Home » Nederland » Heerhugowaard

Heerhugowaard

Filter

Kroniek

6 resultaten
*

Nadat de voetbalploeg van Feyenoord heeft gespeeld, is een groep supporters nog aanwezig in het centrum van Rotterdam. Ze roepen daar: “Hamas, Hamas, Joden aan het gas“. Een man uit Heerhugowaard roept “kankerjoden” naar de politie. In 2017 volgen een aantal strafzaken tegen mensen uit Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek.

*

Een man uit Heerhugowaard staat voor de rechter in Alkmaar wegens een burenruzie op 5 juni 2016. Hij had toen ruzie met zijn Turks-Nederlandse overbuurman en speelde hierna keiharde racistische muziek vanuit zijn open balkondeur. Hij zong luidkeels een discriminerende en haatzaaiende tekst over Turken mee. Hij schold toen ook een Marokkaans-Nederlandse buurvrouw, die getuige van het voorval was, uit voor “hoer“. Hij krijgt een voorwaardelijke werkstraf.

*

In Heerhugowaard maakt een man ruzie met zijn Turkse overbuurman. Hij laat vervolgens door een open balkondeur keihard een lied met een discriminerende en haatzaaiende tekst over Turken horen. Hij staat hierbij luidkeels mee te zingen. Als een Marokkaanse buurvrouw hem ziet vanuit haar tuin scheldt hij haar uit voor “hoer“. Hij wordt opgepakt, zit twee dagen in een politiecel en moet in augustus voorkomen.

*

Een twintigjarige autochtone man uit Heerhugowaard krijgt een kleine boete en moet smartengeld betalen aan een homoseksuele politieagent. Dat is de uitspraak van een rechter in Alkmaar. De man herkende de politieagent in februari 2015 in een winkelcentrum in Heerhugowaard, omdat hij eerder voorlichting van hem had gekregen over seksuele diversiteit. De man zat in een groepje jongens op scooters waaruit “Hé, dat is die homo” werd geroepen. Er volgde een aantal verwensingen en opgestoken middelvingers.

*

In een winkelcentrum in Heerhugowaard wordt een politieagent in burger, die eerder op scholen voorlichting had gegeven over seksuele diversiteit, door een groep van zes jongemannen op scooters herkend. Ze schelden: “Hé, dat is die homo!” gevolgd door een aantal verwensingen en opgestoken middelvingers. Een van de daders wordt hierna opgepakt.

*

De Stichting Pietengilde uit Heerhugowaard dient op inhoudelijke gronden beroep in tegen de rechtelijke uitspraak van rechtbank van Amsterdam van 3 juli waarin bepaald werd dat Zwarte Piet kwetsend is voor sommige Amsterdammers en de burgemeester niet nog eens zo’n vergunning af mag geven.