, buitenlanders of vreemdelingen wegens hun ras of godsdienst. Hij bespuugt twee vrouwen op straat en jouwt ze uit met teksten als: “Nederlands praten of opdonderen… Wegwezen“, “Ga terug naar je eigen land“, “Jullie komen alleen maar om te bedelen” en “Jullie vragen alleen maar een uitkering aan“. Er volgt een strafzaak in maart 2017.

*

Voorpost plaatst een actieverslag op haar website over een actie in Terneuzen tegen de komst van vluchtelingen. Dit is bij een buurtvergadering en Voorpost noemt de vluchtelingen “asieleisers”. Ze ontrollen een spandoek met de tekst “Terrorisme moe? Grenzen toe!“.

*

Het bericht komt in het nieuws dat de Provinciale Statenfractie van de PVV in Zeeland wil weten hoeveel geweldsincidenten er zijn geweest in Zeeuwse asielzoekerscentra. De partij wil weten hoe ernstig de incidenten waren en stelt dat de veiligheid van burgers en COA-medewerkers in gevaar komt, als de politie te vaak bezig is met incidenten in asielcentra. De grootste AZC’s in Zeeland staan in Goes, Terneuzen en Middelburg.

*

Het College voor de Rechten van de Mens spreekt haar oordeel uit in een zaak van een homoseksuele uitzendkracht die in mei 2015 ontslagen werd door een bedrijf uit Terneuzen vanwege zijn ziekmelding vanwege rugklachten. De collega’s hadden ook vervelende opmerkingen gemaakt over de homoseksualiteit van de man. Het bedrijf had ze hierop aangesproken, maar volgens de man gingen ze gewoon door. Hij maakte hier geen melding meer van. Hij diende een discriminatieklacht in omdat hij stelt dat hij om zijn chronische ziekte en homoseksualiteit ontslagen is. Het College ziet hier echter geen bewijs voor en spreekt het bedrijf vrij.

*

In Terneuzen heeft de gemeente een commissievergadering belegd over de komst van 800 asielzoekers naar Hoek. De bijeenkomst verloopt in een gespannen sfeer, vrijwel alle aanwezig burgers en insprekers zijn tegen de komst. Sommige mensen vrezen dat er terroristen onder de asielzoekers zitten die een chemiebedrijf of een kerncentrale aan zullen vallen. Het PVV-Statenlid Caroline Kooman houdt een protestactie met postertjes van AZC-Alert waar “AZC Nee” op staat. Ze is ook inspreekster en stelt dat “de asielzoekers niet voor hun veiligheid naar Nederland komen, maar voor de welvaart“. Ze spreekt van “een tsunami van gelukszoekers en roept op om geen asielzoekers in Terneuzen en Zeeland op te vangen.” Enkele dagen later besluit de gemeente om 600 asielzoekers op te vangen.

*

Een uitzendkracht van een bedrijf uit Terneuzen wordt ontslagen omdat hij zich ziek meldt. Hij heeft een hernia waaraan hij geopereerd moet worden. De afgelopen periode maakten zijn collega’s vervelende opmerkingen over de homoseksualiteit van de uitzendkracht. Het bedrijf heeft die collega’s gezegd hiermee te stoppen. De uitzendkracht dient een discriminatieklacht in waarin hij stelt dat hij om zijn homoseksualiteit en chronische ziekte ontslagen is. Hij stelt dat de collega’s doorgingen met hun opmerkingen nadat het bedrijf hen gezegd had hiermee te stoppen.

*

Voorpost voert in tien verschillende grensgemeenten langs de grens tussen Nederland en België actie voor de vereniging van Vlaanderen met Nederland. Ze staan op al die plekken met een spandoek of folders of een vlag. De activisten plaatsen borden met de boodschap “Hier en aan de overkant, daar en hier is Nederland”. Voorpost keert zich tegen de staat België en wil Vlaanderen hiervan afscheiden. Ze melden zelf dat ze vijfduizend pamfletten uitgedeeld hebben door zes ploegen met totaal 45 activisten. Dit gebeurt in Baarle-Nassau, Baarle-HertogTerneuzen, Sluis, Hulst, Putte, Bergen op Zoom, Smeermaas, Lanaken en Maastricht.

*

Het College voor de Rechten van de Mens spreekt drie bedrijven uit Axel en Terneuzen vrij van discriminatie van een Griekse werknemer. Die meldde zich begin april 2012 ziek nadat hij slachtoffer was van discriminerende grapjes en opmerkingen van collega’s. Dit is de bedrijven echter niet aan te rekenen. Er waren geen leidinggevenden bij de discriminatie betrokken en de Griek had geen klacht ingediend bij de bedrijven zelf.

*

Een 21-jarige man die begin maart 2012 op straat in Terneuzen midden in de nacht verschillende malen de Hitlergroet bracht en daarbij aanstootgevende leuzen zoals “Ein Reich, ein Führer” riep, krijgt vandaag een boete van 500 euro van de politierechter in Middelburg wegens discriminerende belediging.

*

Midden in de nacht wordt in Terneuzen een 21-jarige man aangehouden wegens discriminatie. Hij brengt verschillende malen de Hitlergroet en roept aanstootgevende leuzen zoals ‘Ein Reich, ein Führer!”.