Over het Forum voor Democratie is de laatste jaren enorm veel geschreven. Er zijn veel schandalen onthuld en de partij is gescheurd vanwege ernstig antisemitisme en racisme binnen de partij. Daarbij verergerde de onnavolgbare beleidskeuzes die partijleider Thierry Baudet maakt de tweedeling. Zijn huidige focus op critici van de coronamaatregelen en het negeren van basisveiligheidsafspraken valt niet altijd goed bij zijn partijleden. Om te voorkomen dat we in herhaling vallen zijn we op zoek gegaan naar een interessant nieuw verhaal. We focussen daarom op een vrouw die op plek 19 van de kandidatenlijst staat: Carola Dieudonné (1991).
Carola verbindt zich in 2015 als stagiaire aan de denktank Forum voor Democratie. Ze kent Thierry Baudet via een gemeenschappelijke vriend en ontmoet hem op een JOVD bijeenkomst. Het Forum is dan nog lang geen politieke partij en ze helpt bij het organiseren van bijeenkomsten in de kelderruimte in Amsterdam. Na haar stage figureert ze als ‘promomeisje’ van GeenPeil bij de campagne tegen het associatieverdrag met Oekraïne. Mocht het woord “promomeisje” een seksistisch beeld oproepen van knappe dames die ter aankleding toegevoegd worden, maar eigenlijk niet goed weten waar het om gaat; Carola Dieudonné heeft een Master gehaald in Russische en Euraziatische studies aan de Universiteit van Leiden. Je mag dus van haar verwachten dat ze kijk heeft op het politieke speelveld in Oost-Europa.
In 2017 is ze FvD-kandidaat bij de Tweede Kamerverkiezingen en wordt ze een half jaartje secretaris van de jongerenorganisatie JFVD. Ze heeft dan een relatie met Freek Jansen, die de voorzitter van de JFVD is. Freek Jansen bezoekt bijeenkomsten van de altrechtse groep Erkenbrand en via die weg wordt in oktober 2017 een ontmoeting opgezet tussen Thierry Baudet en rechtsextremist Jared Taylor in een Amsterdams hotel. Er wordt urenlang gepraat tussen Erkenbranders als Fausto Lanser en Milan Bruynzeel, Jared Taylor van American Renaissance en de Forum-kopstukken Thierry Baudet, Freek Jansen en Carola Dieudonné.
De maand oktober 2017 is voor Carola sowieso een spannende periode. Met de JFVD bezoekt ze een “Freedom Summit” in Warschau en ze start met een nieuwe baan als “Secretary Legal & Insurance” bij het offshore bedrijf Allseas. Dit bedrijf is betrokken bij het leggen van de Nord Stream gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland. Een politiek gevoelig project waarop vanuit de Verenigde Staten scherpe kritiek is omdat president Vladimir Poetin zijn machtspositie op het wereldtoneel ermee kan versterken. Anderzijds is er ook kritiek op het project van mensenrechtengroepen. Want Poetin maakt in Rusland de oppositie monddood en probeert in Europa onrust te zaaien door extreemrechtse en overheidskritische groepen te steunen, zoals het Front National van Marine Le Pen. Met haar universitaire studie over Rusland en het Euraziatische gebied kan Dieudonné Allseas adviseren met haar inzichten.
In april 2018 krijgt Carola Dieudonné een nieuwe functie binnen Allseas. Ze wordt “Personal Assistant To The President”. Die president van Allseas is Edward Heerema (1947). In 2008 zorgde Edward Heerema voor een schandaaltje als hij het nieuwe superschip van zijn bedrijf naar zijn overleden vader Pieter Schelte Heerema wil vernoemen.
Die vader was in de Tweede Wereldoorlog lid van de Waffen-SS. Edward haalt bakzeil en herdoopt het schip in Pioneering Spirit, zodat in ieder geval nog de initialen van zijn vader met het schip meevaren. De Pioneering Spirit legt de pijpen op de zeebodem voor het Nord Stream project van Rusland naar Duitsland. Onder druk van Donald Trump staakt Allseas in december 2019 haar werkzaamheden aan de gaspijplijn.
Er was al veel eerder ophef over de familie Heerema. In 1985 verliest Edward Heerema een kort geding tegen een antifascistisch tijdschrift dat gemeld heeft dat hij op de verzendlijst van de zwarte weduwe Florrie Rost van Tonningen staat en suggereert dat hij de NVU financierde. Edward Heerema ontkent in 1985 dat hij geld aan de NVU gegeven heeft en stelt geen nazisympathieën te hebben. De rechter stelt echter dat het tijdschrift het artikel voldoende onderbouwd heeft.
Het voorval heeft Edward Heerema kennelijk niet geleerd om afstand te houden van extreemrechtse types, want in 2018 stelt hij een vrouw uit de top van de extreemrechtse partij Forum voor Democratie aan als zijn persoonlijke assistente.