Home » Recep Tayyip Erdoğan

Recep Tayyip Erdoğan

Filter

In de media

2 resultaten

Kroniek

4 resultaten
*

Kamervragen van Voor Nederland over doodsbedreigingen aan het adres van Nederturken door Erdogan-aanhangers. Ze vragen wat de minister vindt van de “bizarre pro-Erdogan-demonstraties” in Europa en in Rotterdam. Ze willen de inmenging van Erdogan in Nederland stoppen en de veiligheid van zijn critici beschermen. Ze willen de Turkse financiering middels Diyanet van moskeeën in Nederland beëindigen. De partij ziet de demonstratie in Rotterdam als een bewijs van mislukte integratie en een gevaar voor openbare orde en veiligheid.

*

De PVV dient een motie in de Eerste Kamer in. De senatoren stellen dat een meerderheid van de Nederlandse Turken aanhanger zijn van Erdogan en zijn islamiseringspolitiek en dat Marokkaanse Nederlanders de autoriteit van de Marokkaanse consul zwaarder zouden laten wegen dan de autoriteit van de Nederlandse overheid. Ze vinden dat werknemers bij defensie en veiligheidsdiensten enkel het Nederlandse belang moeten dienen, zonder gehinderd te worden door gezagshebbers uit het land van oorsprong. Daarom verzoekt de PVV de regering om als voorwaarde te stellen aan werknemers bij defensie en veiligheidsdiensten, dat zij maar één nationaliteit, te weten de Nederlandse nationaliteit, mogen bezitten.

*

De PVV stelt Kamervragen over het stemgedrag van in Nederland wonende Turken bij de laatste Turkse parlementsverkiezingen. De partij stelt dat ruim 64 procent van de Turken op de islamitische AK-partij van president Erdogan gestemd hebben. Ze constateren dat Erdogan radicale islamitische uitspraken doet. De PVV maakt zich zorgen over de integratie van Turken in Nederland.

*

De extreemrechtse Populistische Omroep Nederland (PopNed) ondersteunt de oproep van de joodse CIDI-jongeren om vandaag in Den Haag te demonstreren tegen de warme ontvangst door de regering van de “Turkse islamofascist Erdogan”. De joodse jongeren demonstreren ook tegen de kritiek op Israël door president Erdogan.