Home » Nederland » Bergschenhoek

Bergschenhoek

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Vier strafzaken bij de rechtbank in Rotterdam tegen Feyenoordfans die in oktober 2016 na een voetbalwedstrijd in Rotterdam de antisemitische tekst “Hamas Hamas, Joden aan het gas” zongen of “kankerjoden” riepen naar de politie. De verdachten zijn twee mannen uit Bergschenhoek, een vrouw uit Berkel en Rodenrijs en een man uit Heerhugowaard. De zaak tegen de man uit Heerhugowaard wordt uitgesteld naar januari 2018. De andere drie krijgen een boete wegens onder andere groepsbelediging.

*

In Rotterdam beledigt een man uit Bergschenhoek een politieagent met: “kankerjoden met jullie kankerpaarden“. Mogelijk heeft dit iets met de wedstrijd van Feyenoord te maken.

*

Volgens de Commissie Gelijke Behandeling mag een protestantse school uit Bergschenhoek een nieuw kledingvoorschrift invoeren waarin staat dat het personeel en de stagiaires geen kleding mogen dragen waarmee uiting wordt gegeven aan een ander geloof. Een hoofddoek wordt specifiek genoemd. Volgens de Commissie doet de school een geslaagd beroep op de wettelijke uitzondering voor bijzondere scholen en is er geen verboden onderscheid op grond van godsdienst.