Home » Nederland » Wageningen

Wageningen

Filter

Demonstraties

2 resultaten
4 jul 2020
Van:
Voetbalsupporters
Plaats:
Wageningen
Deelnemers:
Tussen 100 en 200 personen
Extra:
Enkele rechtsextremisten doen mee aan een spandoekactie van voetbalsupporters, vooral van Feyenoord, bij Hotel de Wereld. Op de spandoeken staat "Vrijheidstrijders" en "Vrijheid Supporters United. Freedom Fighters". De Mobiele Eenheid grijpt in en arresteert enkele mensen.
Organisaties:
25 mei 2013
Van:
Milieubeweging
Plaats:
Wageningen
Deelnemers:
2 personen
Extra:
Twee activisten van VNNB lopen mee met linkse demonstratie tegen zaadveredelaar Monsanto
Organisaties:

Kroniek

13 resultaten
*

Op een internetpagina van Rood Wit Blauw Gemaskerd verschijnt een foto met “Een duidelijke boodschap uit Wageningen. Geen Turkije in Europa, geen Europa in de EU! #ZegNeeTegenTurkije“. Er zijn zes mensen op te zien met rood-wit-blauwe maskers en Nederlandse vlaggen. Ze hebben ook drie beschadigde vlaggen vast met brandgaten er in: de vlag van Turkije, van de Europese Unie en die van Marokko. Op een kleine foto erbij liggen die vlaggen op de grond op een klein hoopje.

*

Iemand viert met vrienden Bevrijdingsdag op het Bevrijdingsfestival in Wageningen. Een van zijn vrienden draagt een Israëlische vlag bij zich. Een groep van naar verluidt vijftien “Marokkaans ogende jongeren” schreeuwt op het moment dat ze de vlag zien: “Gaza, zionisten, kankerJoden“. In de beleving van de melder, had het “niet veel gescheeld of ze hadden ons een paar tikken gegeven“.

*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak in een zaak van een moslima die in december 2015 ontslagen werd omdat ze vanuit haar geloof een hoofddoek wilde dragen op haar werk in een hotel in Wageningen. De directie wil niet dat het personeel hun geloofsovertuiging zichtbaar maakt binnen het bedrijf. Het College ziet geen gegronde reden of uitzondering voor deze houding en stelt dat de vrouw gediscrimineerd is op grond van godsdienst.

*

Dit weekend worden op station Ede-Wageningen in Ede stickers aangetroffen van de Brass Knuckle Brotherhood die daar zijn aangeplakt. Er staat een tekst op: “Eigen Volk Eerst, Stop Islamisering, Europa voor Europeanen“.

*

Een moslima die werkt als medewerkster huishouding bij een hotel in Wageningen, draagt sinds een week een hoofddoek op haar werk. Ze heeft vandaag een gesprek met haar leidinggevende. De hoteldirecteur zegt dat hij niet wil dat mensen hun geloofsovertuiging zichtbaar maken binnen het bedrijf. Als de moslima haar hoofddoek zou afdoen, dan mag zij blijven werken, zo niet dan wordt zij ontslagen. De vrouw geeft aan dat ze haar hoofddoek niet af wil doen en wordt ontslagen. Ze dient een discriminatieklacht in.

*

In Arnhem komen twee jongens voor de rechter die in december 2014 in Wageningen in het uitgaansleven een groepje studenten uitschelden, mishandelen en beledigen. Ze krijgen ieder een gevangenisstraf van zes maanden onvoorwaardelijk. De jongens riepen eerst “faggot” en “flikker” naar een Chinees-Italiaans homostel dat bij de studentengroep hoorde. Toch worden ze niet voor discriminatie vervolgd, omdat ze niet iets over alle homo’s gezegd hebben, volgens de aanklager. De rechter neemt de uitingen van homohaat wel mee in zijn oordeel, waardoor de straffen twee maanden omhoog gaan. Het gepleegde geweld was ook met name op het homostel gericht.

*

Twee woonwagenbewoners hebben bij het College voor de Rechten van de Mens een zaak aangespannen tegen de gemeente Oss. Voor hun woonwagenlocatie in Oss voert de gemeente een soort uitstervingsbeleid. Als er een plek vrijkomt mag deze niet ingenomen worden door de kinderen van woonwagenbewoners. De gemeente stelt dat ze de kosten voor de locatie te hoog vindt. Het College oordeelt vandaag dat de gemeente Oss hiermee verboden onderscheid maakt op grond van ras. Ook een stichting uit Wageningen, die het beleid van de gemeente uitvoert maakt zich hier schuldig aan.

*

In Wageningen vallen twee jongens in het uitgaansleven een groepje studenten aan vanwege een homostel in hun midden. Het duo roept “faggot” en “flikker” en slaan de studenten in elkaar. Ze hebben het vooral op het Chinees-Italiaanse homostel gemunt.

*

Een Marokkaans-Nederlandse jeugdspeler van een Arnhemse voetbalclub wordt tijdens een wedstrijd tegen een ploeg in Wageningen bejegend met de uitroep “Minder, minder”. Hij komt ontdaan van het veld af. Het lijkt op een verwijzing naar de uitspraak van de PVV-aanhangers van Geert Wilders.

*

Deze avond rond 23:15 uur ontdekt de conducteur van een trein die net uit Ede-Wageningen vertrokken is graffiti van hakenkruisen in een coupé. Alle reizigers wordt op station Utrecht verzocht de trein te verlaten. Ze halen de trein uit de dienstregeling.

*

Een 49-jarige man uit Renkum moet voorkomen bij de politierechter te Arnhem omdat hij in april graffiti had aangebracht in Wageningen en Renkum. Hij bekende bij zijn arrestatie toen ook een hakenkruis geklad te hebben op een toegangsbord van het Airborne Museum in Oosterbeek. Wegens vernielen en beschadigen van andermans goed krijgt hij vandaag een voorwaardelijke werkstraf en moet hij ruim drieduizend euro schadevergoeding betalen.

*

In Wageningen organiseren linkse groepen een protestactie tegen het gentechbedrijf Monsanto. De VNNB heeft hier aan meegedaan met enkele activisten.

*

Medewerkers van het Airborne Museum in Oosterbeek ontdekken vandaag een hakenkruis op een toegangsbord. Een 49-jarige man uit Renkum heeft de bekladding opgebiecht nadat hij was opgepakt voor graffiti in Wageningen en Renkum.