Home » Polen » Auschwitz

Auschwitz

Filter

Kroniek

10 resultaten
*

Nadat Feyenoord een voetbalwedstrijd verliest van Excelsior breken er rellen uit in Rotterdam. De politie pakt honderd mensen op wegens geweld en beledigingen. Een deel van deze arrestanten heeft zich schuldig gemaakt aan het roepen van kreten met “kankerjoden” of “Hamas, Hamas, Joden aan het gas”. Er volgen later tientallen strafzaken waarin zij zich moeten verantwoorden. Een Feyenoordfan doet hierna verslag van zijn reis naar huis in een trein vol met andere Feyenoordfans. Hij beschrijft dat er op het balkon een kleine twintig man luidkeels staat te zingen met teksten als “Mijn vader zat bij de commando’s, mijn moeder zat bij de SS. Samen verbranden zij Joden, want Joden die brandden het best“. Daarnaast werd veelvuldig de naam Auschwitz geroepen en opnieuw “Hamas, Hamas, Joden aan het gas“. Deze groep stapt vrijwel geheel uit op station Driebergen-Zeist.

*

Een man uit Heerlen krijgt een kleine taakstraf van een rechter in Maastricht wegens groepsbelediging in Heerlen in november 2015. Hij plaatste toen een foto op internet met de tekst “Plaats vrijmaken voor vluchtelingen? Auschwitz staat momenteel leeg!“.

*

Een joodse man, wiens familie grotendeels in Auschwitz en Sobibor is omgebracht, winkelt in een supermarkt in Woerden. Zonder enige aanleiding brengen “getinte jongens” hem de Hitlergroet. Hij belt de politie, die aanvankelijk stelt dat het niet persoonlijk is bedoeld. De politie geeft aan het een “heel gedoe” te vinden om de camerabeelden op te vragen.

*

Een 71-jarige man uit Huizen plaatst vanaf deze datum tot 14 augustus 2018 racistische plaatjes en teksten op een sociale mediasite uit Rusland. Hij moet in november 2020 voorkomen wegens opruiing, aanzetten tot discriminatie en haat en voor groepsbelediging. Hij zette aan tot geweld tegen Joden, moslims, homoseksuelen en Afrikaanse mensen. Zo plaatst hij afbeeldingen waarmee hij oproept tot het opblazen van Mekka én Israël. Hij plaatst een afbeelding van een boom met opgehangen ratten met daarbij de tekst: “Jewish Family Tree“, een foto van Adolf Hitler met daarbij de tekst “Ist zum Kotzen, Schmutzige Juden“. De Huizenaar plaatst een foto van een aap en twee kinderen met een donkere huidskleur, waarbij hij stelt dat de aap de vader van de kinderen is. Tot slot plaatst hij een afbeelding van het vernietigingskamp in Auschwitz met de tekst “Refugees Welcome“.

*

In Rotterdam wordt Feyenoord gehuldigd nadat ze gisteren de finale voor de KNVB beker heeft gewonnen. Bij deze huldiging roept een bekende rapper antisemitische teksten mee. Hij biedt later excuses hiervoor aan en bezoekt Auschwitz.

*

De partij Voor Nederland stelt Kamervragen over een overval op een bejaard joods echtpaar in Amsterdam op 4 augustus 2015 waarbij veel geweld is gebruikt. De oude man is hierbij blind geslagen. Volgens de partij zouden de daders er Marokkaans of Arabisch uitgezien hebben. De overvallers zouden: “hier die juwelen vuile jodin, je had in Auschwitz moeten zijn” geroepen hebben.

Geert Wilders van de PVV schrijft op internet hierover: “slachtoffer Marokkanengeweld“. Met zijn secondant Martin Bosma gaat hij op bezoek bij het echtpaar.

*

Een man uit Heerlen laat zich op internet beledigend uit over vluchtelingen. Hij plaatst een foto met de tekst “plaats vrijmaken voor vluchtelingen? Auschwitz staat momenteel leeg!” Hij wordt aangeklaagd voor het beledigen van een groep mensen wegens hun ras.

*

Vanaf deze datum tot 30 november 2017 schrijft een man uit Wirdum (Groningen) racistische teksten op internet. De teksten bevatten geweldsoproepen. In augustus 2019 moet de man voor de rechter verschijnen. Een greep uit de teksten die hij schrijft:
– weer 2 van die vieze, kansloze getinten 60 uur werkstraf, dacht eerder aan
een nekschot, opruimen dat volk hoppa (…) Elke dag vies getint volk in t
nieuws, afschieten dat volk, en/of;
– Ze halen elke week maar kansloze zwarten hier heen die niks toevoegen
hier en alleen geld kosten. Wordt tijd dat we die kanslozen terug trappen
naar de jungle. Stel opvreters, en/of;
– Zal ook wel weer hun coltuur zijn. Gelijk stuk touw om hun zak en
opknopen dat vieze getinte klote volk (…) enkele reis naar Auschwitz,
vergassen die hap (…) uitroeien dat ongedierte, en/of;
– En weer een getinte cultuur verrijker die je beter gelijk een kogel in zijn
rotkop kunt schieten, wordt tijd om dit soort gezwellen uit te roeien (…)
Met de bek aan t gas met dit getinte uitschot, en/of;
– En dat noemen ze vluchtelingen (…) kansloze cultuur verrijker (…) bom
op die kansloze boesnakken, en/of;
– Flikker op met dat moslimgespuis (…) Met vluchtelingen, hek er omheen
en in de brand steken, en/of;
– Gelijk een kogel tussen beide ogen wordt tijd dat soort getint uitschot
wordt uitgeroeid (…) doodknuppelen dat vieze getinte volk, en/of;
– Opflikkeren dat vieze getinte ongedierte, en/of;
– Die vieze zwarten hier heen halen, doodknuppelen dat smerig uitschot;

*

Een man mailt een groot aantal Kamerleden de volgende tekst: “Voor wie het nog niet wist: Anders Breivik vermoordde meer dan 75 onschuldige Noren in opdracht van de Mossad, de Israëlische geheime dienst. Dit stelt een zeer vooraanstaande Noorse socioloog en vredesactivist, professor Johan Galthung. Dat Galthung zo zeker is van zijn zaak komt doordat Breivik contacten heeft gehad met de vrijmetselarij, en die organisatie heeft, zoals wij natuurlijk allemaal weten, Joodse roots. Nog even een andere tip: vertrouw met name de Amerikaanse media niet, die is voor 96% in handen van Joden, zo stelt Galthung. En 20% van alle universiteiten in de VS is Joods, net als 70% van alle professoren. En dan nog dit: het was de Joodse invloed die uiteindelijk leidde tot Auschwitz.

*

Twee Joodse vrouwen melden incidenten bij het Meldpunt Discriminatie regio Amsterdam. De boxdeur van de eerste vrouw is beklad met een hakenkruis en de tekst “alle joden vergassen.” Verder zijn er bij haar brieven met hondenpoep in de bus gedaan. Op de galerij wonen meer Joodse mensen, die ook lastig zijn gevallen met briefjes. De tweede Joodse vrouw maakt ook melding van een naar briefje bij haar woning, waarop staat: “gaskamer, Auschwitz, raszuiverheid.”