Home » Nederland » Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn

Filter

Demonstraties

3 resultaten
26 jul 2020
Door:
Feyenoord
Plaats:
Alphen aan den Rijn
Deelnemers:
Tussen 5 en 6 personen
Extra:
Feyenoord supporters demonstreren met een spandoek en stadionfakkels bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn om Sjon de Haas te steunen die daar vast zit. Deze Proud Boys-activist is gearresteerd vanwege zijn aandeel bij rellen op een eerdere demonstratie.
20 jun 2010
Door:
Voorpost
Plaats:
Alphen aan den Rijn
Deelnemers:
5 personen
Extra:
Voorpost wil demonstreren bij een linkse actie tegen een detentiecentrum voor illegalen. De politie houdt de groep echter tegen, neemt een spandoek in beslag en begeleidt de vijf activisten de stad uit.
Organisaties:
4 feb 2009
Door:
Met de Dieren Tegen de Beesten
Plaats:
Alphen aan den Rijn
Deelnemers:
Tussen 8 en 10 personen
Extra:
Groepje MDTB-activisten demonstreert bij avondvoorstelling van Circus Moskou-Holiday
Organisaties:

Kroniek

18 resultaten
*

In Den Haag pleegt een man uit Alphen aan den Rijn grootschalige grafschennis op een begraafplaats. Hij vernielt zeker veertien graven. Op het politiebureau vernielt hij een computer, beeldscherm en de politiecel. Hij bedreigt een agent met de dood en beledigt agenten met de woorden: “ga weg jij kankermongool, jij bent echt een vuile vieze kankermongool. Jij bent echt een kankerjood, ik vind jullie kankerlijers, ik neuk jullie en ik neuk jullie moeders. Durven jullie wel kankerpopo’s, kankerjood doe even rustig. Kanker, kanker trieste figuren, kankerjoden, ga lekker naar jullie kankermoeders“. De strafzaak dient in juni 2017.

*

Een strafzaak in Den Haag tegen een man uit Alphen aan den Rijn wegens discriminerende groepsbelediging omdat hij in juli 2015Rot op naar je eigen land!” naar twee mensen riep.

*

Een man uit Alphen aan den Rijn moet in Den Haag voorkomen wegens eenvoudige belediging in zijn woonplaats in september 2015. Hij zei toen tegen iemand: “hé vieze flikker, kankerjood, ben je eruit getrapt? je bent net zoveel waard als dat vuilnis“.

*

Een man moet in Den Haag voorkomen wegens twee incidenten in zijn woonplaats Alphen aan den Rijn. Op 21 juni 2016 beledigde hij een vrouw in een kledingwinkel door te zeggen: “kankerzwarte, vieze kanker apen” en mishandelde hij haar. Op 27 juni 2016 beledigde hij iemand anders met de scheldpartij: “kankeraap, kankerneger, kankerzwarte, kankerlijer” bij een verkeersruzie en vervolgens waren twee handhavers aan de beurt met kreten als: “kankerlijers, kankerneger, kankerhoer“. Toen riep hij ook: “vuile kankerzwarten, afschieten moeten ze ze” op het politiebureau. De Officier van Justitie eist vier weken gevangenisstraf en vindt dat de man niet meer in aanmerking voor een werkstraf moet komen, vanwege eerdere beledigingen. De rechter is milder en geeft hem één dag gevangenisstraf en een taakstraf van zestig uur.

*

Een krant meldt dat buurtbewoners in Alphen aan den Rijn al ruim 200 handtekeningen opgehaald hebben om te protesteren tegen de komst van vijftig buitenlanders in een arbeidsmigrantenhotel in hun buurt. De eigenaar heeft de gemeente om groen licht gevraagd om hen er maximaal tien jaar lang te huisvesten. De buurt protesteert omdat ze overlast heeft gehad van een ander pand in de straat waar vier jaar geleden een jaar lang illegaal arbeidsmigranten zaten. Ze roepen iedereen op om bezwaar te maken.

*

In Alphen aan den Rijn maakt een man zich bij een verkeersruzie schuldig aan het beledigen van een automobilist en ambtenaren. Hij maakt zich ook schuldig aan het aanzetten tot haat, discriminatie of geweld. Hij beledigt de bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) door te zeggen: “Kankeraap, kankerneger, kankerzwarte, kankerlijer en kankerhoer“. Ook zegt hij op het politiebureau “Vuile kankerzwarten, afschieten moeten ze ze” in het bijzijn van een donkere agente. Hij moet in februari 2017 voor de rechter verschijnen.

*

In Alphen aan den Rijn maakt een man zich in een kledingzaak schuldig aan belediging en mishandeling van een vrouw met een donkere huidskleur. Eerst krijgt de vriendin van de man ruzie met vrouw, waar hij zich ook in mengt. Hij vindt dat de vrouw raar praat in een buitenlands taaltje. Hij scheldt haar uit voor “kankerzwarte” en “vieze kankeraap” en duwt haar waardoor ze valt. Hij trekt haar aan de haren over de grond. Hij krabt en slaat haar en geeft haar een knietje. Er volgt een strafzaak in februari 2017.

*

In Alphen aan den Rijn beledigt een inwoner van Boskoop politieagenten met de uitspraken: “Kankerjoden, joden“. Een strafzaak dient in 2018.

*

Op 25 en 26 februari krijgen dertig moskeeën in Nederland dreigbrieven met een adelaar en een hakenkruis er op. In de brief staat: “Aan alle islamitische gebedshuizen. Binnenkort hoog bezoek!! Varkens. Anti Islam. Islam is valse en duivelse religie“. Deze dreigbrief word onder meer aan moskeeën in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Leiden, Alphen aan den Rijn, Delft en in Limburg gestuurd. De politie kan geen dader vinden.

*

In Alphen aan den Rijn vernielt een man de inhoud van een rolcontainer van een bezorgservice door die van de laadklep van een vrachtauto te trekken. Hij beledigt hierbij de bezorger met de woorden: “vuile kanker zwarte aap” en “kut neger“. Hij moet later voor de rechter verschijnen.

*

In Alphen aan den Rijn beledigt een man iemand met de uitspraak: “hé vieze flikker, kankerjood, ben je eruit getrapt? Je bent net zoveel waard als dat vuilnis“. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden wegens eenvoudige belediging.

*

In Alphen aan den Rijn roept een man “Rot op naar je eigen land!” naar twee mensen. Hij moet in februari 2017 voor de rechter verschijnen wegens discriminatie.

*

Dit weekend worden in Zwammerdam (bij Alphen aan den Rijn) op een aanlegsteiger in het Zegerslootgebied en op een fietspad hakenkruisen aangetroffen. Ze zijn met zwarte verf op de grond gespoten.

*

Vandaag meldt een linkse nieuwswebsite dat er de laatste tijd veel stickers van het ANS hangen in Alphen aan den Rijn.

*

Vandaag komt het bericht in het nieuws dat in Alphen aan den Rijn warrige antisemitische briefjes zijn verspreid over het Ridderhofdrama. Er wordt een onsamenhangende link gelegd tussen criminele activiteiten, letselschadeadvocaten en joden.

*

De NVU jeugdorganisatie GJN organiseert een manifestatie tegen Polen in Boskoop. De actiedag start in Alphen aan den Rijn. Vervolgens reizen ze naar Boskoop om folders te verspreiden en te protesteren voor het zogenaamde Polenhotel.