Home » Nederland » Nuenen

Nuenen

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Bij een strafzaak in Den Bosch krijgt een man uit Eindhoven een voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf wegens opruiing op internet. Hij uitte half november 2015 bedreigingen tegen de opvang van vluchtelingen in Nuenen. Hij deed dit op een discussieplatform rondom de plaatsen “Nuenen, Gerwen, Nederwetten en Eeneind”.

*

Op verzoek van de politie verwijdert de beheerder van een veelgebruikte Brabantse sociale mediagroep rondom de plaatsen Nuenen, Gerwen, Nederwetten en Eeneind een aantal discussies en berichten. Enkele tegenstanders van het opvangen van vluchtelingen in Nuenen, gebruikten het platform om tegen hun komst te ageren. In tegenstelling tot de omwonenden van de opvanglocatie, die juist helemaal niet protesteren. De politie arresteert een van die tegenstanders, een 29-jarige man uit Eindhoven, omdat hij op 17 november opruiende en bedreigende berichten geplaatst heeft in de groep. Hij komt begin december al voor de rechter.

*

In Den Bosch krijgt een 31-jarige man uit Eindhoven een gevangenisstraf van tien jaar. Ook krijgt hij TBS met dwangverpleging. Hij vermoorde op 12 augustus 2012 een homoseksuele man op de homo-ontmoetingsplek Vaarle bij Nuenen. Hij maakte “jacht op flikkers” en stak zijn slachtoffer met een mes dood. De Eindhovenaar had ook allerlei vuurwapens in zijn bezit.

*

Deze ochtend vindt een voorbijganger het lichaam van een overleden man bij de homo-ontmoetingsplek De Vaarle langs snelweg A270, even voorbij Nuenen. Later arresteert de politie een verdachte uit Eindhoven die zegt dat hij “jacht op flikkers” maakte. De strafzaak tegen deze man start in april 2013. De aanklacht is moord en verboden vuurwapenbezit.