Home » Nederland » Budel

Budel

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Het nieuws komt naar buiten dat de PVV vragen heeft gesteld in de Provinciale Staten van Noord-Brabant in Den Bosch. De vragen gaan over mededelingen in het Arabisch over de bus tussen Weert en Budel. Die bus rijdt naar een AZC en er is praktische informatie in het Arabisch opgesteld voor asielzoekers. De PVV vindt dat de informatie in het Nederlands moet worden opgesteld. De provincie zet er nu ook een tekst in het Nederlands bij.

*

Een aantal omwonenden van het asielzoekerscentrum in Budel roept iedereen op om dinsdagavond naar het gemeentehuis in Budel te komen om te protesteren. Centraal staat het voornemen van het College om het AZC voor minimaal vijftien jaar voort te zetten. Daar is vanavond een discussie over en er wordt op 17 mei een besluit genomen in de gemeenteraadsvergadering. Tijdens een sportwedstrijd worden pamfletten uitgedeeld aan het publiek. “Dit is de laatste kans om de gemeenteraad van hun standpunt af te brengen. Hoe meer Cranendonckers hoe meer kans“.

*

Dit weekend worden op twee plaatsen in Noord-Brabant, in Uden en Budel, herdenkingen van operatie Market Garden uit de Tweede Wereldoorlog aangepast of afgelast. Het plan om in Duitse legerkleding met dito symbolen te acteren, leverde protesten op van buiten de gemeente. De politie adviseerde negatief op de plannen, ook uit vrees voor de komst van rechts-extremisten.

*

In Budel heeft de gemeente een informatieavond georganiseerd over de komst van een asielzoekerscentrum voor 1200 vluchtelingen. Er gaat een oproep rond om hier tegen te komen demonstreren. Op de bijeenkomst spreken veel burgers zich tegen de komst van de asielzoekers uit. Buiten het dorpshuis wordt de sfeer steeds grimmiger door groepen jongeren en kleine groepjes demonstranten. Op sociale media is de stemming ook niet positiever en wordt vooral een protestsite veel geliket.