Home » Nederland » Hoek van Holland

Hoek van Holland

Filter

Kroniek

8 resultaten
*

Leefbaar Rotterdam dient schriftelijke vragen in de gemeenteraad van Rotterdam in, “om de aanhoudende toestroom van illegalen in Hoek van Holland” tegen te gaan. De partij wil gebiedsverboden voor betrapte inklimmers in vrachtwagens opleggen en extra speurhonden inzetten. Raadslid Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam zegt: “zolang het kabinet halsstarrig vasthoudt aan open grenzen kunnen we als stad niet machteloos toekijken hoe Hoek van Holland overstelpt blijft worden door illegale gelukzoekers, met name uit Albanië“.

*

Een man uit Den Haag of Hoek van Holland bedreigt in Utrecht twee personen met de uitspraak: “een hoofddoek beschermt jullie niet tegen een kogelregen“. Er volgt een strafzaak tegen hem in augustus 2017.

*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak in een zaak van een Syrische man die zich in december 2015 gediscrimineerd voelde door een rederij omdat hij niet werd toegelaten op de veerboot van Hoek van Holland naar Groot-Brittannië. Er was toen iets mis met zijn boeking, waardoor hij een half uurtje moest wachten. Toen het probleem was opgelost en hij bij een andere balie geholpen werd, maakte hij een aantal maal een schietgebaar met zijn duim en wijsvinger naar de eerste baliemedewerker. Dat werd als een bedreiging opgevat en hij werd verhoord door marechaussee. Hij miste hierdoor zijn boot. Het College ziet geen verband tussen de situatie en zijn Syrische afkomst. Er wordt geen bewijs voor discriminatie gevonden.

*

Een Syrische man, met een Italiaans paspoort, komt met zijn auto aan bij de incheckbalie van een veerboot om de overtocht te maken van Hoek van Holland naar Harwich in Engeland. Er is een probleem met zijn boeking en hij moet een half uur wachten. Als hij bij een andere balie later wel in kan checken maakt hij een aantal keer een schietgebaar met zijn hand naar de eerdere baliemedewerker, die hem liet wachten. Er wordt alarm geslagen en de medewerker doet aangifte bij de Marechaussee wegens bedreiging. De Syriër wordt apart genomen en mist zijn boot. Hij voelt zich hierna gediscrimineerd vanwege zijn Syrische afkomst en doet aangifte bij het College voor de Rechten van de Mens.

*

Op Koningsdag wordt een zeventienjarige Marokkaanse-Nederlander uit Hoek van Holland in ‘s-Gravenzande mishandeld door een groep van vijftien man. Hij heeft geen idee waarom dit gebeurt en denkt daarom aan discriminatie. Ze slaan hem met een boksbeugel, hij heeft zware hersenschudding en mogelijk blijvende gehoorschade.

*

Het politiebureau in Hoek van Holland wordt vandaag beklad met een Davidster en een hakenkruis.

*

Het deelgemeentebestuur in Hoek van Holland krijgt een dreigbrief met een hakenkruis en een getekende handgranaat. Verder staan de woorden ‘dood en verderf’ er op. Rond deze datum worden in Hoek van Holland veel hakenkruisen geklad op prullenbakken, de gevel van het politiebureau en het stadsdeelkantoor. Maar ook op woningen en auto’s van individuele burgers. Zelfs in het park het Roomse Duin worden de symbolen aangetroffen. De afkortingen SS en NSB worden gebruikt.

*

Op de 5e en 6e december wordt hetzelfde 45km-autootje bij het deelgemeentehuis van Hoek van Holland beklad met een hakenkruis en het woord Gestapo. Ook het lokale politiebureau en straatmeubilair moet het ontgelden. Verder wordt de afkorting SS op muren geklad.