Home » Nederland » Weert

Weert

Filter

Demonstraties

1 resultaten
16 jun 2018
Door:
Nederlandse Volks-Unie
Plaats:
Weert
Deelnemers:
Tussen 20 en 25 personen
Extra:
Kleine manifestatie van NVU tegen AZC in Weert.
Organisaties:

Kroniek

5 resultaten
*

Een man uit Weert maakt zich daar schuldig aan belediging en groepsbelediging (art. 137c). Dat kan dus gaan over groepsbelediging op grond van ras, nationaliteit of godsdienst. De strafzaak dient in december 2017.

*

Het nieuws komt naar buiten dat de PVV vragen heeft gesteld in de Provinciale Staten van Noord-Brabant in Den Bosch. De vragen gaan over mededelingen in het Arabisch over de bus tussen Weert en Budel. Die bus rijdt naar een AZC en er is praktische informatie in het Arabisch opgesteld voor asielzoekers. De PVV vindt dat de informatie in het Nederlands moet worden opgesteld. De provincie zet er nu ook een tekst in het Nederlands bij.

*

Machiel de Graaf van de PVV stelt in het vragenuurtje in de Tweede Kamer vragen over de burgemeester van Weert die weigert om een deel van een Syrisch gezin weg te sturen. De Graaf noemt hem een “weigerburgemeester“, die weigert de wet uit te voeren. De Graaf is vooral boos over de vergelijkingen die de burgemeester maakt door woorden als “onderduiken” te gebruiken en door “ik stuur vlak voor 4 mei geen mensen op de trein naar Duitsland” te zeggen. Daarnaast neemt De Graaf het op voor mensen die onwelvallige berichten over asielzoekers op internet plaatsen. Ook haalt hij de actie van Identitair Verzet op 13 mei in Ede aan: “Als je in Ede probeert je eigen wijk te beveiligen tegen islamitische stenengooiers, dan krijg je een boete, terwijl het islamitische tuig vrij spel heeft“. Machiel de Graaf wil dat de Staatssecretaris de burgemeester van Weert aan de wet houdt en hem anders laat vertrekken. De Graaf haalt ook nog uit naar het “opengrenzenbeleid” van de Nederlandse overheid “die asieleisers toelaat”. Hij wil de grenzen sluiten.

*

Een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Weert krijgt een werkstraf van de rechter in Roermond. Hij had in maart 2015 in Weert een opsporingsambtenaar bedreigd, beledigd en geslagen. Hierbij riep hij toen: “Kutwijf, flikker op naar je eigen land”.

*

In Weert slaat, beledigt en bedreigt een 55-jarige vrachtwagenchauffeur een bijzonder opsporingsambtenaar. Hij zegt: “Kutwijf, flikker op naar je eigen land”.