Home » Nederland » Hoogvliet

Hoogvliet

Filter

Kroniek

5 resultaten
*

Een protestactie van de PVV bij de ambassade van Turkije in Den Haag met ongeveer twintig mensen. Het protest is gericht tegen de komst van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken die zaterdag 11 maart wil spreken in Hoogvliet om Turken in Nederland over te halen voor Erdogans referendum te stemmen. Op het spandoek staat “Blijf weg! Dit is ons land“. Van de PVV zijn hier kopstukken bij als Geert Wilders, Barry Madlener, Sietse Fritsma, Martin Bosma en Machiel de Graaf. Er is ook een groepje van Pegida op de been met José Kuipers en Edwin Wagensveld, maar ze worden geweerd van de plek waar de PVV staat. Ze hebben vlaggen bij zich.

*

Een groep van honderdtwintig mensen protesteert ’s avonds in Hoogvliet (Rotterdam) tegen de komst van twaalf statushouders. Het verloopt rustig en ze dragen borden bij zich waarop staat ‘dat zij niet willen werken die hier alleen maar komen om de hand op te houden‘. De demonstranten zijn boos over de manier waarop de gemeente Rotterdam met hen omgaat.

*

Maandagavond protesteren zo’n tachtig buurtbewoners in Rotterdam Hoogvliet tegen de komst van een groep van twaalf statushouders. Ze zijn woedend over hun komst.

*

In Hoogvliet wordt in de avond geprotesteerd tegen de komst van twaalf statushouders. Een kleine tweehonderd demonstranten protesteert tegen de gemeente Rotterdam. Ze vinden dat er niet goed met ze wordt gecommuniceerd. Een enkeling draagt een shirt met een tekst als “Nee, geen AZC“.

*

Deze woensdagavond is er een bijeenkomst voor bewoners van de wijk Hoogvliet in Rotterdam over de huisvesting van twaalf vluchtelingen in een oude gemeentewerf. Buurtbewoners vrezen dat de vluchtelingen slechte bedoelingen hebben. Er zijn vijfhonderd handtekeningen tegen de komst van vluchtelingen overhandigd aan de Leefbaar Rotterdam wethouder Ronald Schneider. Hierna wordt de sfeer zo grimmig dat  deze wethouder moet vluchten voor een boze menigte. De bijeenkomst duurt welgeteld een kwartiertje. Het loopt “volledig uit de hand” en de wethouder moet onder politiebegeleiding de zaal verlaten. Buurtbewoners zeggen geen verschil te zien tussen een groot AZC en de twaalf statushouders. Ook buiten wordt de wethouder achtervolgd en boze buurtbewoners bonzen op de ramen van zijn auto en de menigte dreigt hem in te sluiten. De chauffeur rijdt evengoed weg en raakt het been van een vrouw die de boel juist tracht te sussen.