Home » New Era Productions

New Era Productions

Muzieklabel voor Black- en Pagan metal

Filter

Artikelen

1 resultaten

Black Metal: in de mist van extreemrechts

Nederlandse Black Metal platenlabels verkopen nazi-propaganda Het is zondag 31 januari 2016. Op het podium Musicon in Den Haag staan Cultus, Black Command en Blackdeath. De eerste twee bands zijn afkomstig uit Nederland, de derde is een Russische Black Metal-band. Alle drie de Metal-groepen hebben in meer of mindere mate een extreemrechts verleden als band…. Lees verder

Kroniek

11 resultaten
*

Het extreemrechtse metallabel New Era Productions is medeorganisator van een Black Metal festival in een grote zaal in Arnhem.

*

Het label New Era Productions is betrokken bij een concert in Leiden van een eenmansband uit Mexico. De band gebruikt thema’s als oorlog en nationalisme. Het bandlid heeft ook onfrisse ideeën die rieken naar antisemitisme en de Blut und Boden ideologie.

*

Het extreemrechtse label New Era Productions is betrokken bij de organisatie van een metalfestival in een zaal in Arnhem.

*

New Era Productions is de medeorganisator van een black metalconcert in Arnhem. De zaal is uitverkocht en er treden zeven bands op. Het label New Era Productions is bekend van het verspreiden van extreemrechtse muziek uit de NSBM-hoek (Nationaalsocialistische Black Metal) en is van de rechtsextremist Jasper Velzel uit Leiden.

*

In een zaal in Leiden wordt een blackmetalfestival georganiseerd met ook enkele extreemrechtse figuren erbij. Sommige mensen dragen shirts van extreemrechtse bands. Jasper Velzel is er met een verkoopkraampje van New Era Productions.

*

Een concertzaal in Arnhem is het toneel van een black metal evenement dat mede door New Era Productions georganiseerd is. De band Heretic uit Eindhoven/Best viert de vijftiende verjaardag van haar debuutplaat ‘Black Metal Holocaust’.

*

Een concert van de Braziliaanse Nationaalsocialistische Black Metal (NSBM) band Goatpenis in Gouda wordt afgelast wegens de extreemrechtse achtergronden van de artiesten. Het optreden was georganiseerd door twee Nederlandse metallabels, ook met een extreemrechtse achtergrond. Het gaat om de labels The Ritual Productions en New Era Productions.