Home » Recep Tayyip Erdoğan

Recep Tayyip Erdoğan

Filter

In de media

4 resultaten

Extreemrechts gebruikt migratiedrama voor eigen propaganda

Radicale groeperingen naar Lesbos om als ‘journalisten’ vluchtelingencrisis uit te buiten. Een netwerk van extreemrechtse groeperingen uit Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, België en Nederland trok begin maart naar het Griekse eiland Lesbos om de migratiecrisis en het daaruit ontstane geweld te gebruiken als decor voor hun propagandavideo’s. Dat blijkt uit een onderzoek van Pointer in samenwerking met Lighthouse Reports.

Kroniek

9 resultaten
*

Bij een debat over de miljoenennota valt Geert Wilders van de PVV de SP aan op hun voorstel om vluchtelingenkinderen uit een kamp in Calais te halen. Volgens Wilders is het afgelopen met Nederland ‘als we ons land niet terugveroveren‘. Hij noemt de islam de bron van alle onvrede en vindt dat mensen met een dubbel paspoort ‘samen met hun familie‘ het land uit moeten als zij de wet overtreden. Ook wil hij geen Turken meer toelaten tot Nederland: “Dicht die grenzen. Geen Turk er meer in“, zegt hij. Over Turks-Nederlandse demonstranten zegt Wilders: “Het zijn geen Nederlanders” en hij omschrijft ze als de vijfde colonne “Vanaf vandaag vechten we terug“. Verder zeg Wilders tegen een parlementariër van Denk: “Nederland is niet uw land. U verdedigt Erdogan. Het zou u sieren als u uw Nederlandse paspoort zou inleveren en in het parlement bij Erdogan zou gaan“. De PVV-leider wil moskeeën sluiten en de koran verbieden.

*

Op deze datum, of in de periode die loopt van 20 juli tot 4 november 2016, stuurt een man uit Sittard beledigende e-mails naar de Turkse ambassade in Den Haag. Hij moet in augustus 2018 wegens belediging voor de rechter verschijnen. Hij schrijft dingen als: “Erdogan, you fucking goat fucker, burn in hell“. Hij stuurde foto van Erdogan en Hitler met een hakenkruis tussen hen en de tekst “There’s No Difference” en een fotomontage met Ergodans hoofd op een lichaam in nazi-uniform. Hij noemt Erdogan een dictator en schrijft “Fuck Erdogan”, idioot, “this pig, this dictator, this second nazi you call president“.

*

Een krant schrijft vandaag over een Turks-Nederlandse journalist die afgelopen maandag 12 september is gearresteerd in Zaandam. Hij heeft hier op de Turkse televisie over bericht. Hij zegt dat een treitervlogger en zijn vrienden opgepakt zijn omdat ze van Turkije en de Turkse president Erdogan houden. Dit wordt ook zo uitgezonden op de Nederlandse televisie. Hierna krijgt de journalist via sociale media, naar eigen zeggen, ruim 250 bedreigingen binnen. Hij wil daar morgen aangifte van gaan doen.

*

De PVV stelt Kamervragen over de komst van een Turks ziekenhuis naar Amsterdam. “Deelt u de mening dat het islamitische Turkije al teveel invloed heeft in Nederland, en dat we Turkse invloed op de Nederlandse gezondheidszorg kunnen missen als kiespijn?“, vraagt de PVV. De partij vervolgt: “Gaat u controleren hoeveel besnijdenissen er plaats zullen vinden onder het mom van ‘medisch noodzakelijk’?“. De PVV typeert de instelling als “Erdogankliniek” en ze vragen of de minister de komst van het ziekenhuis tegen wil houden.

*

In de avond is er een debat in de Tweede Kamer over de mislukte staatsgreep in Turkije. Een Turks-Nederlands Denk-Kamerlid ligt onder vuur omdat hij president Recep Erdogan weigert te bekritiseren. Allerlei politici zeggen hier iets over. Geert Wilders van de PVV vindt dat Kamerleden geen dubbel paspoort kunnen hebben en hij zegt: “Ga weg hier, word lekker lid van het parlement in Turkije“. Wilders zegt ook dat Erdogan gevaarlijk is en dat de Turkse invloed in Nederland heeft geleid tot ‘schurkenturken‘, die in Rotterdam samenkomen ‘in een zee van Turkse vlaggen‘ en in Zaandammensen van hun fiets trekken‘. Ook VVD-Kamerlid Halbe Zijlstra ziet de Zaanse vloggers van Turkse afkomst als voorbeeld van mislukte integratie. Die jongens dienen hard te worden aangepakt, stelt hij, “Deze gasten moet je opjagen met alle middelen die je hebt“.

*

Kamervragen van Voor Nederland over doodsbedreigingen aan het adres van Nederturken door Erdogan-aanhangers. Ze vragen wat de minister vindt van de “bizarre pro-Erdogan-demonstraties” in Europa en in Rotterdam. Ze willen de inmenging van Erdogan in Nederland stoppen en de veiligheid van zijn critici beschermen. Ze willen de Turkse financiering middels Diyanet van moskeeën in Nederland beëindigen. De partij ziet de demonstratie in Rotterdam als een bewijs van mislukte integratie en een gevaar voor openbare orde en veiligheid.

*

De PVV dient een motie in de Eerste Kamer in. De senatoren stellen dat een meerderheid van de Nederlandse Turken aanhanger zijn van Erdogan en zijn islamiseringspolitiek en dat Marokkaanse Nederlanders de autoriteit van de Marokkaanse consul zwaarder zouden laten wegen dan de autoriteit van de Nederlandse overheid. Ze vinden dat werknemers bij defensie en veiligheidsdiensten enkel het Nederlandse belang moeten dienen, zonder gehinderd te worden door gezagshebbers uit het land van oorsprong. Daarom verzoekt de PVV de regering om als voorwaarde te stellen aan werknemers bij defensie en veiligheidsdiensten, dat zij maar één nationaliteit, te weten de Nederlandse nationaliteit, mogen bezitten.

*

De PVV stelt Kamervragen over het stemgedrag van in Nederland wonende Turken bij de laatste Turkse parlementsverkiezingen. De partij stelt dat ruim 64 procent van de Turken op de islamitische AK-partij van president Erdogan gestemd hebben. Ze constateren dat Erdogan radicale islamitische uitspraken doet. De PVV maakt zich zorgen over de integratie van Turken in Nederland.

*

De extreemrechtse Populistische Omroep Nederland (PopNed) ondersteunt de oproep van de joodse CIDI-jongeren om vandaag in Den Haag te demonstreren tegen de warme ontvangst door de regering van de “Turkse islamofascist Erdogan”. De joodse jongeren demonstreren ook tegen de kritiek op Israël door president Erdogan.