Home » Heidens Hart

Heidens Hart

Filter

Artikelen

2 resultaten

Black Metal: in de mist van extreemrechts

Nederlandse Black Metal platenlabels verkopen nazi-propaganda Het is zondag 31 januari 2016. Op het podium Musicon in Den Haag staan Cultus, Black Command en Blackdeath. De eerste twee bands zijn afkomstig uit Nederland, de derde is een Russische Black Metal-band. Alle drie de Metal-groepen hebben in meer of mindere mate een extreemrechts verleden als band…. Lees verder

Rechts-extremistische middenstanders

Handel in extreemrechtse spullen is waarschijnlijk zo oud als de ideeën zelf, maar de afgelopen jaren is er sprake van een flinke groei geweest: Sieraden, T-shirts, cd’s, boeken en propagandamateriaal gaan in grote hoeveelheden over de toonbank. Daarmee voorzien de handelaren in een behoefte van zowel extreemrechts georiënteerde klanten, als van jongeren die actief zijn… Lees verder

Kroniek

6 resultaten
*

In Utrecht wordt een blackmetalconcert geannuleerd na protesten van antifascisten. Er stonden extreemrechtse bands geprogrammeerd als Cultus en Blackdeath. Hier is Arjan Peeks van het label Heidens Hart bij betrokken. De bands wijken uit naar België.

*

In een concertzaal in Rotterdam heeft Heidens Hart een tweedaags festival georganiseerd op de 24e en 25e mei. Er zijn ook bands met extreemrechtse connecties zoals Heretic uit Best en een Finse band.

*

Een extreemrechtse Black Metalfan organiseert een Heidens Hart Records Festival in een concertzaal in Rotterdam. Ook een aantal van de geprogrammeerde bands hebben extreemrechtse linken.