Home » Nederland » Harkema

Harkema

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

In Harkema wordt er een amateurvoetbalwedstrijd gehouden door een lokale club en bezoekers uit Harderwijk. Omdat er vanuit het publiek oerwoudgeluiden worden gemaakt, stappen de spelers tien minuten van het veld. Het doelwit van de oerwoudgeluiden is een donkere speler uit Harderwijk. Het racisme zou van één toeschouwer afkomstig zijn. De scheidsrechter heeft niets gehoord en geeft zelfs een rode kaart aan een assistent-trainer die om ingrijpen had gevraagd. De scheidsrechter spreekt de mensen op de tribune hierna wel op het gedrag aan. De racistische man krijgt een tweejarig toegangsverbod van de ploeg uit Harkema en is door KNVB voorlopig voor een maand geschorst. De gediscrimineerde speler doet aangifte van racisme.

*

De politierechter in Leeuwarden veroordeeld een man van 23 jaar uit Harkema tot een werkstraf omdat hij de politie had beledigd op internet. Hij plaatste op verschillende momenten ook discriminerende berichten. Zo wenste hij een “zwartkop” een enkeltje richting eigen land toe. Ook deze uitingen acht de rechter strafbaar.

*

Een jongeman uit Harkema laat zich op internet discriminerend uit over buitenlanders. Hij heeft dit wel vaker gedaan en in 2013 moet hij voor de rechter verschijnen voor een serie van dit soort berichten.