Home » Nederland » Harderwijk

Harderwijk

Filter

Demonstraties

1 resultaten
4 okt 2009
Door:
Met de Dieren Tegen de Beesten
Plaats:
Harderwijk
Deelnemers:
Tussen 3 en 10 personen
Extra:
Demonstratie van MDTB tegen het houden van dolfijnen in het Dolfinarium Harderwijk
Organisaties:

Kroniek

4 resultaten
*

In Harkema wordt er een amateurvoetbalwedstrijd gehouden door een lokale club en bezoekers uit Harderwijk. Omdat er vanuit het publiek oerwoudgeluiden worden gemaakt, stappen de spelers tien minuten van het veld. Het doelwit van de oerwoudgeluiden is een donkere speler uit Harderwijk. Het racisme zou van één toeschouwer afkomstig zijn. De scheidsrechter heeft niets gehoord en geeft zelfs een rode kaart aan een assistent-trainer die om ingrijpen had gevraagd. De scheidsrechter spreekt de mensen op de tribune hierna wel op het gedrag aan. De racistische man krijgt een tweejarig toegangsverbod van de ploeg uit Harkema en is door KNVB voorlopig voor een maand geschorst. De gediscrimineerde speler doet aangifte van racisme.

*

Een woonwagenbewoner van een woonwagenkamp in Elburg doet aangifte van discriminatie door de gemeente en een woningcorporatie uit Harderwijk. Hij kaart het uitstervingsbeleid voor het kampje aan. De kinderen van de huidige bewoners zouden geen nieuwe standplaats op het kampje in mogen nemen, ook niet als er een bestaande wagen weg gaat. Daarnaast zou de burgemeester in het openbaar discriminerende uitspraken hebben gedaan. De bewoners hangen spandoeken op. De gemeente reageert dat ze slechts de mogelijkheid wil hebben om een standplaats op te heffen voor bijvoorbeeld de brandveiligheid, maar dat het niet wil zeggen dat ze het ook zullen doen. De wethouder zegt wel dat het kampje niet wordt uitgebreid.

*

Er wordt een foto op Facebook geplaatst van de rechtsextremist Tim Mudde die mee doet aan een reguliere dierenrechtenactie bij het Dolfinarium in Harderwijk.

*

In Zutphen maakt een twintigjarige vrouw uit Harderwijk ruzie met een vrouw met een getinte huidskleur. Ze roept hierbij racistische leuzen en verwond twee vrouwen met een mes.