Home » Nederland » Goes

Goes

Filter

Demonstraties

1 resultaten
21 nov 2020
Door:
Nederland in Opstand
Plaats:
Goes
Deelnemers:
150 personen
Extra:
Protest tegen coronamaatregels door 'Zeeland in Opstand'. Er worden een aantal prinsenvlaggen meegedragen. Verder zijn er rechtsextremisten aanwezig van Voorpost en Proud Boys NL. Eén demonstrant wordt gearresteerd wegens het brengen van de Hitlergroet, maar die zaak wordt later geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Kroniek

5 resultaten
*

Deze dinsdagmiddag bekladt een man een kantoor van een uitkeringsinstantie in Goes met hakenkruisen. Hij spuit ook raamkozijnen onder met oranje verf. Hij wordt gearresteerd door passerende politieagenten.

*

De krant schrijft vandaag over een toenemende weerstand in ‘s-Gravenpolder en ‘s-Heer Abtskerke tegen de komst van asielzoekers. Een vrouw uit Goes heeft medestanders opgeroepen om naar de locatie van een AZC te komen en er verzamelt zich vervolgens een groep van pakweg tachtig mensen. Er is sprake van angst voor de veiligheid van jonge vrouwen. Er worden handtekeningen ingezameld en er klinken ook geluiden die duiden op plannen voor minder vredelievende acties. Rond deze tijd is er ook sprake van dreigmails en het gooien van eieren naar auto’s van gemeenteraadsleden.

*

Het bericht komt in het nieuws dat de Provinciale Statenfractie van de PVV in Zeeland wil weten hoeveel geweldsincidenten er zijn geweest in Zeeuwse asielzoekerscentra. De partij wil weten hoe ernstig de incidenten waren en stelt dat de veiligheid van burgers en COA-medewerkers in gevaar komt, als de politie te vaak bezig is met incidenten in asielcentra. De grootste AZC’s in Zeeland staan in Goes, Terneuzen en Middelburg.

*

Op internet wordt een foto geplaatst van twee mannen op het bordes van een historisch gebouw. Ze hebben een oude Zuid-Afrikaanse vlag van Transvaal bij zich en een Prinsenvlag met Hollands VolksBelang er op. Er staat bij geschreven: “Met de groeten uit Goes! Was een positieve dag! Aan alle kameraden, samen zullen wij staan”.

*

In de nacht van de 21e op de 22e worden in Goes twee basisscholen en een auto beklad met scheldwoorden, kengetallen en een hakenkruis.