Home » Nederland » Roermond

Roermond

Filter

Demonstraties

1 resultaten

Kroniek

12 resultaten
*

Het Forum voor Democratie deelt flyers uit in Venlo met Thierry Baudet en een flinke ploeg vrijwilligers. In de middag gaat Baudet naar Roermond om te spreken op een drukke bijeenkomst. ’s Avonds is Maastricht aan de beurt en helpt Theo Hiddema om het publiek voor te lichten over de ideeën van de partij. Hier gaat Thierry Baudet nader in op de term “oikofobie” en hij legt uit: “Die zelfhaat als het ware, die we proberen te ontstijgen door alles in bureaucratische vormen te gieten, door de Nederlandse bevolking homeopathisch te verdunnen met alle volkeren van de wereld, zodat er nooit meer een Nederlander zal bestaan, zodat wie wij zijn, niet meer gestalte kan krijgen“.

*

Op deze dag levert een autochtone huurster in Roermond de sleutel in van haar huurwoning. De volgende dag gaat de Turks-Nederlandse eigenaar de woning inspecteren. De huurster is door de rechter uitgezet vanwege acht maanden huurachterstand. De eigenaar treft de woning vol geklad met racistische kreten aan. Op de muren, vloeren, deuren en plafonds staan hakenkruisen, verwijzingen naar de gaskamer, kreten als “Heil Hitler”, “Fuck Islam” en “Fuck Allah”. De woning is kort en klein geslagen en er zijn dure spullen uit gestolen, zoals de koelkast, laminaat, het fornuis en de afzuigkap. De verhuurder doet aangifte van vernieling, racisme en diefstal. Een kennis van de huurster beweert dat anderen het na vertrek van de huurster gedaan hebben.

*

In Roermond organiseert de Stichting Civitas Christiana een donateursbijeenkomst voor hun campagne “Cultuur onder Vuur”. Hier houdt voorzitter Hugo Bos een voordracht en is Thierry Baudet van de denktank Forum voor Democratie de gastspreker. Naast de geldinzameling is het bijeenbrengen van mensen “die samen tegen de afbraak van onze cultuur willen strijden” het secundaire doel. De organisatie wil “samen een sterk front kunnen vormen tegen de vijanden van onze cultuur.”

*

In de afgelopen week is er een dreigbrief gestuurd naar een moskee in Roermond. Daarin wordt aangekondigd dat er dit weekend een aanslag op het islamitische gebedshuis zal worden gepleegd. De politie voert de bewaking op.

*

Een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Weert krijgt een werkstraf van de rechter in Roermond. Hij had in maart 2015 in Weert een opsporingsambtenaar bedreigd, beledigd en geslagen. Hierbij riep hij toen: “Kutwijf, flikker op naar je eigen land”.

*

Op een homo-ontmoetingsplaats in Horn bij Roermond bedreigen twee mannen een bezoeker met een vuurwapen en slaan hem. Een aantal dagen later doet de politie een inval in Roermond en nemen ze een nepvuurwapen in beslag.

*

Het ANS roept op voor deelname aan een demonstratie van Die Rechte in Dortmund met het thema “Weg mit dem N.W.D.O.-Verbot. Gegen alle Vereinsverbote!”. Enkele Nederlanders zijn aanwezig, waaronder een NVU-activist die NVU-folders en stickers uitdeelt. Dat doet hij onderweg ook al op het station van Roermond.

*

De rechtbank van Roermond spreekt een man uit Maasbracht vrij van bedreiging van PvdA-Kamerlid Khadija Arib. Hij had haar een e-mail gestuurd waarin hij schreef dat ze een keuze moest maken tussen haar Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit. Ook schreef de man dat Marokkanen die deze keuze niet maken anders met knuppels het land uit gewerkt zouden worden. De rechter spreekt hem vrij omdat de bedreiging niet persoonlijk naar Arib gericht zou zijn, maar in meervoud uitgesproken is.

*

In Roermond loopt een skinhead bewust twee keer provocatief tegen een Marokkaanse vrouw op en scheldt daarbij “vieze kut Marokkaan ga terug naar je eigen land”.

*

Als reactie op de ophef dit weekend in Roermond over het weghouden van moslimkinderen van Carnaval, twittert PVV leider Geert Wilders: “Moslimkinderen melden zich massaal ziek vanwege carnaval. Logisch, Mohammed hield ook veel meer van haat en geweld”.

*

Vanaf vandaag komt een intern conflict binnen de PVV-afdeling Limburg naar buiten rondom Statenlid Cor Bosman uit Roermond. In een e-mail uit 2010 had hij een Turks PvdA Statenlid beledigd met de uitspraak: “een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken”. Pas nu, nadat het naar buiten komt, wordt Bosman uit de fractie gezet. Hij gaat verder als onafhankelijk Statenlid, hierdoor raakt de PVV een belangrijke zetel kwijt. Het Provinciaal Platform Minderheden in Limburg doet later aangifte tegen Bosman wegens belediging.