Home » Fausto Lanser

Fausto Lanser

Filter

Artikelen

3 resultaten

Erkenbrand onder druk

Hoe de bekendste alt-right organisatie in de problemen kwam Sinds 2016 heeft de organisatie Erkenbrand zich ontwikkeld tot een klein fenomeen. Zeer extreme denkbeelden, gebracht op intellectuele wijze. Hoogopgeleide leden en een groeiende achterban die zich herkent in het alt-right gedachtegoed van racisme, anti-feminisme en antisemitisme. Met de groeistuipen komen ook de problemen voor Erkenbrand…. Lees verder

PVV Rotterdam

Het rommelt binnen de PVV Rotterdam. Drie maanden na de voor hen zeer teleurstellend verlopen gemeenteraadsverkiezing in deze stad ontslaat de lijsttrekker twee burgerraadsleden. Uit angst voor associatie met extreemrechts, wordt door hen gesteld. Opmerkelijk, want een half jaar geleden demonstreerde de PVV nog samen met zo goed als alle andere Nederlandse  extreemrechtse organisaties. Met… Lees verder

Erkenbrand, alt-right in Nederland

In het voorjaar van 2016 richten enkele jongemannen een extreemrechts studiegenootschap op. Ze dopen het Erkenbrand. Na bijna twee jaar van groei en ontwikkeling, heeft de organisatie flink aan betekenis gewonnen. Er is sprake van een behoorlijk grote en brede aanhang en er lopen diverse lijntjes naar het Forum voor Democratie. En dat is opvallend,… Lees verder

In de media

8 resultaten

PVV trekt Rotterdamse lijsttrekker terug na opgedoken uitspraken – hij wil ‘een etnostaat van etnische Nederlanders’

De PVV heeft de nieuwe lijsttrekker in Rotterdam een dag na zijn presentatie alweer teruggetrokken. Er was ‘nieuwe, nog onbekende’ informatie opgedoken over Géza Hegedüs, aldus Geert Wilders in een tweet. De PVV-leider legt niet uit wat deze informatie behelst, behalve dat die ‘onaanvaardbaar’ is ‘en niet past bij een PVV-politicus’.

Ook Trump blijkt niet de juiste leider

Natuurlijk is hij teleurgesteld. Luc Stenekes (52) was fan van presidentskandidaat Donald Trump omdat die beloofde ‘soevereine staten’ met rust te zullen laten. En kijk nu. Trump schoot 59 kruisrakettten af op Syrië en hij dropte de ‘moeder van alle bommen’ op een tunnelcomplex van IS in Afghanistan. ,,Dat hij z’n isolationistische beloftes breekt, vind ik onbegrijpelijk,” zegt Stenekes.

Watch furious Turkish protesters rally in Rotterdam streets amid Dutch row with Ankara (VIDEOS)

The Dutch government has infuriated President Erdogan’s supporters in the Netherlands by preventing two Ankara ministers from staging rallies for the Turkish diaspora. Footage from RT’s Ruptly agency captures the violent scenes that happened next.

“Police didn’t have control of the situation for most of the evening – there were cars owned by Turks driving around the city center, waving flags and honking loudly,” Fausto Lanser, an eyewitness and a right-wing activist told RT.

“It was quite intimidating, the police were outnumbered, and the main reason that the Turks retreated was that they simply lost sprit, after growing tired.”

Kroniek

5 resultaten
*

Erkenbrand lanceert op internet weer een uitzending van Radio Evropa met Fausto Lanser als een van de sprekers. Ze praten onder meer over “de Jodenkwestie bij Alt Right in de USA” en zeggen zich daar niet druk over te maken. Fausto Lanser zegt: “al zal ik er geen traan om laten als de treinen naar het oosten weer gaan rijden“. Een andere man moet hier hard om lachen. Ze zijn beiden tegen homohuwelijk en doen uitspraken tegen homoseksualiteit.

*

De tweede uitzending van Radio Evropa van Erkenbrand en het gaat over Nationalisme en Verkiezingen. De presentator is Fausto Lanser.

*

Een radio-uitzending via internet van deze datum van Radio Evropa van Erkenbrand. Het is hierna via een podcast opnieuw te beluisteren. Fausto Lanser van Erkenbrand is een van de gasten.

*

Een thema-avond van Erkenbrand in Rotterdam met als onderwerp: “Martin Heidegger en de identitaire toekomst van Europa”. Er zijn ruim honderd mensen aanwezig waaronder ook bekende namen uit de extreemrechtse beweging zoals Bernie Flapper en Ben van der Kooi. Er zijn mensen aanwezig van het Laagland Forum en meadhall. Namens Erkenbrand is Fausto Lanser betrokken bij de organisatie. Het meadhall forum heeft ‘s middags al een borrel met vijftien mensen voordat ze samen naar de thema-avond trekken.