Home » Nederland » Renkum

Renkum

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Een 49-jarige man uit Renkum moet voorkomen bij de politierechter te Arnhem omdat hij in april graffiti had aangebracht in Wageningen en Renkum. Hij bekende bij zijn arrestatie toen ook een hakenkruis geklad te hebben op een toegangsbord van het Airborne Museum in Oosterbeek. Wegens vernielen en beschadigen van andermans goed krijgt hij vandaag een voorwaardelijke werkstraf en moet hij ruim drieduizend euro schadevergoeding betalen.

*

Medewerkers van het Airborne Museum in Oosterbeek ontdekken vandaag een hakenkruis op een toegangsbord. Een 49-jarige man uit Renkum heeft de bekladding opgebiecht nadat hij was opgepakt voor graffiti in Wageningen en Renkum.

*

Het College voor de Rechten van de Mens stelt dat een hotel in Renkum niet tekort is geschoten om te zorgen voor een discriminatievrije werkomgeving. Een Marokkaanse werknemer had een klacht ingediend omdat twee collega’s discriminerende opmerkingen tegen hem hadden gemaakt. Het hotel had een van die collega’s op diens gedrag aangesproken.

*

In Ede roepen twee mannen discriminerende beledigingen naar twee allochtone vrouwen en ze schelden hen uit. Ze roepen “kutmoslims, kutmarokkanen, pinguïns”, maar uitten ook hun lof voor Geert Wilders. Dit doen ze vanuit een rijdende auto met een megafoon. De mannen uit Renkum en Ede worden gearresteerd. Ze blijken een softdrugsapparaatje bij zich te hebben waar een hakenkruis op getekend is.