Home » Nederland » Venlo

Venlo

Filter

Demonstraties

3 resultaten
21 nov 2020
Plaats:
Venlo
Deelnemers:
300 personen
Extra:
In Venlo vindt een demonstratie plaats tegen Zwarte Piet. Voorafgaand aan deze demonstratie worden er in Venlo posters geplakt door Nijmegen Rechtsaf en Identitair Verzet. Ongeveer 300 mensen houden tegelijkertijd een pro-Zwarte Piet-demonstratie. Aan deze demonstratie doen verschillende rechtsextremisten mee, onder andere van Blood & Honour, Nederlandse Volks-Unie, Vizier op Links en Kameraadschap Noord-Nederland. De sfeer is grimmig en er worden vier tegendemonstranten gearresteerd, onder andere voor geweldpleging.
Organisaties:
12 jun 2010
Door:
Nederlandse Volks-Unie
Plaats:
Venlo
Deelnemers:
Tussen 120 en 130 personen
Extra:
NVU-demonstratie met als motto: ‘Geen miljardensteun aan EU-fraudeurs! Nee tegen de EU dictatuur uit Brussel! ‘. De demonstratie werd in eerste instantie verboden door de burgemeester die de veiligheid van de betogers niet kon garanderen. Dat verbod werd door de bestuursrechter in Roermond ongedaan gemaakt. Aan de demonstratie wordt deelgenomen door NJN, Blood & Honour Nederland, Combat 18, NSA, NVB, Duitse en Vlaamse sympathisanten. Ook lopen twee Zuid-Afrikanen mee die aandacht vragen voor het lot van blanke inwoners van Zuid-Afrika. Er worden minstens twee demonstranten gearresteerd, één vanwege het brengen van de Hitlergroet. Vooraf werden ook twee NVU-ers gearresteerd wegens bezit stokken met vlaggen, maar die mochten ze hebben en ze werden weer vrijgelaten. 's Avonds is er een korte vechtpartij tussen NVU-aanhangers en antifascisten voor het politiebureau.
Organisaties:
26 sep 2009
Door:
Nederlandse Volks-Unie
Plaats:
Venlo
Deelnemers:
Tussen 150 en 175 personen
Extra:
NVU-demonstratie in Venlo. Delegaties van NJB, Blood & Honour, ANS, Combat 18, NSA. Verder loopt er een groep van rond de 80 Duitsers mee, onder andere van de NPD. Er worden politieke tegenstanders mishandeld. Diverse demonstranten gearresteerd wegens racisme, beledigingen.
Organisaties:

Kroniek

16 resultaten
*

Een voetbalwedstrijd in het betaald voetbal in Venlo tussen VVV-Venlo en Almere City. Na de wedstrijd is er in de catacomben van het stadion een woordenwisseling tussen de trainers van beide teams. Hierbij zou een trainer van Venlo een racistische opmerking gemaakt hebben naar een Almere-speler van Surinaams-Nederlandse afkomst. Die heeft hier op gereageerd met een beweging richting het kruis van de trainer. Almere zegt dat er geen sprake van racisme was.

*

Het Forum voor Democratie deelt flyers uit in Venlo met Thierry Baudet en een flinke ploeg vrijwilligers. In de middag gaat Baudet naar Roermond om te spreken op een drukke bijeenkomst. ’s Avonds is Maastricht aan de beurt en helpt Theo Hiddema om het publiek voor te lichten over de ideeën van de partij. Hier gaat Thierry Baudet nader in op de term “oikofobie” en hij legt uit: “Die zelfhaat als het ware, die we proberen te ontstijgen door alles in bureaucratische vormen te gieten, door de Nederlandse bevolking homeopathisch te verdunnen met alle volkeren van de wereld, zodat er nooit meer een Nederlander zal bestaan, zodat wie wij zijn, niet meer gestalte kan krijgen“.

*

Deze maandagavond schrijft iemand onder een pseudoniem op internet dat “ze alle kleurlingen zouden moeten uitroeien“. De persoon presenteert zich als docent geschiedenis aan een college in Venlo. De school kent deze persoon niet en laat actie ondernemen tegen het account.

*

Identitair Verzet afdeling Limburg plaatst foto’s op internet van hun aangeplakte posters in Venlo. De teksten op de posters zijn “Opvang in eigen regio is humaner’ en “rapefugees not welcome“.

*

Afgelopen nacht wordt in de wijk Blerick in Venlo een flatgebouw beklad waar mogelijk vluchtelingen met een verblijfsvergunning kunnen worden ondergebracht. De gemeente onderzoekt of ze hier kunnen wonen. De leus is: “Geen AZC, slopen!“.

*

In het parlement stelt Geert Wilders met de PVV Kamervragen over een islamitische basisschool in Venlo waar het afgelopen jaar een groei van het aantal leerlingen is geweest. Ze stellen dat de missie en de visie van deze school op geen enkele manier overeenkomt met de maatschappijvisie van de inwoners van Venlo.

*

Het nieuws komt naar buiten dat Michael Heemels uit Herkenbosch van de PVV-Statenfractie Limburg zich verzet tegen de heropening van een asielzoekerscentrum in Venlo. Hij stelt dat er nauwelijks echte vluchtelingen in Nederland zijn. Omdat ze hier via veilige landen heen gevlucht zijn, ziet hij ze als economische gelukzoekers en profiteurs. Hij hekelt “Schatrijke moslimlanden” die nauwelijks vluchtelingen opnemen.

*

Geert Wilders stelt met enkele collega parlementariërs van de PVV Kamervragen over het bericht ‘Arabisch op Blerickse scholen’. Blerick is een wijk in de gemeente Venlo. Ze noemen Arabisch een irrelevante woestijntaal die geen enkele relevantie heeft voor de ontwikkeling van kinderen op Nederlandse scholen. Ze stellen dat kinderen die Arabisch leren makkelijker notie kunnen nemen van de gruwelijke lokroepen van de islamitische staat. Ook schrijft de PVV dat kinderen die hun Marokkaanse opa of oma vaker willen spreken en beter willen begrijpen, beter met hun ouders permanent in Marokko kunnen gaan wonen. Ze willen dat de minister Arabische lessen op Nederlandse scholen verbied.

*

Michael Heemels geeft vanuit zijn functie als voorzitter van de Provinciale Statenfractie van de PVV in Limburg een persbericht uit waarin hij schrijft dat het schandalig is dat de bewoners in Tegelen de komst van een moskee door de strot krijgen geduwd. Volgens de PVV begaat de gemeente Venlo een grote fout met die moskee, die in een leegstaand schoolgebouw gaat komen. Volgens de PVV is in de buurt veel onrust ontstaan en moet er een referendum gehouden worden. Heemels stelt dat het verstandiger zou zijn om helemaal geen nieuwe moskeeën te faciliteren, maar deze juist te sluiten. Niemand zit te wachten op nog meer islam en verdere islamisatie in Limburg, aldus de fractievoorzitter.

*

Het College voor de Rechten van de Mens spreekt een huisarts uit Venlo vrij van het plegen van discriminatie. Zij was aangeklaagd door een Bulgaarse vrouw die in februari 2014 om gratis medicijnen had gevraagd. Volgens de vrouw had de huisarts toen gezegd dat ze Bulgaren niet moet hebben en de vrouw voor gratis medicatie maar naar Bulgarije moet. De huisarts ontkent dat deze opmerkingen gemaakt zijn. Het College ziet er ook geen bewijs voor.

*

In Reuver voetballen amateurteams uit Reuver en Venlo tegen elkaar. Een aantal spelers uit Venlo is het niet eens met enkele beslissingen van de clubscheidsrechter van Reuver en belagen hem met spugen, schoppen en slaan. Een speler van Reuver springt voor hem in de bres en wordt neergeslagen. Hij moet naar het ziekenhuis. Achteraf wordt door de voetbalclub uit Venlo, die veel Turks-Nederlandse spelers heeft, gesteld dat er discriminerende taal is geuit. De spelers van Reuver ontkennen dit.

*

Een lokale zender in Limburg meldt dat Geert Wilders heeft gezegd dat het Kabinet niets wil ondernemen tegen de nieuwbouw van een moskee in Venlo en dus de islamisering van Limburg niets in de weg legt. De PVV is bang dat de Turkse overheid meer macht krijgt in Nederland. De Statenfractie van de PVV in Limburg wil dat de provincie geen geld geeft aan bouwprojecten voor nieuwe moskeeën in Limburg.

*

Geert Wilders stelt met een collega kamerlid van de PVV Kamervragen over de voorgenomen nieuwbouw van een moskee in Venlo. Ze vrezen een toename van de invloed van de Turkse overheid in Nederland. Ze noemen het ‘islamitische nederzettingenbeleid, dat niet strookt met de Nederlandse waarden, normen en rechtsstaat’. Wilders wil dat de bouw van de moskee afgeblazen wordt.

*

Op station Venlo worden stickers van Identitair Verzet aangetroffen met negatieve teksten over politieke partijen.

*

Een Bulgaarse vrouw bezoekt vandaag een huisarts in Venlo. Ze vraagt om gratis medicijnen voor haar chronische ziekte. Ze stelt dat de huisarts gezegd heeft dat ze Bulgaren niet moet en de verzoekster voor gratis medicatie maar naar Bulgarije moet. De huisarts ontkent dit stellig. De Bulgaarse dient een discriminatieklacht in.

*

Op een rommelmarkt in Venlo neemt de politie wapens en nazi-attributen in beslag. De 53-jarige handelaar uit Duitsland wordt aangehouden. Hij probeerde steekwapens, stroomstootwapens, pepperspray en zo’n 300 medailles en munten met Duitse SS-tekens en beeltenissen te verkopen.