Home » Nederland » Emmen

Emmen

Filter

Kroniek

11 resultaten
*

Een man uit Emmen plaatst een hele tirade tegen moslims op een sociale mediapagina van een landelijke krant. Er staan zinnen in als “Moslims zie ik niet als mensen. Ik zie dat als een gezwel die uitgeroeid moet worden. Net als kanker” en “Een kogel voor jullie is te makkelijk. Langzaam martelen dat is wat ze met volk zoals jullie moeten doen”. Hij moet zich later bij de rechter verantwoorden wegens groepsbelediging.

*

Deze zaterdagmiddag wordt een links kraakpand in Emmen aangevallen door een groepje naziskins. De krakers denken dat de aanvallers niet uit Emmen komen, omdat er in Emmen geen skinheads rondlopen. Tussen het winkelend publiek gooien ze een raam in en proberen ze een prullenbak door de deur te duwen.

*

Lokale nieuwswebsites melden de veroordeling van een 48-jarige man uit Emmen door de rechtbank in Groningen. Hij krijgt zes weken voorwaardelijke gevangenisstraf omdat hij op de sociale media de VVD bewindslieden Mark Rutte en Klaas Dijkhoff met de dood bedreigde in augustus en september 2015. Dijkhoff heeft de portefeuille asielzaken onder zijn verantwoordelijkheid. De man schreef dat hij hen een kogel door de kop zou jagen, omdat ze het land kapot maken. De man verklaarde bij de laatste verkiezingen op de PVV te hebben gestemd. Hij is niet aanwezig op de zitting, maar heeft vooraf al aangekondigd in hoger beroep te zullen gaan tegen een veroordeling.

*

Op 31 augustus en 1 september plaatst een 48-jarige man uit Emmen bedreigende en beledigende berichten op een sociale mediapagina van de VVD. Hij richt zijn doodsbedreiging op Minister-president Mark Rutte en op staatssecretaris Dijkhoff, die asielzaken doet. Hij schrijft dat hij hen een ‘kogel door de kop zou jagen’ omdat ze het land kapot maakten. De man geeft later aan dat hij bij de laatste verkiezingen op de PVV gestemd heeft.

*

Tijdens een straattheaterfestival in Emmen wordt de geparkeerde auto van bezoekers uit Duitsland bekrast met een hakenkruis.

*

Het nieuws komt naar buiten dat er de afgelopen week in Emmen een muur beklad is met een hakenkruis en een onduidelijke tekst met schuttingtaal. Op 23 april jongstleden was er een vergelijkbare melding.

*

Een regionale krant meldt dat er in Emmen muren en garagedeuren worden beklad met hakenkruisen. De afgelopen twee weken zijn er twee grote hakenkruisen geklad.

*

De politierechter in Assen veroordeelt twee mannen uit Emmen voor een mishandeling van een homoseksuele man in december 2013 op een homo-ontmoetingsplaats bij Emmen. Ze zeggen dat ze niet wisten dat ze op een homo-ontmoetingsplek waren toen ze seksueel benaderd werden door een man. Ze mishandelden hem hierna. Beide mannen krijgen een boete en moeten een schadevergoeding betalen. Ze worden vandaag bijna door de rechter de rechtszaal uitgezet omdat ze zich grievend uitlaten over homoseksualiteit.

*

In de vroege ochtend rond half drie mishandelen twee jonge mannen van begin twintig uit Emmen een homoseksuele man op een homo-ontmoetingsplek nabij Emmen. Ze zouden niet geweten hebben dat ze op een ontmoetingsplek waren en zouden plotseling met een naakte man geconfronteerd zijn die seks zocht. Die versie van het verhaal kan ook een smoesje zijn ter verdediging.

*

Bij een strafzaak in Zwolle, waar een krant vandaag over schrijft, krijgt een 25-jarige man uit Emmen een werkstraf van tachtig uur. Hij maakte racistische en discriminerende opmerkingen richting politieagenten. Dit gebeurde in januari 2012 tijdens een kroegentocht in Zwolle.

*

In Zwolle gedraagt een 25-jarige man uit Emmen zich recalcitrant tijdens een kroegentocht. Hij wordt gearresteerd en maakt vervolgens racistische en discriminerende opmerkingen naar de politie.