Home » Nederland » Naarden

Naarden

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak in een zaak van een Turks-Nederlandse sollicitant die in februari 2015 afgewezen werd door een ICT-bedrijf uit Naarden. Hij had destijds tegelijkertijd een vergelijkbare sollicitatie ingediend onder een Nederlandse nepnaam. Die nepsollicitatie werd wel in behandeling genomen. Het College stelt dat er zulke grote verschillen tussen beide CV’s in de sollicitatiebrieven zat, dat er niet de conclusie kan worden getrokken dat er sprake van discriminatie geweest is.

*

Voorpost Kennemerland uit de regio Haarlem organiseert de tweede Geuzenwandeling. Nu in omgeving van het Naardermeer. Ze starten in Naarden en wandelen 20 kilometer. Halverwege rusten ze op een terras bij Weesp.

*

Een krant maakt melding van een Marokkaans-Nederlandse inwoner van Naarden die aangifte heeft gedaan tegen een regionale omroep. Hij stoort zich aan reclameposters van de omroep met de tekst ‘Huizen er nog andere jihadgezinnen in het Gooi?’. De man voelt zich gediscrimineerd en heeft het gevoel dat hij zich moet verantwoorden.

*

Een Turks-Nederlandse man wordt vandaag afgewezen als sollicitant voor een baan bij een ICT-bedrijf in Naarden. Hij heeft echter ook een vergelijkbare sollicitatie ingediend onder een verzonnen naam, die niet Turks klinkt. Die tweede sollicitatie wordt wel in behandeling genomen. De man voelt zich gediscrimineerd en hij dient een klacht in.