Home » Nederland » Meppel

Meppel

Filter

Demonstraties

1 resultaten
14 nov 2015
Plaats:
Meppel
Deelnemers:
Tussen 5 en 10 personen
Extra:
Bij intocht Sinterklaas in Meppel is een demonstratie van tegenstanders van Zwarte Piet. Onder het publiek van de intocht bevinden zich ook militante voorstanders van Zwarte Piet, waaronder kleine groepjes neonazi's van Combat 18 en de neonazi-kroeg 'De Nationalist'.
Organisaties:

Kroniek

6 resultaten
*

Deze donderdag neemt de gemeenteraad van Meppel een besluit over de komst van een AZC. Tegenstanders van de komst van de asielzoekers hebben zich verenigd in de actiegroep “Zeg nee tegen het AZC Meppel“. Ze houden een kleine demonstratie met spandoeken en activist Ben Willard spreekt in tijdens de raadsvergadering. De gemeenteraad geeft toch groen licht voor de nieuwe opvangplekken.

*

In Meppel overhandigt Ben Willard, namens de actiegroep “Zeg nee tegen het AZC Meppel“, 1400 handtekeningen aan de burgemeester. Ze hebben de handtekeningen zowel op straat als online verzameld om de gemeente te bewegen geen zeshonderd asielzoekers op te vangen. Op 21 januari organiseerden ze nog een kleine demonstratie tegen de komst van asielzoekers.

*

In Meppel organiseren twee mannen, die later dit jaar ook bij extreemrechtse groepen actief worden, een demonstratie met enkele tientallen mensen tegen de komst van zeshonderd asielzoekers naar Meppel. Een van de mannen is Ben Willard. Hiernaast starten ze een online petitie en richten ze een internetpagina op met de titel “Zeg nee tegen het AZC Meppel“.

*

De Nationale Sinterklaasintocht in Meppel waar antiracistische groepen protesteren tegen het gebruik van Zwarte Pieten. Op sociale media verschijnen duizenden racistische berichten die zich tegen de actie richten. Er staan doodsverwensingen en bedreigingen bij en een enkeling wordt hiervoor vervolgd. Diverse neonazi’s zijn in Meppel aanwezig, bijvoorbeeld van Combat 18 en een groepje rondom de nazikroeg De Nationalist uit Ravenstein. Hier slaakt Patricia Visser van De Nationalist kreten uit over “apen”, als ze Afro-Nederlandse demonstranten ziet.

*

Een man uit Heinkenszand maakt zich in Amsterdam schuldig aan opruiing en groepsbelediging. Hij is boos over een antiracisme-actie tegen Zwarte Piet in Meppel. Op internet uit hij zijn agressie: “Tijd dat jullie eens flink klappen gaan krijgens stelletje rottuig Hoe halen jullie het in je hersenloze rotkoppen om GVD een kinderfeestje te verneuken Sodemieter op naar je apeland Eikels“. Hij moet in december 2017 voor de rechter verschijnen.

*

Een krant meldt dat hangjongeren in Meppel hakenkruisen kerven en tekenen op een gesloten bioscoop.