Home » Nederland » Assen

Assen

Filter

Kroniek

23 resultaten
*

Een strafzaak in Assen tegen een man uit Brakel omdat hij zich eind juli 2016 in Assen schuldig maakte aan belediging, bedreiging en mishandeling. Hij sloeg en schopte toen twee mensen en gaf een derde persoon een elleboogstoot in diens gezicht. Hij beledigde iemand door te zeggen: “kut-arabier, kut-moslim” en hij bedreigde die persoon met de dood. Hij krijgt een taakstraf en moet een schadevergoeding betalen.

*

Een man uit Rotterdam moet in Assen voor de rechter verschijnen voor een diefstal. Hij staat ook terecht voor het beledigen van twee politieagenten in december 2016 in Nieuw-Amsterdam. Hij riep toen: “stumpers, kutkoppen, tyfuslijer, vuile joden“, terwijl hij daarbij de Hitlergroet bracht en “Sieg heil” riep. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf.

*

Een krant bericht over het beplakken van een moskee in Assen met twee grote posters met daarop kwetsende teksten.

*

Een man uit Eelde moet in Assen voorkomen wegens mishandeling en discriminerende belediging in december 2014 in Eelde. Hij zou het slachtoffer toen mishandeld hebben en “och ja krijg je dat weer help die vieze buitenlanders maar weer. Eerst mijn vriend slaan en nu met hun vieze zwarte koppen naar Mekka” gezegd hebben.

*

In Rotterdam voetballen Feyenoord en Ajax tegen elkaar. Er worden antisemitische kreten geroepen door mensen uit Den Haag, Assen en Rotterdam. Men roept dingen als “Hamas, Hamas, Joden aan het gas” en “Gooi de kankerjoden op het vuur“. In maart, april en juli 2017 volgen de strafzaken.

*

In Assen maakt een man uit Brakel zich schuldig aan openlijk geweld, belediging, bedreiging en mishandeling. Hij trapt en schopt twee mensen en geeft iemand een elleboogstoot. De belediging bestaat uit de kreten “kut-arabier, kut moslim” en dezelfde persoon wordt door hem met de dood bedreigd. Hij moet in mei 2017 voor de rechter verschijnen.

*

De rechtbank in Assen doet uitspraak in een kort geding dat twee mannen uit Meppel aangespannen hebben tegen de gemeente Meppel. De eerste zitting was op 14 april en toen hebben de mannen geëist dat er geen AZC komt op een locatie in hun buurt. Ze zeggen financiële schade te vrezen. De mannen verliezen dit kort geding omdat ze onvoldoende aantonen schade te zullen lijden. De mannen willen zich niet bij de uitspraak neerleggen en beraden zich op vervolgstappen.

*

Een nieuwsmedium meldt dat een rechter een 27-jarige man uit Assen een werkstraf heeft gegeven voor het verspreiden van opruiende taal en een geweldoproep op internet. Zijn boosheid was tegen de opvang van vluchtelingen gericht. Hij schreef: “Mensen, we moeten in opstand komen, en niet als een stel kuddedieren gewoon lekker alles laten gaan!!” en “Met 100 man daarheen, rommel in de brand, en alle 100 man ontkennen“.

*

Zondagochtend wordt een bekladding ontdekt op verkeersborden langs een weg naar het TT-circuit in Assen. Er zijn hakenkruisen en racistische leuzen geklad. In een hal op het circuit is momenteel een noodopvang voor asielzoekers ingericht.

*

De PVV in de Staten van de provincie Drenthe stelt voor om asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen geen voorrang meer te geven bij de huisvesting. De PVV wil lege kantoren of overheidsgebouwen inzetten voor hun huisvesting. De partij krijgt veel kritiek van de andere partijen, bovendien gaat de provincie hier helemaal niet over.

*

Het College voor de Rechten van de Mens kijkt naar een zaak van een moslima die in augustus 2014 door een praktijk voor plastische chirurgie werd afgewezen als huidtherapeut, omdat zij een hoofddoek draagt. Het wordt niet gemeld in welke plaats dit gebeurde, maar ze diende toen een klacht in met hulp van een meldpunt uit Assen. Het College stelt dat de vrouw is gediscrimineerd op basis van haar godsdienst.

*

Een moslima heeft in een niet genoemde gemeente in Nederland gesolliciteerd naar een functie van huidtherapeut bij een praktijk voor plastische chirurgie. Ze krijgt een antwoord: “Mag niet discrimineren maar een hoofddoek gaat mij te ver.”. De vrouw dient een klacht in met behulp van het Meldpunt Discriminatie Drenthe in Assen.

*

In Amsterdam krijgen een man en een vrouw een kleine boete van de rechter vanwege hun uitingen op 4 mei 2012 op de dodenherdenking op de Dam. Ze toonden hier toen hun nazi-tatoeages met hakenkruisen. De man komt uit Assen en droeg toen ook een kettinkje met Davidster.

*

Op Facebook plaatst Zwart Front een foto van hun aangeplakte sticker. Er staat bij dat de foto in Drenthe gemaakt is. De volgende dag komt hier een bericht uit Assen bij en hebben ze posters van de politieke partijen PvdA, CDA en GroenLinks beplakt met kleine posters van Zwart Front. Bij de lijsttrekster van het CDA is een Hitlersnorretje getekend. De poster van de PVV is ongemoeid gelaten.

*

De politierechter in Assen veroordeelt twee mannen uit Emmen voor een mishandeling van een homoseksuele man in december 2013 op een homo-ontmoetingsplaats bij Emmen. Ze zeggen dat ze niet wisten dat ze op een homo-ontmoetingsplek waren toen ze seksueel benaderd werden door een man. Ze mishandelden hem hierna. Beide mannen krijgen een boete en moeten een schadevergoeding betalen. Ze worden vandaag bijna door de rechter de rechtszaal uitgezet omdat ze zich grievend uitlaten over homoseksualiteit.

*

De rechtbank van Assen bepaalt dat een man uit Zuidlaren het dagboek van de moeder van Marianne Vaatstra van zijn site moet halen. De man behoort tot de complotdenkers die niet willen geloven dat een blanke Nederlandse boer Marianne Vaatstra vermoord heeft. Ze blijven hun pijlen op asielzoekers richten.

*

Een krant meldt dat een lesbisch stel in Assen door buurtbewoners wordt geïntimideerd. Dat hebben ze in een lokaal tv-programma verteld. Er zijn vernielingen aan hun huis en tuin aangericht, zo werd hun vuilcontainer opgeblazen en rond de jaarwisseling werd hun schutting in brand gestoken.

*

De PVV stelt Kamervragen over “het ontkennen van het Marokkanenprobleem door de politie”, naar aanleiding van een incident in Assen.

*

Vandaag schrijft een krant dat er vorige week een oorlogsmonument in Assen zwaar is beschadigd.

*

In een tweede uitspraak vandaag van de Commissie Gelijke Behandeling, krijgt een Taiwanese vrouw gelijk in haar klachten over het Ministerie van Justitie. In deze lang slepende zaak is de vrouw in 2007 gediscrimineerd op grond van haar ras en in 2010 discriminerend bejegend in een functioneringsgesprek. Ze won al een zaak bij de rechtbank van Assen. Een leidinggevende vond dat de vrouw niet goed functioneerde door haar accent.

*

Op de dodenherdenking op de Dam in Amsterdam lopen en man en een vrouw rond met zichtbare nazitatoeages en hakenkruisen op hun lichaam. De man komt uit Assen en hij draagt ook een kettinkje met een joodse Davidster om zijn nek. De politie beboet ze voor de nazisymboliek.

*

Een Statenlid van de PVV in Drenthe uit Assen maakt vandaag bekend dat hij de partij verlaat en als eenmansfractie verder gaat. Hij schaamt zich voor de uitspraken van Geert Wilders en de landelijke PVV. Met name de kritiek op Turkije en de islam zit hem dwars.