Home » Nederland » Weesp

Weesp

Filter

Demonstraties

1 resultaten
10 nov 2018
Door:
Zwarte Pieten Actiegroep, Actiegroep Pro Zwarte Piet
Plaats:
Weesp
Deelnemers:
9 personen
Extra:
Demonstratie Weesp van Actiegroep Pro Zwarte Piet, waarbij de Zwarte Pieten Actiegroep zich aansluit.

Kroniek

9 resultaten
*

Op een bouwplaats van een nieuwe moskee in Weesp worden ’s nachts spandoeken opgehangen tegen die bouw. “Stop de bouw. Kom in verzet“, “Islam = Terreur“, “De Koran is vergif!” en “Waarheid eindigt waar islam begint!“, staat er op de spandoeken. Hierna reageert Pegida vol lof over deze actie en schrijft ze in een verklaring: “Stop de bouw van een moskee pal naast een christelijke basisschool“.

*

Een inwoner uit Kortenhoef moet zich in Lelystad voor de rechtbank verantwoorden wegens schriftelijke belediging in Weesp en Utrecht in april 2016 door “Hitler, dan wordt Jan vergast want tis een jood en die moeten dood” te schrijven.

*

Een persoon uit Kortenhoef maakt zich schuldig aan schriftelijke belediging in Weesp of Utrecht door te schrijven: “Hitler, dan wordt Jan vergast want tis een jood en die moeten dood“. Er volgt een strafzaak in 2017.

*

Bij de Sinterklaasintocht in Weesp staat een vrouw uit het dorp te demonstreren tegen Zwarte Piet. Ze wordt hierbij belaagd door diverse dorpsgenoten. Een politieagent neemt hardhandig haar eigendom in beslag. De vrouw heeft een witte vader en zwarte moeder en ze krijgt veel boze reacties op haar actie. Mensen die ze uit het dorp kent, halen met gebalde vuisten naar haar uit en roepen de racistische dingen, zoals “Kutnegerin”.

*

Voorpost Kennemerland uit de regio Haarlem organiseert de tweede Geuzenwandeling. Nu in omgeving van het Naardermeer. Ze starten in Naarden en wandelen 20 kilometer. Halverwege rusten ze op een terras bij Weesp.

*

Het lokale raadslid Gerton van Unnik foldert met de PVV op de markt in Weesp. Politieagenten begeleiden de folderaars. Dit is kennelijk de standaardprocedure nadat elders in het land PVV’ers zijn belaagd.

*

Eind 2013 ontstaat onrust in het dorp Driemond, vlakbij Weesp. Het dorp val onder Amsterdam Zuidoost. Er zijn zorgen over de mogelijke komst van een Pakistaanse islamitische organisatie, die een oude voetbalkantine wil kopen. Hierna wordt een clubgebouw van de voetbalclub beklad met harde teksten.

*

Vandaag schrijft de krant dat een 41-jarige man uit Weesp is veroordeeld tot een gevangenisstraf omdat hij op 21 juni 2012 het politiebureau in Weesp en een krantenredactie had beklad met hakenkruisen en SS-tekens. Hij is geen aanhanger van het nazistische gedachtegoed, maar wilde zo uiting geven van zijn mening dat zijn doelwitten nazi’s zijn. De man is verbitterd omdat hij door een omgangsregeling zijn kinderen niet meer mag zien.

*

Er worden hakenkruisen en SS-tekens geklad op het politiebureau in Weesp. Later komt een verdachte in beeld die boos is op de media en politie en hen daarom voor nazi’s uitmaakt.