Home » Nederland » Badhoevedorp

Badhoevedorp

Filter

Kroniek

16 resultaten
*

De rechtbank op Schiphol (in Badhoevedorp) doet uitspraak in de strafzaak tegen Geert Wilders in de ‘minder Marokkanen‘ zaak. De rechters bepalen dat de uitspraken van de PVV-voorman strafbaar zijn, maar leggen toch geen straf op. Het vonnis alleen is al straf genoeg voor de politicus. Wilders zette aan tot discriminatie, omdat hij zich keerde tegen een duidelijke groep mensen, afkomstig uit dezelfde streek. Juridisch gezien is er dan sprake van ras. Van het aanzetten tot haat wordt Wilders vrijgesproken. De uitspraken zijn een vorm van bewuste groepsbelediging. De hele Marokkaanse bevolkingsgroep in Nederland werd weggezet als minderwaardig. Wilders is niet aanwezig bij de uitspraak en hij gaat in hoger beroep tegen het vonnis. De politieke partij Voor Nederland noemt het een “zwarte dag voor de vrijheid van meningsuiting“. Buiten zijn twee betogers aanwezig met een protestbord waarop “En …. willen jullie meer of minder politieke processen?” staat. Ook het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep.

*

In het proces tegen Geert Wilders in de “minder-Marokkanen-zaak” op Schiphol (in Badhoevedorp) is de PVV-voorman sinds lange tijd weer eens aanwezig. Hij vraagt “namens miljoenen” om vrijspraak.

*

In de strafzaak tegen Geert Wilders om het “minder Marokkanen” eist het Openbaar Ministerie (OM) een boete van vijfduizend euro tegen de PVV-leider. De zaak wordt op Schiphol in Badhoevedorp gehouden. Ondertussen ontvouwt een aantal Tweede Kamerleden van de PVV in de vergaderzaal in Den Haag een groot spandoek met een foto van Geert Wilders met zijn mond afgeplakt met een rood kruis. Geert Wilders stelt dat het OM de kant van terroristen heeft gekozen en hem de mond wil snoeren.

*

In de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders op Schiphol (Badhoevedorp) wegens het “minder Marokkanen” is een aantal slachtoffers aan het woord. Namens Wilders is hoogleraar Tom Zwart (hij was ook actief voor de denktank Forum voor Democratie) aan het woord en stelt dat de zaak helemaal niet gevoerd had mogen worden. Hij stelt dat “Marokkanen” een nationaliteit is en geen ras. Geert Wilders is niet aanwezig bij de zitting.

*

Een zittingsdag in het proces tegen Geert Wilders vanwege het ‘minder Marokkanen” bij een rechtbank op Schiphol in Badhoevedorp. Ze dienen een wrakingsverzoek in tegen een rechter omdat die bevooroordeeld zou zijn. Paul Cliteur treedt vandaag aan als getuige voor de verdediging. Op de publieke tribune zitten enkele aanhangers van de PVV.

*

De rechtbank Den Haag bepaalt dat de strafzaak tegen Geert Wilders van de PVV start bij de rechtbank op de locatie Schiphol. Dit gaat om de “minder Marokkanen” uitspraken op die op een PVV-bijeenkomst in Den Haag gedaan zijn in maart 2014. Geert Wilders komt niet opdagen, hij wil dat de mensen die hem voor de rechter hebben gedaagd de kosten van het proces betalen, met name de Marokkanen. Buiten staan drie demonstranten met een spandoek en Yvette Evers heeft een protestbordje waarop “Shoot de Messenger, again” staat.

*

De rechtbank op Schiphol beslist vandaag dat de strafzaak tegen Geert Wilders van de PVV door kan gaan. Dit is een van de vele zittingen in de “Minder Marokkanen” zaak. Wilders is zelf niet aanwezig bij deze beslissing. Hij twittert wel direct “Vervolgd voor wat miljoenen mensen vinden #politiekproces #pleurop“. De zaak start op 31 oktober.

*

Een zittingsdag in de strafzaak tegen Geert Wilders vanwege het “minder Marokkanen” in de rechtbank van Schiphol in Badhoevedorp. Hij is aanwezig met een aantal kaderleden van de PVV. Wilders blijft achter zijn uitlatingen staan.

*

Een joodse man met een keppel rijdt op de snelweg bij Badhoevedorp. Een andere auto rijdt langzaam, links van hem. De joodse man geeft een lichtsignaal omdat hij de auto niet rechts in wil halen. Als hij vervolgens naar de andere auto kijkt, ziet hij dat de bijrijder hem aanwijst en zowel de bestuurder als de bijrijder de Hitlergroet brengen. Hij neemt een willekeurige afslag om van de auto af te komen, die lang naast hem blijft rijden. Hij doet aangifte en meldt het kenteken bij de politie. Die spreekt met de dader, maar omdat er geen getuigen zijn, wordt er niet vervolgd.

*

Tweede zittingsdag in de strafzaak tegen Geert Wilders van de PVV in de “minder Marokkanen-zaak”. Wilders en zijn advocaat komen echter niet opdagen bij de rechtbank op Schiphol in Badhoevedorp. Mogelijk is dit een vertragingstactiek om de strafzaak te saboteren. De actiegroep DSDA roept iedereen op om hier heen te komen om Geert Wilders te steunen.

*

Een 82-jarige vrouw woont in Badhoevedorp en heeft de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Ze krijgt Nederlandse nieuwe buren, maar er is een onenigheid over een nieuwe schutting. Ze hoort de buren zeggen: “Die Jood hoeft het niet“. Als ze na twee weken vakantie thuis komt, zijn de planten in haar tuin uit de grond gerukt en is er rotzooi in haar tuin gegooid. Ze denkt dat de buren dit gedaan hebben, maar weet dit niet zeker. De buren zeggen: “Jammer dat ze je zijn vergeten te vergassen” tegen de vrouw.

*

De rechtbank van Den Haag houdt de eerste openbare regiezitting in de strafzaak tegen PVV-voorman Geert Wilders in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol (te Badhoevedorp). Hij staat terecht voor belediging op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat. Wilders liet zijn aanhangers om minder Marokkanen roepen op een verkiezingsbijeenkomst op 19 maart 2014 in Den Haag. De zaak wordt vandaag nog niet inhoudelijk behandeld, maar toch komen zijn aanhangers hier heen voor steunbetuigingen. Er zijn ruim dertig Pegida demonstranten om Wilders te steunen. Een groepje mensen van DSDA wordt door de marechaussee gearresteerd vanwege verboden wapens in hun auto: messen, peperspray en een ploertendoder. Bij het proces zelf is Geert Wilders is aanwezig en blijft hij achter zijn uitlatingen staan. Hij zegt opnieuw dat hij minder Marokkanen in Nederland wil hebben en dat we “een Marokkanenprobleem” hebben.

*

Het College voor de Rechten van de mens ziet geen bewijs voor discriminatie van een Pakistaanse man die eind februari 2013 op Schiphol extra werd gecontroleerd op zijn reis van Kiev naar Canada. Hij voelt zich gediscrimineerd door een beveiligingsbedrijf uit Badhoevedorp en een luchtvaartbedrijf uit Amstelveen. Er was twijfel of hij wel op de foto op zijn paspoort leek, omdat hij flink was afgevallen.

*

Op Schiphol wordt een transitreiziger die van Kiev naar Toronto reist extra gecontroleerd. De man is oorspronkelijk van Pakistaanse afkomst. Hij voelt zich gediscrimineerd en doet hierover zijn beklag bij het College voor de Rechten van de Mens. De klacht is gericht op luchtvaartbedrijven uit Amstelveen en Badhoevedorp.