Home » Nederland » Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs

Filter

Kroniek

6 resultaten
*

Vier strafzaken bij de rechtbank in Rotterdam tegen Feyenoordfans die in oktober 2016 na een voetbalwedstrijd in Rotterdam de antisemitische tekst “Hamas Hamas, Joden aan het gas” zongen of “kankerjoden” riepen naar de politie. De verdachten zijn twee mannen uit Bergschenhoek, een vrouw uit Berkel en Rodenrijs en een man uit Heerhugowaard. De zaak tegen de man uit Heerhugowaard wordt uitgesteld naar januari 2018. De andere drie krijgen een boete wegens onder andere groepsbelediging.

*

In Berkel en Rodenrijs beledigt en bedreigt een vrouw een politieagent met de woorden: “kanker jood” en “Jij moet uitkijken, ik maak je kanker dood“. De strafzaak dient in juni 2017.

*

Bij een moskee in Berkel en Rodenrijs wordt een varkenskop gevonden. Het moskeebestuur houdt dit stil en brengt het nieuws pas later naar buiten. Het gebedshuis heeft al maanden te maken met ingegooide ramen en kapotte bloembakken.

*

Bij een amateurvoetbalwedstrijd in Berkel en Rodenrijs roepen de supporters van de thuisploeg racistische kreten tegen spelers van Gouda. Zo wordt er ‘Kut Marokkanen’ en ‘vuile apen’ geroepen.