Home » Nederland » Zutphen

Zutphen

Filter

Kroniek

12 resultaten
*

In de middag tekenen twee jongeren een groot hakenkruis in het grind van een speelveldje in Zutphen en poseren erbij voor een foto. Het is vandaag Nationale Dodenherdenking. Als ze op hun gedrag worden aangesproken vegen ze het hakenkruis weer uit.

*

En man uit Ulft moet in Zutphen voorkomen wegens een serie delicten tegen een politieagent in Voorst in oktober 2015. Het gaat hier om groepsbelediging, bedreiging, wederspannigheid en vernieling. Hij beledigde mensen van Indonesische afkomst en mensen met een gekleurde huidskleur. Hij zei toen dingen als “Vieze vuile zwarte“, “vuile kut Marokkaan, vieze pinda“, “kanker zwarte, vuile pinda“, “nikker“, “vuile zwarte vieze kankerwout” en “vuile Turk“. Ook bedreigde hij de vrouw en dochter van een politieagent. De man wordt vrijgesproken van groepsbelediging, maar voor alle andere aanklachten krijgt hij een werkstraf.

*

Iemand moet in Zutphen voorkomen vanwege het verstoren van de rust in Zutphen in oktober 2016 door opzettelijk valse alarmkreten te roepen en veelvuldig het alarmnummer te bellen. Verder is er toen belediging van politieagenten gepleegd: “jullie zijn kankerhoeren, kankerleijers, joden, nazi’s“.

*

De politierechter Arnhem veroordeelt een 72-jarige vrouw uit Zutphen wegens mishandeling en groepsbelediging tot een deels voorwaardelijke boete. Eind maart 2016 belaagde ze, bij een bushokje in Zutphen, een moslima omdat die een hoofddoek droeg. Ze bracht dit in verband met de aanslagen in Brussel en ISIS. Ze trachtte de hoofddoek weg te grissen en omstanders voorkwamen een confrontatie. De politierechter acht mishandeling niet bewezen, maar ziet wel bewijs voor de groepsbelediging. De vrouw moet ook een kleine schadevergoeding betalen. De 72-jarige vrouw gaat in hoger beroep tegen de uitspraak en dat dient in november 2017.

*

Een persoon uit Zutphen verstoort de rust door opzettelijk valse alarmkreten te schreeuwen en veelvuldig het alarmnummer 112 te bellen. Er volgt een belediging van politieagenten: “jullie zijn kankerhoeren, kankerlijers, joden, nazi’s”. Een strafzaak dient in januari 2017.

*

Een veertigjarige man uit Apeldoorn staat in Zutphen voor de rechter voor een serie delicten zoals diefstallen, mishandelingen en een verbale bedreiging. Hierbij zit ook een geval van groepsbelediging waar hij zich op 3 juni 2014 in Apeldoorn schuldig aan maakte. Voor enkele zaken wordt hij vrijgesproken, maar voor de groepsbelediging, een diefstal en een mishandeling krijgt hij een maand gevangenisstraf. Er volgt nog een hoger beroep in deze strafzaken.

*

In Zutphen spreekt een bejaarde vrouw een moslima uit Utrecht aanvallend aan om haar hoofddoek. Ze brengt dit in verband met de aanslagen in Brussel enkele dagen eerder en met ISIS. De oude vrouw belaagt de moslima en tracht haar hoofddoek weg te grissen. Omstanders voorkomen een confrontatie. De moslima raakt hierbij lichtgewond. De aanvalster moet zich later voor de rechter verantwoorden.

*

De neonazi Patrick Hendriks uit Deventer krijgt een boete van de rechtbank in Zutphen. Hij mishandelde op 17 januari 2016 een persfotografe tijdens een Pegida demonstratie in Apeldoorn. Hij probeert met leugens onder een straf uit te komen. Zo beweert hij bijvoorbeeld dat hij nog nooit eerder op een demonstratie was, terwijl hij in Duitsland op neonazidemonstraties gezien is.

*

Vandaag reageert de gemeente Zutphen geschokt op de diefstal van drie platen van messing en koper van een oorlogsmonument voor Canadese militairen in Warnsveld die recent gestolen zijn. Er wordt aan koperdieven gedacht, maar het is niet zeker of dat klopt.

*

In Zutphen maakt een twintigjarige vrouw uit Harderwijk ruzie met een vrouw met een getinte huidskleur. Ze roept hierbij racistische leuzen en verwond twee vrouwen met een mes.

*

De rechter in Zutphen geeft een 56-jarige man uit Elburg drie maanden celstraf, waarvan er een voorwaardelijk is. Hij was in augustus 2011 gearresteerd vanwege bedreigende pamfletten achter het raam van zijn woning. Hij schreef ook dat Hitler goed werk had verricht. Naast de pamfletten had hij ook buurtkinderen en de politie bedreigd. De man heeft een lang strafblad met meer bedreigingen.

*

Een 29-jarige man uit Warnsveld mishandelt en discrimineert een beveiliger in een supermarkt in Zutphen. De beveiliger wilde behulpzaam zijn en tipte de klant over verwisseling van energiedrank met bier. De man was hier niet van gediend en werd kwaad.