Home » Nederland » Roermond

Roermond

Filter

Demonstraties

1 resultaten

Kroniek

6 resultaten
*

Op een homo-ontmoetingsplaats in Horn bij Roermond bedreigen twee mannen een bezoeker met een vuurwapen en slaan hem. Een aantal dagen later doet de politie een inval in Roermond en nemen ze een nepvuurwapen in beslag.

*

Het ANS roept op voor deelname aan een demonstratie van Die Rechte in Dortmund met het thema “Weg mit dem N.W.D.O.-Verbot. Gegen alle Vereinsverbote!”. Enkele Nederlanders zijn aanwezig, waaronder een NVU-activist die NVU-folders en stickers uitdeelt. Dat doet hij onderweg ook al op het station van Roermond.

*

De rechtbank van Roermond spreekt een man uit Maasbracht vrij van bedreiging van PvdA-Kamerlid Khadija Arib. Hij had haar een e-mail gestuurd waarin hij schreef dat ze een keuze moest maken tussen haar Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit. Ook schreef de man dat Marokkanen die deze keuze niet maken anders met knuppels het land uit gewerkt zouden worden. De rechter spreekt hem vrij omdat de bedreiging niet persoonlijk naar Arib gericht zou zijn, maar in meervoud uitgesproken is.

*

In Roermond loopt een skinhead bewust twee keer provocatief tegen een Marokkaanse vrouw op en scheldt daarbij “vieze kut Marokkaan ga terug naar je eigen land”.

*

Als reactie op de ophef dit weekend in Roermond over het weghouden van moslimkinderen van Carnaval, twittert PVV leider Geert Wilders: “Moslimkinderen melden zich massaal ziek vanwege carnaval. Logisch, Mohammed hield ook veel meer van haat en geweld”.

*

Vanaf vandaag komt een intern conflict binnen de PVV-afdeling Limburg naar buiten rondom Statenlid Cor Bosman uit Roermond. In een e-mail uit 2010 had hij een Turks PvdA Statenlid beledigd met de uitspraak: “een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken”. Pas nu, nadat het naar buiten komt, wordt Bosman uit de fractie gezet. Hij gaat verder als onafhankelijk Statenlid, hierdoor raakt de PVV een belangrijke zetel kwijt. Het Provinciaal Platform Minderheden in Limburg doet later aangifte tegen Bosman wegens belediging.